9/11/2012
Γράφουν ο Σοφιανός Καβακόπουλος και η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου

Backstage
Συνεντεύξεις: Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη

www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τον Γιάννη τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι, μέσα από ένα μήνυμα στο διαδίκτυο:

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη χθες στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές, όταν το τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του τις γραμμές, έχοντας ως… …αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια.

Ο Γιάννης όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα μήνυμα, περισσότερο από μια ανάγκη. Ο Γιάννης είναι πρώτα απ’ όλα άνθρωπος, με οικογένεια, συγγενείς, φίλους. Ο Γιάννης είναι άνθρωπος με ανάγκες, και υποχρεώσεις. Ο Γιάννης τελικά ήταν η ιδέα και η ανάγκη όλων των Αθηναίων για να βγουν έξω.

Γιατί μπορεί χάρη στους φίλους του να διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία, αλλά, προσωπική εκτίμηση, υπό άλλες κοινωνικές-οικονομικές συνθήκες, ούτε τόσοι καλλιτέχνες θα μαζεύονταν τόσο εύκολα και γρήγορα, ούτε τόσοι άνθρωποι, θα μαζεύονταν σε ένα μαγαζί απλά για να ακούσουν μουσική. Ας ελπίσουμε, όμως, μετά από αυτή τη συλλογική κίνηση, να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες, μιας και συνάνθρωποί μας, όπως ο Γιάννης, το έχουν πραγματικά ανάγκη…

Όσοι κάποια στιγμή ασχολήθηκαν, ή έστω αναρωτήθηκαν, τι χρειάζεται για να γίνει μια συναυλία, τότε θα ξέρουν το απίστευτο τρέξιμο και την οργάνωση που χρειάζεται. Πόσο περισσότερο όταν το χτεσινό event δεν ήταν μια συναυλία, αλλά …τριανταπέντε! Τριανταπέντε διαφορετικοί καλλιτέχνες πάνω στην ίδια σκηνή, για περισσότερο από πέντε ώρες, ο καθένας με τα δικά του όργανα, ο καθένας με τον δικό του ήχο, ο καθένας με το δικό του στυλ. Και όλοι αυτοί απλά να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν όσο πιο καλά μπορούν. Σε αυτό η ομάδα διοργάνωσης παίρνει τουλάχιστον άριστα. Από την ευκολία εισόδου, μέχρι το σέρβις μέσα. Τις αλλαγές των καλλιτεχνών χωρίς καθυστερήσεις, τον ελάχιστο χρόνο για ομιλίες, σε όλα αυτά η διοργάνωση παίρνει απλά Άριστα. Το μόνο μείον στην όλη χτεσινή βραδιά ήταν η κάλυψη του ήχου, που χανόταν στην ρυθμίσεις συνέχεια, με αποτέλεσμα να χάνεται συχνά μέσα σε υπερβολικά μπάσα, μικροφωνισμούς και χαμηλά μικρόφωνα, ώστε να μη μπορείς να ακούσεις το τραγούδι. Ευτυχώς, όλα αυτά ήταν μόνο κάποιες ατυχίες της στιγμής.

Το line up αναμενόμενο και τόσο ετερόκλητο που θα μπορούσε να καλύψει όλα τα μουσικά γούστα της Ελλάδας, που και μόνο αναφορικά να πεις τα ονόματα, γεμίζεις σελίδες…

Λήδα Μανιατάκου ή οποία παρουσίαζε και τους καλλιτέχνες από την εμφάνισή της και μετά

Word of Mouth
Αντίπερα Όχθη
Δημήτρης Καρράς
Φώτης Ανδρικόπουλος
Υπόγεια Ρεύματα
Μιχάλης Κακέπης
Θάνος Μικρούτσικος με Ρίτα Αντωνοπούλου
Μελίνα Ασλανίδου, παρέα με ένα καταπληκτικό μουσικό, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη
5 Εποχές
Τζώρτζια
Πάνος Μουζουράκης
Λεωνίδας Μπαλάφας
Κίτρινα ποδήλατα
Σπύρος Γραμμένος
Σταύρος Νταντούς και Los Tigainos
Μαριέττα Φαφούτη
Χρήστος Θηβαίος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Karma και Διονύσης Κοτσάκης
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Γιάννης Χαρούλης
Γιάννης Σαββιδάκης
Μιχάλης Τζουγανάκης
Ματούλα Ζαμάνη και Snorkel
Burger Project
Φοίβος Δεληβοριάς
Penny & the Swinging Cats
Rebetoven

