1/7/2014
Ρεπορτάζ: Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτο από αρχείο MusicCorner.gr
www.musiccorner.gr

Τετάρτη μεσημέρι και βρεθήκαμε στα γραφεία της Minos EMI για μία πρώτη ακρόαση του νέου δίσκου των πολυαγαπημένων Imam Baildi, με τίτλο «ΙΙΙ»! Εκεί, είχαμε το χρόνο να μιλήσουμε, τόσο για τα καινούρια τραγούδια του δίσκου και τους συντελεστές, όσο και για τα σχέδια του συγκροτήματος, τη μεγάλη συναυλία που έρχεται στο Θέατρο Βράχων αλλά και τις εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν στο εξωτερικό! Ο Λύσανδρος Φαληρέας διαθέσιμος και εύκαιρος για όλες τις απανωτές ερωτήσεις, σε σχέση με τη μουσική, την επικαιρότητα, τα σχέδιά του, αλλά και πολλά ακόμη θέματα!

cd_imam_baildi_2014
Το νέο album των Imam Baildi “III”

Τη συζήτηση ακολούθησε η ακρόαση του «ΙΙΙ» με ένα δυναμικό και κινηματογραφικό instrumental intro, να «ανοίγει» το νέο και πολύ σημαντικό, για το συγκρότημα, δίσκο! Όπως μάθαμε λίγο αργότερα, πρόκειται για το intro, με το οποίο επίσης ανοίγουν τις εμφανίσεις τους οι Imam Baildi! Σε αυτόν το δίσκο, μπορεί κανείς να βρει πολύ διαφορετικά ύφη και στυλ τραγουδιών, άλλα διασκευασμένα και άλλα γραμμένα από το ίδιο το συγκρότημα. Σίγουρα, το «Σημείωμα» και «Οι Πόλεις», με τη φωνή της Ρένας Μόρφη, κατέχουν μία διαφορετική θέση στη λίστα των τραγουδιών, αφού είναι τα πρώτα και σε στίχους και σε μουσική των Imam, που συμπεριλαμβάνονται στη δισκογραφία τους!

imam_baildi_2014_06_02

Μία εξωτική και κάπως καλοκαιρινή διασκευή του «Αργοσβήνεις μόνη» του Βασίλη Τσιτσάνη, στην αρχή του δίσκου, τραβάει την προσοχή από την πρώτη στιγμή! Ίσως πιο γνωστά στο ευρύτερο κοινό λόγω της προβολής τους και στις τηλεοπτικές εκπομπές «Το Κάτω Παρτάλι» και το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», τα τραγούδια «Χωριό μου χωριουδάκι μου» σε πρώτη εκτέλεση της Σοφίας Βέμπο και η «Μουρμούρα» σε σύνθεση Βασίλη Τσιτσάνη, ανανεώνουν το ρεπερτόριο που μας έχουν συνηθίσει οι Imam Baildi ήδη από το 2007, φέρνοντας κάτι εξίσου κλασικό και αγαπημένο, προσθέτοντάς του ταυτόχρονα τη δική τους προσωπική πινελιά!

Ξεχωρίζει φυσικά, σε αυτόν το δίσκο, η φωνή της Μαίρης Λίντα στο τραγούδι «Που γυρίζεις», ένα τραγούδι του Μανώλη Χιώτη, με τον οποίο, η καλλιτεχνική αλλά και η προσωπική ζωή της ήταν άμεσα συνδεδεμένη. Είναι σημαντικό εδώ, να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για νέα ηχογράφηση με αφορμή το δίσκο «ΙΙΙ» και παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια του ίδιου του Λύσανδρου σχετικά με το πώς διατηρείται μέχρι σήμερα η φωνή της Μαίρης Λίντα…

imam_baildi_live_2012_11_26_morfi

Όπως και στις προηγούμενες δουλειές τους συγκροτήματος, έτσι κι εδώ, ο ακροατής θα ευχαριστηθεί τα «διαλείμματα» που προσφέρουν τα ορχηστρικά κομμάτια του δίσκου. Το κομμάτι «Μυστήριο» είναι ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη και ένα μείγμα μουσικών, καθώς συμμετέχει και ο Εισβολέας, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τους Imam Baildi!

