Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει το νέο album του Αντώνη Ρέμου «Κλειστά τα στόματα» και η μία ραδιοφωνική επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Έτσι λοιπόν μετά τα δύο μεγάλα hits «Κομμένα πια τα δανεικά» και «Είναι στιγμές», που ακούγονται ήδη δυνατά από τον Νοέμβριο, τη μια μόλις εβδομάδα που κυκλοφορεί το νέο album του λαϊκού τραγουδιστή έχουν ήδη ξεχωρίσει αρκετά τραγούδια και «παίζουν» πολύ στα ραδιόφωνα. Αυτό μάλιστα που έχει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το «Φεγγάρια χάρτινα» που υπογράφει ο Αντώνης Βαρδής σε στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου.

Το «Κλειστά τα στόματα» πρόκειται για ένα album που ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ περιέχει έντεκα τραγούδια, που όλα θέτουν υποψηφιότητα να γίνουν επιτυχίες. Το πιο δυνατό χαρτί του album είναι φυσικά ο σπουδαίος Αντώνης Βαρδής που υπογράφει στη νέα αυτή δουλειά μερικά από τα πιο εμπνευσμένα του τραγούδια. Ανάμεσα σ’ αυτά και το πολύ σπουδαίο «Η νύχτα δύο κομμάτια» που φαίνεται να συναγωνίζεται επάξια την παλαιότερη μεγάλη επιτυχία συνθέτη και τραγουδιστή, το «Έτσι ξαφνικά». Από τα υπόλοιπα τραγούδια ξεχωρίζει το ομότιτλο τραγούδι του Βασίλη Γαβριηλίδη σε εξαιρετικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη καθώς και το δυναμικό «Τώρα επιζώ» του Δημήτρη Κοντόπουλου.

——-

Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα όπου μπορούσε κάποιος να το κατεβάσει δωρεάν από γνωστό site, το νέο album της Καίτης Γαρμπή με τίτλο «Πάζλ» κυκλοφορεί επίσημα πια από σήμερα και στα δισκοπωλεία. Με τη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά μάλιστα η Καίτη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τη δισκογραφική εταιρία Universal. Στο νέο album η Καίτη Γαρμπή με τη γεμάτη εκφραστικότητα φωνή της, τη μουσική του Νίκου Αντύπα και τους στίχους του ποιητή Μάνου Ελευθερίου, των GML και της Βίκυς Γεροθόδωρου, μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι.

11 Τραγούδια εξωστρεφή και εσωστρεφή που γεννήθηκαν μέσα από τη φιλία, την παρέα και το μοίρασμα της ζωής και του χρόνου. Τραγούδια που προκαλούν τον ακροατή να «σπάσει» τον κώδικα επικοινωνίας και να γίνει μέρος της παρέας…

——-

Το νέο άλμπουμ της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο “Greatest Hits & More” έρχεται σύντομα και περιλαμβάνει τρία ολοκαίνουρια αγγλόφωνα τραγούδια (Baby It’s Over, Love Me Crazy, Murderous) και την ελληνική έκδοση του “Baby It’s Over” με τίτλο “Ήρθε Το Τέλος”! Στο τριπλό best of album που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την Sony Music θα συναντήσουμε επίσης όλες τις μεγάλες επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας καθώς και ένα dvd με videoclips από την μέχρι τώρα πορεία της.

——-

Ο Νίκος Καρβέλας επιστρέφει δυναμικά με νέο album που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη νέα του δισκογραφική εταιρεία, τη Heaven. To νέο album με τίτλο “Όλα είναι στο μυαλό” θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια και επανεκτελέσεις παλαιότερων επιτυχιών του. Το “Βλάκα”, το “Νάντια” αλλά και το “Ποτέ μη λες ποτέ” είναι μερικά από τα τραγούδια που θα τα ακούσουμε ξανά, αλλά τελείως ανανεωμένα. Από το νέο υλικό ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι του album, ένα ντουέτο έκπληξη του Καρβέλα με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