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, όλοι απέσπασαν το χειροκρότημα και την επικρότηση του κόσμου, όλοι είχαν κέφι και αυτό φαινόταν. Κανένας δεν έκανε αγγαρεία χτες το βράδυ, στο πάρτυ για τον Γιάννη.

Στιγμές της βραδιάς ήταν όταν βγήκαν οι Word of Mouth και για άλλη μια φορά μάγεψαν το απαίδευτο Ελληνικό κοινό με τη beatbox performance τους. Ήταν ουσιαστικά αυτοί που έδωσαν την έναρξη του πάρτυ. Η Λήδα Μανιατάκου, παρόλο που στην αρχή της εμφάνισής της, το μικρόφωνο δεν δούλευε, συνέχισε με μια καταπληκτική απόδοση του υπέροχου τραγουδιού του Βασίλη Τσιτσάνη “Γκιουλμπαχάρ”. Από τις πιο κεφάτες στιγμές της βραδιάς ήταν το jamming που έκαναν πάνω στην σκηνή οι Δημήτρης Καρράς, Σταύρος Νταντούς και Φώτης Ανδρικόπουλος. Ο Μιχάλης Κακέπης  που μπορεί να παίξει τα πάντα όπως αυτός θέλει, και να ακούγονται καταπληκτικά, παίρνοντας το Χατζιδάκη, και με μόνο με δύο κιθάρες, τον ανέβασε σε άλλα επίπεδα. Στιγμές της βραδιάς ήταν ακόμη το απίστευτο χειροκρότημα που δέχτηκαν η Τζώρτζια και ο Γιάννης Χαρούλης!

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν επίσης όταν η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, διάβασε ένα γράμμα του Γιάννη:

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου, όλους τους ανθρώπους, όλους τους συγγενείς που, αμέσως μετά το ατύχημά μου, πριν προλάβω εγώ να δω τη δύναμή μου, με στηρίξανε και μου δείξανε την αγάπη τους διοργανώνοντας αυτή τη συναυλία.

Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που τόσο πρόθυμα δέχθηκαν να μεταφέρουν στον κόσμο με τη μουσική τους τα συναισθήματά μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο πολύ και, τέλος, μέσα απ’ την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που, στη δύσκολη εποχή που ζούμε, χωρίς να με γνωρίζετε βρίσκεστε εδώ για μένα. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί να έβλεπα τα πρόσωπά σας, ένα – ένα, και να σας χάριζα ένα τεράστιο χαμόγελο…

 

Η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου διαβάζει το γράμμα του Γιάννη...

 

 

Από την άλλη μεριά τώρα, του κοινού, χάρηκα πάρα πολύ χτες που είδα όλες τις μουσικές φυλές της Αθήνας μαζεμένες εκεί. Ανεξάρτητα από το τι ακούν ή τι τους αρέσει, ήταν όλοι εκεί. Ροκάδες, ποζεράδες, έντεχνοι και λαϊκοί, όλοι μαζεμένοι στον ίδιο χώρο να ακούν! Είναι κάτι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα και γι’ αυτό πρέπει να μνημονεύεται. Είδα επίσης μια μεταστροφή του νεανικού κοινού στην παραδοσιακή μουσική. Μια μεταστροφή βέβαια που θα την εκτιμούσα αφάνταστα αν δεν την συνδύαζαν ως αποκάλυψη της Μοναδικής Αλήθειας στον βαθύτερο στίχο, τον οποίο απομνημόνευσαν και τραγούδησαν, ως γνώστες της τέχνης, για να δω δέκα λεπτά αργότερα χέρια σηκωμένα στον αέρα, και λικνίσματα γοφών υπό τους ήχους ανατολίτικων ρυθμών. 9/8 στα τσιφτετέλια λοιπόν και ξαφνικά εκεί όλες και όλοι σηκώθηκαν και χόρευαν. Ίσως να μην είμαστε τόσο Δυτικοί όσο πιστεύουμε και η παραδοσιακή μουσική για εμάς να είναι το Ανατολίτικο Τσιφτετέλι.