Αν και με πολλά νέα στοιχεία, ο δίσκος «ΙΙΙ» φαίνεται να διατηρεί την ρετρό, ρεμπέτικη αλλά και συγχρόνως, μοντέρνα αισθητική του συγκροτήματος, που έρχεται ανανεωμένο με δώδεκα νέα τραγούδια. Και αν ισχύει, όπως μας είπε ο Λύσανδρος, ότι ο τρίτος δίσκος ενός συγκροτήματος σε μεγάλο βαθμό κρίνει αν πρόκειται για «ένα «συγκρότημα-πυροτέχνημα» ή αν έχει μπροστά του χρόνια», τότε σίγουρα οι Imam Baildi θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμη!

meet_beer_2013_12_32_imam_baildi

————————-

MusicCorner: Τελειώσατε σχετικά πρόσφατα με τους Imam μία περιοδεία στην Αμερική, σωστά; Πώς ήταν σαν εμπειρία;
Λύσανδρος Φαληρέας (Imam Baildi): Ναι, τελειώσαμε με δύο περιοδείες. Είχαμε μία στην Αμερική, που ήταν τέλη Απριλίου, όπου κάναμε τέσσερις συναυλίες στην Αμερική, μετά μία στις Βρυξέλλες και μετά γυρίσαμε. Δέκα μέρες μετά ξαναφύγαμε για Γερμανία και Ολλανδία! Και θα πάμε τώρα Καναδά, φεύγουμε αύριο βασικά!

MC: Εκεί θα εμφανιστείτε στο Montreal Jazz Festival; Πως προέκυψε η συμμετοχή στο φεστιβάλ;
Λ.Φ.: Ναι, είναι το Σάββατο! Γι αυτό μας βοήθησε πολύ ο πρέσβης του Καναδά, ο οποίος μας ξέρει επειδή είναι μεγάλος fan της Μαίρης Λίντα! Όταν είχαμε παίξει πριν δύο χρόνια στην Τεχνόπολη, είχε έρθει και εκείνος, ως καλεσμένος της Λίντα. Του άρεσε πάρα πολύ και από τότε συζητούσαμε πώς θα γίνει και… φέτος τελικά το καταφέραμε! Θα παίξουμε στο Montreal Jazz Festival, που είναι ένα πολύ πολύ μεγάλο φεστιβάλ, ένα από τα 10-20 μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο και μετά θα πάμε στο Toronto και στο Quebec City!

MC: Ο νέος δίσκος, θα λέγεται «ΙΙΙ» και είχατε πει και πιο παλιά, ότι ο τρίτος δίσκος ένα πιο ξεχωριστό και σημαντικό στάδιο για ένα συγκρότημα, πως το εννοείτε αυτό;
Λ.Φ.: Πρώτα από όλα, είναι κάτι που το αισθανόμαστε πολύ έντονα. Ξέρεις, ο πρώτος δίσκος, είναι το ντεμπούτο σου, τον κάνεις σε μία πλήρη «άγνοια κινδύνου», απλώς βγάζεις έναν δίσκο και γενικά ο κόσμος είναι πάντα πολύ επιεικής στην πρώτη δουλειά… Είτε του αρέσει, είτε δεν του αρέσει, δε θα πει κάτι κακό. Στο δεύτερο δίσκο, έχεις το άγχος ότι πρέπει να είναι καλύτερος από τον πρώτο. Ο τρίτος πρέπει να είναι καλύτερος και από τους δύο! Πρέπει να είναι πιο ώριμος, ενδεχομένως ανοιχτός σε περισσότερο κόσμο ή τέλος πάντων, να έχει ένα πιο σαφές στίγμα. Και γενικότερα όμως, είναι νομίζω ένας δίσκος ο οποίος κρίνει αν πρόκειται για ένα «συγκρότημα-πυροτέχνημα» ή αν έχεις μπροστά σου κάποια χρόνια, άσχετο αν θα είναι πέντε, δέκα ή είκοσι. Πάντως είναι κάτι που υπάρχει πολύ στη σκέψη μας και γενικά, ισχύει αρκετά για τα συγκροτήματα. Είναι ένα σημείο καμπής ο τρίτος δίσκος!