——-

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες σε cd η μεγάλη συναυλία που έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα ο Χρήστος Νικολόπουλος με τη συνοδεία σπουδαίων ερμηνευτών όπως ο Πασχάλης Τερζής, ο Μανώλης Λιδάκης και η Μελίνα Ασλανίδου. Στη συναυλία που παρακολούθησαν 16.000 θεατές ακούστηκαν τα σπουδαιότερα τραγούδια του τελευταίου μεγάλου λαϊκού δημιουργού που έχουν ερμηνεύσει οι σπουδαιότεροι έλληνες τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη, η Χάρις Αλεξίου κ.α. Αυτή λοιπόν η εξαιρετική βραδιά θα κυκλοφορεί σε λίγες μέρες σε ένα διπλό συλλεκτικό cd που αξίζει όλοι να έχουμε στη δισκοθήκη μας.

——-

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Μήτσης επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος» την Τετάρτη 6 Απριλίου ανεβαίνει τη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» για μία μοναδική εμφάνιση. Συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι και η υπέροχη Ελευθερία Αρβανιτάκη αφού η συγκινητική τους μουσική συνάντηση στο ντουέτο «Δεν ξέρω» έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα.

Ο Γιάννης Μήτσης έρχεται για να επικυρώσει τη θέση που κατέχει στην εκτίμηση εκείνων που ανακαλύπτουν χρόνο με το χρόνο τα «κρυμμένα» πρόσωπα της ελληνικής τραγουδοποιίας… Σε μια βραδιά καθαρά αφιερωμένη στο εναλλακτικό ελληνικό ροκ την Τετάρτη 6 Απριλίου στην κεντρική σκηνή του «Σταυρού του Νότου».

——-

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα αφηγηθεί τα παραμύθια του σ’ ένα θέατρο ζωγραφιστών ονείρων. Στις 9 ,10 ,16 και 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο σπουδαίος μας τραγουδοποιός αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένος από τη Θεογονία του Ησίοδου. Σ’ ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων, μαζί με τραγουδιστές χορευτές και ξυλοπόδαρους, καλεί όλους όσους νιώθουν παιδιά να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούργια.

——-

Ο συνθέτης Νεκτάριος Καραντζής μελοποιεί και η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει, αποσπάσματα από την «Οδύσσεια» του Ομήρου στο cd με τον τίτλο «Ομήρου Οδύσσεια» που μόλις κυκλοφόρησε από τη legend. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ιθάκης ανέθεσε στον συνθέτη κι εκείνος το υλοποίησε, έχοντας στο νου ότι η μελοποίηση του σημαντικότερου ίσως έργου ελληνικής λογοτεχνίας απαιτεί μέτρο, ισορροπία, αρμονία, λιτότητα. Τα κείμενα επέλεξαν ο Μιχάλης Μπουρμπούλης και ο Άρης Δρουκόπουλος ενώ η μετάφραση των αποσπασμάτων στο ένθετο του άλμπουμ είναι του Αργύρη Εφταλιώτη. Τα εικαστικά είναι χαρακτικά του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από την Οδύσσεια.

——-

Παραστάσεις εφ’ όλης της ύλης θα δώσει στη μουσική σκηνή Αυλαία τις τρεις πρώτες Δευτέρες του Απριλίου (4, 11 & 18) ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής με κύρια ερμηνεύτρια τη Μελίνα Κανά και με τη συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Μιχάλη Παπαζήση. Τις βραδιές αυτές, θ’ ακουστούν όλα τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη (Μέλισσες, Ήτανε αέρας, Ίσαλος γραμμή, Φωτιά κι αλμύρα, Σαν καταιγίδα, Χειμωνανθός, Σεντόνια δίχτυα, Το πέταγμά σου, κ.ά.) καθώς και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Μελίνας Κανά (Τυφλές Ελπίδες, Τα Μεταξωτά, Αερικό, Φεϊρούζ κ.ά.).

Οι δύο καλλιτέχνες που η γνωριμία τους ξεκινάει από το 1985, συναντήθηκαν δισκογραφικά στον τελευταίο δίσκο του συνθέτη «Ίσαλος Γραμμή» με το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους Γιάννη Μελισσίδη…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here