Τι μου έλειψε από τη βραδιά; Ένα τραγούδι από όλους μαζί. Μια εμφάνιση με όλους μαζί παρέα πάνω στην σκηνή. Ένα jamming – «είμαστε εδώ και κάνουμε πάρτυ σαν ο Γιάννης να είναι μαζί μας». Να κάνουμε τον Γιάννη να χορέψει παρέα μας. Τι μου έμεινε; Μια φράση του Βασίλη -μην ρωτάτε ποιος είναι ο Βασίλης, ένας είναι ο Βασίλης, ο Παπακωνσταντίνου! «Σήμερα με την παρουσία σας (μας) εδώ, δείξαμε ότι είμαστε γεμάτοι από τρεις λέξεις. Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ανυπακοή»!

Αξιοπρέπεια, με την οποία ο Γιάννης θα συνεχίσει χάρη στη συμβολή και την παρουσία όλων μας. Αλληλεγγύη, αφού δεν αφήνουμε πότε τον άλλον μόνο του, και Ανυπακοή, αφού παρά την έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περισσότερα από 2.000 άτομα ήταν μέσα στον Βοτανικό Live Stage!

Τέλος από εμάς μια ευχή: Γιάννη να είσαι πάντα καλά, και να έχεις πάντα γύρω σου φίλους και ανθρώπους που σε αγαπούν και σε κάνουν να χαμογελάς. Να έχεις τέτοιους φίλους που να μαζεύουν 2.000 άτομα για να σε αγκαλιάσουν!

Για τον Γιάννη, που δεν είναι απλά ένα όνομα…

——————————-

Το Music Corner ήταν παντού! Όχι μόνο μπροστά στη σκηνή αλλά και backstage, όπου η Ρόζα Βασιλάτου και η φωτογράφος μας Θαλίνα Καρπούζη …συλλάμβαναν καλλιτέχνες και τους έκαναν τα δύο βασικά ερωτήματα της βραδιάς:
α. Ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη βραδιά αυτή και
β. Μια ευχή για τον Γιάννη…

Ας δούμε τι είχαν να πουν στο μικρόφωνο του MusicCorner.gr

MusicCorner: Θα θέλατε να μας πείτε κάποιες σκέψεις και συναισθήματα για την σημερινή βραδιά;