imam_baildi_live_2014_05_03

MC: Σε αυτό το δίσκο υπάρχουν και δύο δικά σας τραγούδια, τα οποία δεν είναι διασκευές. Αυτή είναι μία από τις διαφορές του τρίτου δίσκου σε σχέση με τους προηγούμενους;
Λ.Φ.: Ναι, σίγουρα! Και στους προηγούμενους δίσκους υπήρχαν δικά μας κομμάτια, αλλά ήταν ορχηστρικά, δηλαδή δεν είχαμε κάποιο κομμάτι με δικούς μας στίχους. Σε αυτό έχουμε δύο κομμάτια, τα οποία είναι σε μουσική και στίχους δικά μας και ένα ορχηστρικό. Το ένα είναι το «Σημείωμα» και το άλλο είναι «Οι Πόλεις»!

MC: Το «Σημείωμα» είναι σα να έχει βγει όντως από προηγούμενες δεκαετίες. Δηλαδή, είστε τόσο επηρεασμένοι μάλλον, που βγαίνει και στο κομμάτι..
Λ.Φ.: Κοίτα, πρώτα από όλα, οι στίχοι είναι ηθελημένα κάπως διαφορετικοί, έχει κάποιες παλιές λέξεις, όπως ο «μπερμπάντης». Λέξεις που σήμερα δεν τις χρησιμοποιείς τόσο πολύ. Παρόλα αυτά, περιγράφει ένα θέμα που είναι μάλλον διαχρονικό, μιλάει για τις σχέσεις. Ούτως ή άλλως, όσον αφορά τη μουσική, εμείς όταν έχουμε ένα δικό μας κομμάτι, το γράφουμε και μετά το αφήνουμε κάποιους μήνες και μετά το ξαναπιάνουμε, σα να είναι κάτι που έχει γράψει κάποιος άλλος! Και προσπαθούμε δηλαδή, και μας βγαίνει και από μόνο του, να είναι κάπως «παλιά» τα κομμάτια σε άκουσμα! Μάλιστα, πολλοί νομίζουν ότι είναι και αυτό remix από παλιό κομμάτι!

MC: Συνδέεις κάπως το τραγούδι με την πολιτική; Θέλετε ως Imam Baildi να κάνετε και ένα πολιτικό σχόλιο;
Λ.Φ.: Εμείς, ούτε ισχυριζόμαστε, ούτε προσπαθούμε να είμαστε ένα συγκρότημα με σαφή πολιτική θέση, διότι δεν είναι πηγή έμπνευσής μας αυτό. Επίσης, είμαστε και πολλά άτομα, οπότε, δε θέλουμε να πούμε ότι «ως Imam Baildi πρεσβεύουμε αυτό…». Ντάξει, νομίζω ανήκουμε όλοι γενικότερα στον αριστερό χώρο, ελπίζουμε ότι είμαστε σχετικά ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, αλλά δε θα λέγαμε ότι ξεκινάμε από το να έχουμε μία πολιτική θέση. Αυτό που μας απασχολεί και το οποίο βλέπουμε, στο οποίο είμαστε σαφώς ενάντια -πέρα από την ακροδεξιά, που είναι ένας τεράστιος κίνδυνος και είναι αστείο αυτό που συμβαίνει, αλλά τέλος πάντων, αυτό είναι κοινός τόπος για όλους τους ανθρώπους, που δεν είναι εντελώς καθυστερημένοι – αυτό που βλέπουμε και δε μας αρέσει, είναι ότι υπάρχει πάρα πολλή ένταση στην ελληνική κοινωνία και διπολισμός, ότι είσαι δηλαδή ή με τους μεν ή με τους δε. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία από πάντα και έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλο κακό στη χώρα και …υπάρχει σε όλους τους τομείς! Υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας, υπάρχει στον έρωτα, στο σεξ, είμαστε σε μία χώρα, που αν είσαι γκέι είναι «κάτι», είναι περίεργο, συζητείται, είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Ας πούμε ή θα είσαι με τους συριζαίους ή θα είσαι με τους νεοδημοκράτες…

