12/2/2014
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ποιοι είναι οι Salsa Sinners;
Είναι η Salsa κάτι άλλο εκτός από χορός;
Έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο για να γίνει παράσταση;
Τί ακριβώς θα δούμε απόψε;

Μ’ αυτά τα ερωτήματα στο μυαλό φτάσαμε στο Fuzz την περασμένη Πέμπτη, με σκοπό να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να πάρουμε τις απαντήσεις που θέλαμε. Με το μαγαζί να είναι ήδη γεμάτο, ανεβήκαμε στον όροφο, όχι και η καλύτερη θέση για φωτογράφιση, και περιμέναμε την έναρξη.

Λίγο πριν από τις 10, τα φώτα χαμήλωσαν και οι πρώτοι χορευτές ανέβηκαν στη σκηνή.

Από τις πρώτες νότες στα ηχεία, καταλάβαμε τι συμβαίνει. Όμορφα αγόρια και κορίτσια, με λαμπερά χαμόγελα και πολύχρωμα κοστούμια, σε ολιγομελείς ή πλήρεις συνδυασμούς, κατέλαβαν τη σκηνή του Fuzz «εξηγώντας» μας ότι η Salsa δεν είναι απλά ένας ακόμα χορός.

salsa_sinners_live_2014_02_020

Οι ρυθμοί, πέραν των «βασικών» κινήσεων, δίνουν απόλυτη ελευθερία στα χέρια, τα πόδια, τους στροβιλισμούς, ανάλογα με τη διάθεση και τις δυνατότητες κάθε χορευτή. Η Salsa, λοιπόν, είναι ελεύθερη έκφραση. Την άποψη αυτή, άλλωστε, μας επιβεβαίωναν και οι ίδιοι οι χορευτές όταν, μεταξύ των χορογραφιών, εμφανιζόντουσαν στην οθόνη και μιλούσαν για τις εμπειρίες τους, κρατώντας «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη χορογραφία.

Μάλιστα, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε live και μάθημα Salsa, όταν ένας εκ των χορευτών ανέβασε στη σκηνή έναν θεατή και έδειξε τα βασικά βήματα του χορού. Τα βασικά μόνο γιατί, όπως προαναφέραμε, η Salsa είναι ελεύθερη έκφραση που τα όρια θέτει η φαντασία και η ευλυγισία του χορευτή. Αργότερα κι άλλοι θεατές είχαν την ευκαιρία να ανεβούν στη σκηνή με τους χορευτές για μάθημα.

salsa_sinners_live_2014_02_014

Η παράσταση τελείωσε μετά από 75 περίπου λεπτά και εξελίχθηκε σε πάρτι με πάρα πολλούς θεατές να ανεβαίνουν στη σκηνή και να συνεχίζουν το χορό καθώς ο DJ δεν σταμάτησε να παίζει μουσική μέχρι αργά.

salsa_sinners_live_2014_02_031

Τα μέλη των Salsa Sinners, περί τους 40 χορευτές μετρήσαμε στη σκηνή, με όμορφα κοστούμια, φορέματα, κορμάκια, σορτσάκια, μας έδωσαν ένα καλό δείγμα της τέχνης και της αγάπης τους για τη Salsa, παρουσιάζοντας πολύ όμορφα χορευτικά και πολύ καλό συντονισμό.

salsa_sinners_live_2014_02_025

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές συλλάβαμε τους εαυτούς μας να παρασύρονται από το ρυθμό και να χορεύουμε, νοερά, μαζί με τους καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή. Φύγαμε ανάλαφροι και ανανεωμένοι από το Fuzz, επιβεβαιώνοντας αυτό που μας είπε η Εύη Κωστοπούλου, μέλος των Sinners : «Η Salsa δεν είναι μόνο χορός. Είναι ψυχοθεραπεία. Διώχνει την ένταση και το άγχος. Όση κούραση κι αν έχω, χορεύοντας Salsa παίρνω νέα ενέργεια».

salsa_sinners_live_2014_02_024

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here