Δημήτρης Καρράς: Μου φαίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια γενικότερα που συμμετέχουμε και εμείς στην συναυλία για τον Γιάννη απλώς θα ήθελα αυτές οι συναυλίες να γίνονται πιο συχνά για να βοηθάμε και άλλα παιδιά. Γιατί του Γιάννη του συνέβη κάτι πολύ θλιβερό, αλλά στάθηκε στο πλευρό του όλος ο κόσμος, με την αγάπη που έρχεται όταν την χρειαζόμαστε όλοι… Ελπίζω να γίνει αυτό πιο συχνό φαινόμενο.
Λήδα Μανιατάκου: Είναι τιμή μου και χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, έτυχε να γνωρίσω τον Γιάννη λίγο πριν γίνει το μοιραίο συμβάν, απλά όλο αυτό το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε μπροστά. Σήμερα είμαστε εδώ για έναν πολύ καλό σκοπό.
Μελίνα Ασλανίδου: Υπάρχει μεγάλη συγκίνηση και εγώ καταρχάς χαίρομαι πάρα πολύ που με κάλεσαν και μπορώ και εγώ κάτι να κάνω για το παιδί αυτό. Θαυμάζω τον Γιάννη και χωρίς να τον έχω γνωρίσει, για την στάση του, την δύναμη ψυχής που έχει και το πώς το παλεύει ο ίδιος. 
-Ρίτα Αντωνοπούλου: Νομίζω ότι όσοι είμαστε εδώ έχουμε έρθει με ανοιχτή καρδιά και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Τζώρτζια: Νομίζω ότι η σημερινή βραδιά αποκτά έναν συμβολικό χαρακτήρα, για μένα τουλάχιστον αλλά και για όλους τους ωραίους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ. Και αυτή η συμβολική κίνηση αποσκοπεί στο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λιγάκι ο ένας τον άλλο, να αποκτήσουμε ίσως τα χαρακτηριστικά της παλιάς γειτονιάς. Ίσως θυμηθούμε τις παλιές καλές αξίες και νομίζω ότι η σημερινή συναυλία θα αποκτήσει έναν συμβολικό χαρακτήρα στον κόσμο του Γιάννη ώστε να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας…
-Σταύρος Νταντούς: Είναι πολύ μαγικό όλο αυτό που ευαισθητοποιήθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν σήμερα εδώ, σαν όνειρο είναι, σαν να μην είναι αληθινό! Πολύ ωραίο, μακάρι να γίνεται και για άλλα θέματα και για πιο ασήμαντους ανθρώπους.
-Μαριέττα Φαφούτη: Μόνο χαρά, αισιοδοξία, φως, ελπίδα, όλα τα όμορφα συναισθήματα μαζεμένα για ένα πλάσμα που είναι το πιο φωτεινό, όμορφο και δυνατό αγόρι που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου, τον Γιάννη!
-Θάνος Μικρούτσικος: Το γεγονός ήταν τραγικό. Ένας νέος άνθρωπος έπαθε ένα τραγικό ατύχημα και νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης που έχει μια ευαισθησία -και δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου αλλά σε όλα τα παιδιά που είναι εδώ αλλά και σε όσους δεν είναι εδώ που θα μπορούσαν όμως να είναι- έπρεπε να συμπαρασταθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά τις σημερινές μέρες, η καταστροφή πλήγει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αλλά αυτό σήμερα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός του οποίου οφείλαμε να είμαστε παρόντες, να συμπαρασταθούμε και ψυχολογικά και με όποιους άλλους τρόπους μπορούμε.
-Σπύρος Γραμμένος: Η σκέψη μου είναι πως δεν είναι μόνο αυτή η βραδιά, αλλά κάθε μέρα πρέπει να γίνεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον διπλανό μας. Γιατί αυτό είναι, χάνουμε τον άνθρωπο δίπλα μας.