MC: Κι εσύ όμως μου λες «είμαστε όλοι αριστεροί»!
Λ.Φ.: Ναι, ντάξει. Ανήκουμε στον αριστερό χώρο, γενικότερα… Τυχαίνει… Αλλά δε θα είχα θέμα, να έχω ένα φίλο που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία ή ένα φίλο, ο οποίος ψηφίζει ΚΚΕ. Δηλαδή, δε μας αρέσουν αυτές οι διακρίσεις. Υπάρχει και στην τέχνη μεγάλη διάκριση. Υπάρχουν ξέρω ‘γω, οι «έντεχνοι» και «λαϊκοί»! Και δε γίνεται… Αυτά τα δύο πράγματα, ας πούμε, θεωρούνται ασυμβίβαστα! Οι Έλληνες έχουν την τάση να δημιουργούν διαχωρισμούς και σε περιόδους κρίσης, αυτό γίνεται πιο έντονο και είναι πολύ βλαβερό, νομίζω, για όλον τον κόσμο. Και αυτό τελικά, οδηγεί, πιστεύω, σε πολύ μεγάλο συντηρητισμό! Και από τις δύο πλευρές γίνεται αυτό. Και από κάποιους αριστερούς που θεωρούν ότι είναι προοδευτικοί και από τους δεξιούς που θεωρούνται συντηρητικοί. Τελικά, είναι συντηρητικοί όλοι μαζί, επειδή έχουμε κολλήσει σε αυτό το δίπολο…

MC: Νομίζω ισχύει ειδικά στην τέχνη αυτό, αλλά και σε άλλους χώρους, όπως η δημοσιογραφία ή στο χώρο του πανεπιστημίου… Πολύ συχνά, θεωρείται το αντισυμβατικό να είσαι αριστερός, αλλά καταλήγει και αυτό να είναι εξίσου συντηρητικό και ίσως να είναι και χειρότερο γιατί υποτίθεται ότι αυτό είναι το προοδευτικό…
Λ.Φ.: Ξέρεις τι γίνεται; Επειδή υπάρχει αυτή η περίοδος της κρίσης, γενικώς, όλος ο πολιτικός λόγος, καταφεύγει πάρα πολύ σε λαϊκισμό και από τις δύο πλευρές, από όλες τις πλευρές. Και νομίζω, από εκεί ξεκινάει ο βαθύς συντηρητισμός. Γιατί, αν βγει ένα αριστερό κόμμα, και πει «Κοιτάξτε, εμείς έχουμε να προτείνουμε αυτήν την καινούρια λύση», αυτό μπορεί να είναι κάτι προοδευτικό. Αλλά το να βγει και να πει «Όλα είναι χάλια» και «Για όλα φταίει ο καπιταλισμός», αυτό είναι συντηρητικό, ακόμη και αν ακούγεται προοδευτικό. Φυσικά, αντιστοίχως η δεξιά, βγαίνει και λέει τα ίδια και χειρότερα, δεν το συζητάμε… Απλώς, υπάρχει μία γενικότερη αντίδραση, τυφλή από όλες τις πλευρές.

