3/2/2011
www.musiccorner.gr

The Skelters
(σε …meeting με τον
Νίκο Παπανικολάου)

Πολλοί από εσάς μπορεί να μην τους έχετε ακούσει, παρότι είναι ήδη αρκετά χρόνια στο χώρο. Οι Skelters αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στον χώρο της αγγλόφωνης εγχώριας μουσικής σκηνής. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως τους ZZ Top, Pavlov’s Dog, τον Louisiana Red, Don Dokken, Puressence, Paul Di Anno, Iron Butterfly καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδας όπως τους Blues Wire, George Gakis. Σήμερα τους …ανακρίνουμε στο Meeting Point και σας τους παρουσιάζουμε:

Music Corner: Να γνωριστούμε… Ποιοι είναι οι Skelters; Πως άρχισε η όλη ιδέα του να δημιουργήσετε τη μπάντα;
The Skelters: Oι Skelters στην παρούσα μορφή τους αποτελούνται από τους: Άγγελο Χαραβιτσίδη (Κιθάρα, Φωνητικά, Πιάνο), Δανιήλ Χαραβιτσίδη (Ντραμς, Κρουστά, Φωνητικά, Πιάνο), Σταύρο Αμανατίδη (Κιθάρα, Φωνητικά) και Θοδωρή Νικολάου (Μπάσο). Η ιδέα  ξεκίνησε από τον Angel το 1996 όταν έπεισε τον αδερφό του Daniel να πάει να μάθει drums στο ωδείο και να κάνουν μιά μπάντα για να γίνουν οι νέοι …Beatles!!! Ο Δανιήλ πήγε και έτσι τον Δεκέμβριο του 1996, όταν οι γονείς μας του αγόρασαν το πρώτο του drum set, ξεκινήσαμε την μπάντα!

Music Corner: Πείτε μου λίγα πράγματα για τον δίσκο σας, το «Explain To Me»…
The Skelters: Είναι ένας δίσκος που περιέχει τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο 1998-2007 και μπορούνε να ακουστούν από το ευρύ κοινό. Μουσικά περιέχει πολλά είδη όπως rock ‘n roll (Let’s Go Party), ερωτικές μπαλάντες (See How Much I Love You, My Life Has Changed), blues rock (It’s A Pity), disco-funk-rock (She’s A Liar), rock (Now Is The Chance), μέχρι και Hard rock (Corruption). Στα πιο πολλά από τα τραγούδια του δίσκου, μουσική και στίχους έχει γράψει ο Angel, ενώ σε κάποια στίχους έχει γράψει ο Daniel μαζί με την βοήθεια του Σταύρου. Το κομμάτι “Explain To Me” που είναι και το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Angel, είναι αφιερωμένο στον John Lennon.

 Music Corner: Είδα πως ερμηνεύετε κομμάτια από πολλούς καλλιτέχνες. Από Beatles και U2 μέχρι Elvis και Black Sabbath. Πείτε μου ποιους ξεχωρίζετε και γιατί;
The Skelters: Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομα μας, ξεχωρίζουμε πρώτα απ’ όλα τους Beatles. Είναι μαζί με τον Elvis το Α και το Ω για τη μουσική. Αν δεν ήταν ο Elvis δεν θα υπήρχαν οι Beatles αλλά χωρίς τους Beatles δεν θα υπήρχε τίποτα. Oι Beatles αλλάξανε τα πάντα! Από κει και πέρα εκτός των Lennon, McCartney, Harrison και Presley, αγαπημένοι μας καλλιτέχνες και μπάντες είναι οι Queen και o Freddie Mercury, oι U2, οι Led Zeppelin, o Bruce Springsteen, oι Rolling Stones, o Little Richard, o Bob Dylan, oι Oasis, οι Bon Jovi.

Music Corner: Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτό που λέγεται μουσική;
The Skelters: Oι γονείς μας (Angel & Daniel)  άκουγαν πολύ ξένη μουσική, ειδικότερα στα ’80s και μας το περάσανε και εμάς, μας στείλανε και από μικρή ηλικία στο ωδείο, από κεί και πέρα όταν μάθαμε τους Beatles ήταν το τελειωτικό χτύπημα, τότε μάθαμε πραγματικά την μουσική και την αγαπήσαμε περισσότερο.