-Υπόγεια Ρεύματα (Κώστας Κοντοβάς): Είναι πράγματι συγκινητικό, έχει έρθει πάρα πολύ κόσμος και αυτό από μόνο του είναι παρήγορο. Άρα υπάρχει αλληλεγγύη, μπορούμε να συμπαρασταθούμε σε έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος ξέρουμε ότι έχει πρόβλημα. Αυτό και μόνο εμένα μου φτάνει…
-Φώτης Ανδρικόπουλος: Πραγματικά ήταν συγκινητικό το ότι είχε τόσο κόσμο σε μια περίοδο που μιλάνε όλοι για οικονομική κρίση, που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να διαθέσει. Είδαμε μεγάλη απήχηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο καθένας έδωσε από το υστέρημά του κάποια χρήματα για να βοηθήσει τον Γιάννη, έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή.
-Κίτρινα Ποδήλατα: Θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να συμμετάσχουμε. Γενικά είναι πολύ όμορφο η μουσική να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς. Όταν έχεις λόγο να ανεβείς στο stage και να μοιραστείς την ενέργειά σου με αυτούς που το έχουν ανάγκη. Προσπαθούμε με όποια δυναμική ενέργεια έχουμε να δώσουμε κουράγιο σε έναν άνθρωπο. Είναι όμορφο όταν η μουσική σου έχει σκοπό!
-Γιάννης Χαρούλης: Καταρχήν εδώ που είμαστε δεν έχω πάρει ακόμα του κόσμου την αύρα και την ενέργεια για να δω τι συμβαίνει αλλά μόνο και μόνο η κίνηση, αυτό το καλό που έχει γίνει, σκεπάζει λίγο από το κακό που συνέβη. Νομίζω ότι ο καθένας μας ότι καλή πράξη κάνει την βρίσκει μπροστά του και θέλω να ευχηθώ σε αυτόν τον άνθρωπο να έχει δύναμη. Μέσα από αυτή τη δυσκολία να δημιουργήσει πράγματα, να προοδεύσει μέσα σε αυτό, όσο δύσκολο και να είναι. Καλή δύναμη να έχει. Σήμερα η αγάπη μας θα βρίσκεται μαζί του!
-Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η σημερινή βραδιά δεν είναι ξεκομμένη από τη σύγχρονη πραγματικότητα και βρισκόμαστε εδώ επειδή μας έδωσε την ευκαιρία το περιστατικό του Γιάννη να κάνουμε μία γιορτή. Να γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ανυπακοή!
-Μίλτος Πασχαλίδης: Είμαι περήφανος που μαζεύτηκαν τόσες χιλιάδες κόσμος για να δώσει συμπαράσταση στο παιδί αυτό. Καμαρώνω για τους συναδέλφους που ήρθαν. Βέβαια η παρουσία μας εδώ είναι ενδεικτική. Δεν είναι οι 30-40 που παίζουμε, νομίζω και άλλοι 200 θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ! Σε μέρες μαυρίλας και μιζέριας και αυτής της λαίλαπας που υφίσταται ο κόσμος από παντού, σηκώνεται από τον καναπέ του και γεμίζει  έναν τεράστιο χώρο για να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που το ίδιο κατ’ αρχήν συμπαρίσταται στον εαυτό του λέγοντας “δεν το βάζω κάτω, γιατί έχω μια οικογένεια να θρέψω”. Με αυτή την έννοια καμαρώνω γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ…
-Χρήστος Θηβαίος: Το πολύ σημαντικό της αποψινής βραδιάς ήταν ότι ήρθε τόσος κόσμος. Και είμαστε μαζί, δεν είναι κανένας μόνος του. Εμείς τους δίνουμε κάτι πολύ μικρό σε σχέση με τη σημαντικότητα του γεγονότος.