imam_baildi_live_2013_11_14_morfi

MC: Μιας και αναφέραμε το θέμα του συντηρητισμού σε σχέση με τη σεξουαλικότητα, θες να σχολιάσεις κάτι για το Pride; Πριν λίγες μέρες έγινε το δέκατο Pride Athens.. Εσείς πήγατε; Το στηρίζετε;
Λ.Φ.: Φέτος δεν πήγαμε επειδή λείπαμε την ημέρα που έγινε το Pride στην Αθήνα. Πέρσι, παίξαμε… Ήταν πάρα πολύ ωραία, γενικά όλη η φάση και το vibe του κόσμου! Ήταν πολύ χαρούμενο πράγμα. Έβλεπες κάτι που έχει μία πολιτική θέση και είναι μία “διαδήλωση”, έχει ένα στίγμα πολιτικό και ήταν χαρούμενο. Δεν έβλεπες, ας πούμε, κόσμο τσαντισμένο στους δρόμους. Ο κόσμος που ήταν εκεί περνούσε καλά, είχε χορό, χαμός! Κάτι θετικό! Αυτό είναι κάτι προοδευτικό, κατάλαβες; Όχι επειδή είναι των γκέι, γιατί και οι γκέι μπορεί να είναι συντηρητικοί, αλλά επειδή ήταν κάτι που ήταν χαρούμενο και ζωντανό και πρότεινε κάτι όμορφο… Αυτό είναι προοδευτικό! Σε τέτοια πράγματα, θέλουμε να είμαστε μέσα.

MC: Στο Θέατρο Βράχων στις 14 Ιουλίου, θα είναι μαζί σας μία φωνή-σταθμός, η Γλυκερία, ο MC Yinka, ο Εισβολέας…
Λ.Φ.: Ο Εισβολέας θα είναι guest,  ο MC Yinka είναι πάντα μαζί μας. Θα είναι και ο BnC, είναι Έλληνας με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, συμμετέχει στον δίσκο και παίζει συχνά μαζί μας, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες MCs. Ο Εισβολέας είναι γνωστός.. Υπάρχει ένας ακόμη guest, τον οποίο δεν αποκαλύπτουμε! Είναι εφάμιλλος σε μέγεθος με τη Γλυκερία, αλλά είναι από την «άλλη πλευρά», είναι αυτό που λέγαμε πριν. Η Γλυκερία είναι, ας πούμε, στο πιο έντεχνο. Αλλά δε μπορώ να σου πω, θα είναι έκπληξη! Είναι πολύ λαϊκός. Χρονικά είναι λίγο νεότερος, αλλά είναι πιο «λαϊκός» από τη Γλυκερία!

MC: Τη hip hop σκηνή την παρακολουθείς καθόλου; Έμαθες για την «επανένωση»;
Λ.Φ.: Όχι πάρα πολύ! Δεν είμαι πολύ σχετικός εγώ συγκεκριμένα. Αν ήταν εδώ ο Yinka θα σου έλεγε πιο πολλά. Δε ξέρω τόσα πολλά. Μου αρέσουν ορισμένα πράγματα, μου αρέσει ο Εισβολέας προφανώς, μου αρέσει ο Πίθηκος. Active Member και τέτοια, δεν πολυακούω, δεν έχω άποψη. Για την «επανένωση» το πήρα είδηση, δε ξέρω τα παλιά, για να ξέρω τι σημαίνει αυτό, αλλά έχω ακούσει διάφορα και φαντάζομαι ότι είναι μία «τεράστια υπόθεση»!

MC: Θέλεις να κάνουμε μία αναφορά στους συντελεστές του δίσκου;
Λ.Φ.: Εκτός από τον αδερφό μου κι εμένα που κάνουμε την παραγωγή και τα υπόλοιπα, σε αυτόν το δίσκο, παίζουν πολύ περισσότερο όλα τα παιδιά της μπάντας, κάτι που διαφέρει από τους προηγούμενους δίσκους.. Στους δύο προηγούμενους, δουλεύαμε πιο πολύ με samples, προγραμματισμό και τέτοιες τεχνικές… Εδώ, έχουμε ηχογραφήσει πολύ περισσότερο τους εαυτούς μας, αλλά και όλα τα παιδιά της μπάντας. Και κυρίως είναι ο Γιάννης Δίσκος, ο Περικλής Αλιόπης, που είναι τα πνευστά, σαξόφωνο και τρομπέτα, ο Αλέξης Αραπατσάκος που παίζει μπουζούκι. Βέβαια στο δίσκο, δεν τον έχουμε γράψει να παίζει μπουζούκι, τον έχουμε γράψει να παίζει κιθάρα, γιατί μας αρέσει όπως παίζει κιθάρα! (γέλια). Είναι επίσης, ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, που παίζει κιθάρα και ο Στέλιος Προβής, που παίζει κιθάρα και μπάσο!