Music Corner: Είστε 13 χρόνια στη μουσική. Είναι εύκολο ή δύσκολο να ζεις μέσω αυτής;
The Skelters: Ο αδερφός μου και εγώ (Angel) το ξεκινήσαμε από μικροί και το βλέπαμε σαν δουλειά και ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από αυτό, να κάνουμε συναυλίες, να ηχογραφούμε γενικότερα να ζούμε την ζωή του rock ‘n’ roll. Ως ενός σημείου τα έχουμε καταφέρει, όμως το να μπορέσεις να ζήσεις μια οικογένεια με έσοδα μόνο από τη μπάντα, στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο. Σαν μουσικός θα πρέπει να έχεις live συνέχεια, κατά 50% το έχουμε πετύχει αυτό σαν μπάντα.

Music Corner: Έχετε συνεργαστεί με τους ZZ Top, τους Pavlov’s Dog και τους Puressence μεταξύ άλλων. Ποια ήταν η στιγμή που ξεχωρίζετε περισσότερο;
The Skelters:
 Το ότι ανοίξαμε τη συναυλία των ZZ Top ήταν το πιο εκπληκτικό απ’ όλα! Ήταν το live με την περισσότερη ενέργεια από όλα τα live που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και αυτό οφείλεται στον κόσμο. Ο κόσμος ξεπερνούσε τις 8.000 και ήταν πάρα πολύ θερμός με μας!

Music Corner: Γιατί έχει τέτοια πτώση η δισκογραφία;
The Skelters: Η δισκογραφία έχει τέτοια πτώση διότι οι δισκογραφικές εταιρείες πουλάνε τα cd σε πάρα πολύ υψηλές τιμές. Όταν ο καθένας μπορεί να κατεβάσει από το internet οτιδήποτε θελήσει δωρεάν, δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει ένα cd, πόσο μάλλον όταν αυτό το cd πωλείται ακριβά. Ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσεις κάποιον για να αγοράσει το cd σου είναι να το πουλήσεις μαζί με ένα bonus DVD ή κάτι τέτοιο και πάλι αυτό δεν εγγυάται 100% ότι θα το πουλήσεις.

Music Corner: Ελληνικά ραδιόφωνα… Ποια η άποψη σας για τις playlist και τους καλλιτέχνες που αποκλείονται από αυτές;
The Skelters: Τα περισσότερα ελληνικά ραδιόφωνα παίζουν τραγούδια τα οποία τους τα επιβάλουν οι εταιρείες για να προωθήσουν συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Έτσι κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν έχουν την ελευθερία να παίξουν τα τραγούδια που θέλουν και αυτό κατά την άποψη μας είναι πολύ λυπηρό.

Music Corner: Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο;
The Skelters: Να βγούμε εκτός Ελλάδας και κάποτε να γεμίζουμε στάδια σε όλες τις πόλεις του κόσμου και τα τραγούδια μας να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά να παίξουμε μαζί με τον Paul McCartney και τους U2 και να μείνουμε στην ιστορία σαν Skelters!!!

Music Corner: Μελλοντικά σχέδια;
The Skelters: Πάντα στα μελλοντικά μας σχέδια είναι οι συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ήδη έχουμε κλεισμένες κάποιες ημερομηνίες και αναμένουμε και νέες. Στις 25 Φεβρουαρίου μετά από τα πολλά μηνύματα που δεχόμασταν από fans ερχόμαστε στην Αθήνα στο Bat City, ενώ στις 3 Μαρτίου θα κάνουμε στο Club του Μύλου Θεσσαλονίκης το αφιέρωμα “Elvis Presley VS Beatles” και στις 4 Μαρτίου το ίδιο ακριβώς αφιέρωμα θα γίνει στον Μύλο της Δράμας. Έχουμε αρχίσει ήδη τις διαδικασίες για το νέο μας videoclip που θα είναι το “Explain To Me” και ίσως να κάνουμε και δύο ακόμη τραγούδια από το cd μας, το “Let’s Go Party” και το “She’s A Liar”…

Official Site:
http://www.skelters.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here