-Μιχάλης Κακέπης: Αυτό που έχει σημασία είναι να μαζευόμαστε οι συνάδελφοι, οι οποίοι ασχολούμαστε με την μουσική και μπορούμε να παίζουμε πράγματα για ένα πολύ όμορφο δρώμενο, που έχει σαν βάση την προσφορά για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι πλέον αρτιμελής. Μπορεί όμως να γίνει αν του προσφέρουμε πράγματα. Πιστεύω ότι η χώρα γενικά έχει ανάγκη από τέτοια δρώμενα. Να μαζευόμαστε να κάνουμε τέτοιες συναυλίες. Αυτή είναι η άποψή μου…
-Φοίβος Δεληβοριάς: Ειδικά για σήμερα δεν θέλω να πω πολλά. Μόνο αυτό: Με το που το έμαθα ήρθα αμέσως να τραγουδήσω γι’ αυτό το σκοπό.
-Γιάννης Σαββιδάκης: Είμαι σίγουρος ότι έχουν μιλήσει πάρα πολλοί για αυτό το θέμα. Εγώ θα σταθώ στην κακιά την ώρα, η οποία δεν νικιέται. Μόνο με πολύ κόσμο κοντά μας και με μεγάλη πίστη από μέσα μας για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό αφορά τον άνθρωπο, τον Γιάννη που χτύπησε αλλά και όλους αυτούς τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε ατυχήματα που δεν έχουν τρόπο να βοηθηθούν. Αυτό είναι κάτι μαγικό που συμβαίνει, μακάρι για κάθε άνθρωπο να μπορούσε να γίνει μια τέτοια συναυλία… Αυτό θα ήθελα να προτείνω από την μεριά μου…
-Ματούλα Ζαμάνη: είναι φανταστικά που συμμετέχουμε όλος αυτός ο κόσμος για τον Γιάννη σε τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε, που υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, ευγένειας… Δηλαδή όλα τα συναισθήματα τα ευγενικά έχουν παρθεί από κάποιον και δεν ξέρουμε ποιος είναι. Είναι τέλειο, όλοι αυτοί να παίζουν για έναν άνθρωπο, ο οποίος ξαφνικά είδε την ζωή του να αλλάζει εντελώς.
-Μιχάλης Τζουγανάκης: Δυστυχώς είναι ανάγκη να συμβαίνουν και αυτά. Μακάρι να μην υπήρχε κανένας λόγος. Όμως το ότι μαζεύτηκε τόσος κόσμος δείχνει ότι υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες συνειδήσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία επικοινωνία, καμία επαφή, ούτε με το σώμα που κατοικούν, ούτε με όλο αυτό το σύνολο που έχουν γύρω τους. Εδώ δείχνει ότι ο απλός κόσμος έχει συνείδηση, υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, υπάρχει η ελπίδα να δίνουμε στον συνάνθρωπό μας. Αν δεν δώσουμε στον εαυτό μας, στην ψυχή μας, αν δεν την περιποιηθούμε, αν δεν την βαγιοκλαδίσουμε που λέμε τον πλησίον μας, πώς θα συνυπάρξουμε κοινωνικά; Θέλουμε τρανταχτό συμβάν και παράδειγμα γιατί μακάρι αυτός εκεί ο λαός που ήταν έξω να κυβερνούσε. Αυτό είπα μέσα μου όταν τους είδα. Σε κοιτούσαν και σου λέγανε σαν καλλιτέχνη μπράβο σου και σε ευχαριστώ που εγώ σε πιστεύω και εσύ μας βγάζεις ασπροπρόσωπους. Μα αυτή είναι η υποχρέωσή μας! Τώρα μας χρειάζεται ο κόσμος…
-Rebetoven: Σήμερα είμαστε όλοι κομπάρσοι και πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να περάσουμε καλά, να γίνει μια αλληλεγγύη που μας λείπει στην σημερινή κοινωνία.
. .
-Πάνος Μουζουράκης: Όταν ανέβηκα στην σκηνή για να τραγουδήσω ένιωσα συγκίνηση. Αυτό… Όχι ότι ανατρίχιασα, γιατί δεν ήταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, υπάρχει αλληλοστήριξη. Απλώς επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά, οπότε ένιωσα πολύ όμορφα.