Άλλοι συντελεστές στο δίσκο είναι ο Εισβολέας, όπως είπαμε. Είναι φυσικά, η Μαίρη Λίντα, που τη «ξαναγράψαμε»! Είναι παλιό το κομμάτι, το έχουμε διασκευάσει, αλλά τη «ξαναγράψαμε» κανονικά στο στούντιο! Βασικά θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Έχοντας παίξει μαζί της, ξέρουμε ότι τραγουδάει ακόμα πάρα πολύ ωραία! Και μάλιστα, έχει μία χροιά και μία έκφραση που είναι εξίσου ωραία με παλιά! Δεν είναι από τις τραγουδίστριες που έχουν χάσει τη φωνή τους, γιατί έχει φοβερό έλεγχο και έχει διατηρήσει τη φωνή της άθικτη στα χρόνια! Είναι ίσως η μόνη τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει αυτό σε αυτήν την ηλικία. Και θέλαμε να την έχουμε, έτσι όπως τραγουδάει τώρα, γιατί έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα, γιατί είναι πολύ ωραίο! Για ‘μένα είναι πιο συγκινητική τώρα, απ’ ό,τι ήταν παλιά… Και όντως, εμάς μας αρέσει πολύ το κομμάτι!

Για τους υπόλοιπους συντελεστές… Οι μουσικοί είναι πάρα πολλοί, Άγγελος Παπαδάτος, Στέλλα Βαλάση, που παίζει σαντούρι, ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος, που παίζει flugelhorn, ο Γιάννης Αρβανιτάκης που παίζει τρομπόνι σε πολλά κομμάτια. Η Ρένα Μόρφη τραγουδάει επίσης σε πολλά κομμάτια, το οποίο είναι και πάλι μία διαφορά, το ότι έχουμε ηχογραφήσει πολύ σε αυτόν το δίσκο… Και τα δικά μας κομμάτια τα έχει πει η Ρένα και κάποια παλιά, στα οποία έχουμε κάνει διασκευή. Γενικά, από άποψη παραγωγής και ενορχήστρωσης, αλλά και στον τρόπο που έχουμε δουλέψει, διαφέρει αρκετά από τους προηγούμενους δίσκους, συν του ότι έχει και τα δικά μας κομμάτια μέσα!

imam_baildi_2014_06_01

MC: Να πούμε και για τα μελλοντικά σχέδια;
Λ.Φ.: Αυτή τη στιγμή, το Θέατρο Βράχων είναι στο μυαλό μας πιο πολύ! Είναι πολύ σημαντική συναυλία για εμάς, γιατί θέλουμε να παρουσιάσουμε και το καινούριο υλικό και να κάνουμε μία συναυλία, η οποία θα είναι, όσο πιο καλά γίνεται δουλεμένη, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο κάτι πολύ καλό πραγματικά! Και από άποψη τεχνική, δηλαδή και ο ήχος να είναι τέλειος και τα φώτα να είναι τέλεια και εμείς να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται και οι guests να κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα! Νομίζω θα είναι μία πολύ ξεχωριστή βραδιά…!

Μετά από αυτό, έχουμε μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα… Θα παίξουμε γενικώς παντού! Αυτό θα το ανακοινώσουμε και επίσημα στο facebook, όταν οι εμφανίσεις θα είναι πιο σίγουρες. Θα παίξουμε επίσης, Ισπανία και Ρουμανία το καλοκαίρι! Ρουμανία πάμε για πρώτη φορά… Στην Ισπανία, θα παίξουμε σε ένα φεστιβάλ στη Γρανάδα, που λέγεται «Etnosur». Νομίζω, είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ για τα δεδομένα της Ισπανίας, έχει ελεύθερη είσοδο και πιστεύω, θα έχει πολύ πλάκα, θα είναι ωραίο! Μετά πάλι, από μέσα Σεπτέμβρη, φεύγουμε πάλι για Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία!

MC: Σε ευχαριστώ πολύ…!
Λ.Φ.: Κι εγώ ευχαριστώ πολύ!

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here