MusicCorner: Μια ευχή για τον Γιάννη;

Δημήτρης Καρράς: Να βρει την δύναμη και μες στην ψυχή του να είναι όλα όπως πριν και να τον αντιμετωπίζουν όλοι έτσι όπως τον αντιμετώπιζαν πριν. Αυτό είναι το σημαντικότερο.
Λήδα Μανιατάκου: Πότε θα ξεκινήσει τις προπονήσεις για τους Παραολυμπιακούς;
Μελίνα Ασλανίδου: Έχω συγκλονιστεί από αυτό το παιδί και εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα πολύ καλά. Να είναι υγιής και να είναι ανάμεσά μας και να κάνει πράγματα που θα μας κάνουν να χαιρόμαστε.
-Ρίτα Αντωνοπούλου: Το παιδί να καταφέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο ανώδυνα και φυσιολογικά να επανέλθει στη ζωή του και να έχει πάντα δίπλα του ανθρώπους να τον στηρίζουν.
Τζώρτζια: Οι ευχές οι δικές μας δεν θα λειτουργήσουν και πολύ, εύχομαι να βρει ο ίδιος την δύναμη να σταθεί ξανά, κυριολεκτικά και μεταφορικά και ίσως αν αισθανθεί ότι υπάρχουν εκεί άνθρωποι να τον στηρίξουν να κάνει αυτή την αρχή της καινούριας του ζωής, πιο εύκολη.
-Σταύρος Νταντούς: Να ξαναπερπατήσει σύντομα, έστω με όποιο τρόπο μπορεί!
Μαριέττα Φαφούτη: Ο Γιάννης δεν χρειάζεται ευχές, θα γίνει πάρα πολύ σύντομα καλά με την βοήθεια και την αγάπη όλων μας! Τώρα κανονίζει ταξίδια με ξαδέλφες με φίλους, σύντομα θα είναι καλά και δεν χρειάζεται τίποτα! Μόνο αγάπη…!
-Θάνος Μικρούτσικος: Ξέρεις, το λέω σε όλους τους νέους ανθρώπους, ίσως για τον Γιάννη αν το ακούσει να φανεί δύσκολο αυτή τη στιγμή, αλλά εγώ του το λέω και θα με θυμηθεί τα επόμενα χρόνια… Να μην σταματήσει να ονειρεύεται και να προσπαθήσει να κατακτήσει το αδύνατο…!
-Σπύρος Γραμμένος: Να πάνε όλα καλά, να είμαστε όλοι καλά!
-Υπόγεια Ρεύματα (Κώστας Κοντοβάς): Στο παιδί όλα να πάνε καλά, να συνεχίσει την ζωή του σχεδόν όπως την ήξερε! Να μην αλλάξουν πολλά πράγματα στην ζωή του. Αν και έχω μάθει και έχω χαρεί ότι είναι πολύ αισιόδοξο παιδί και θα τα καταφέρει. Κάποια στιγμή εύχομαι να τον γνωρίσω κι όλας.
-Φώτης Ανδρικόπουλος: Εύχομαι να έχει πάντα θετική ενέργεια, να μην ξανασυμβεί τίποτα άσχημο στην ζωή του και όσο μπορεί να αποβάλει όλο αυτό το κακό που του συνέβη και να συνεχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή, όσο μπορεί να είναι. Με την δύναμη της ψυχής του θα την κάνει να είναι…
-Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Εύχομαι το καλύτερο και να πάνε όλα καλά.
-Μίλτος Πασχαλίδης: Να σταθεί όρθιος όσο πιο γρήγορα μπορεί.
-Χρήστος Θηβαίος: Να συνεχίσει ο Γιάννης να έχει τα όνειρα που είχε.
-Μιχάλης Κακέπης: Η ευχή για τον Γιάννη είναι κάτι δεδομένο. Ο Γιάννης είναι όρθιος, είναι υγιής και θα πάει καλά γιατί όλοι προσφέραμε γι’ αυτό.
-Φοίβος Δεληβοριάς: Του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά γιατί η ζωή είναι τεράστια και έχει ένα σωρό πράγματα τα οποία πρέπει να τα ζήσει.
-Γιάννης Σαββιδάκης: Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον Γιάννη, να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν!
-Ματούλα Ζαμάνη: Αγάπη, πολλά φιλιά, θα πάμε να του κάνουμε και καντάδα μόλις γίνει καλά! Μόνο όμορφες σκέψεις, να γίνει γρήγορα καλά και να κάνει πράγματα που του αρέσουν! Αγάπη ρε!!!
-Rebetoven:
Με την ζωή να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να είναι καλά!

-Πάνος Μουζουράκης: Ο Γιάννης όπως τον είδα που γνωριστήκαμε δεν χρειάζεται ουσιαστικά ευχή. Ο Γιάννης έχει πιο πολύ δύναμη απ’ ότι οι άλλοι. Ουσιαστικά εγώ αισθάνομαι ότι ο Γιάννης μου έδωσε δύναμη. Την δύναμη αυτή ίσως να την άκουγες και από τον κόσμο που ήρθε σήμερα, ίσως και από τους καλλιτέχνες. Αλλά εγώ, όταν γνώρισα τον Γιάννη είδα έναν άνθρωπο που έχει τον έλεγχο της ζωής στα χέρια του και δεν φοβάται τίποτα, οπότε η ευχή μου είναι όλες οι ευχές του να βγουν πραγματικότητα, γιατί πραγματικά αξίζει! 

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here