17/3/2011
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη σπανίως και φεύγει από την Πάρο ακόμη σπανιότερα! Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε μία “τραγουδοδευτέρα” όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Από το 1985 ως σήμερα, ο Γιώργος Ζήκας, ένας δημιουργικός “ρέμπελος”, έχει γράψει περίπου 100 τραγούδια, στίχους και μουσική. Τραγούδια γνωστά και τραγούδια που έμειναν στη σκιά. Κλασικές του επιτυχίες όπως το “Με μπουνάτσες και μποφόρια”, τα “Μαργαριτάρια”,  “Κληρώθηκα”, “Θεωρία και πράξη”, “Σώπα κι άκουσε”, “Πάρε με”, “Πάμε γι αλλού” και διάφορα άλλα, είναι μερικά από αυτά που παίχτηκαν  και τραγουδήθηκαν, από τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά και από τους ξεχωριστούς του προσκεκλημένους.

Τραγούδια καθαρά λαϊκά και νησιώτικα, γραμμένα από έναν άνθρωπο της πόλης που έχει ουσιαστική προσέγγιση στο είδος. Kομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία κινούνται στην ίδια φιλοσοφία: περιγράφουν την υστερία της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας μας, αλλά και τις παγίδες που στήνει στον νεοέλληνα το κυνήγι της καριέρας και της εξουσίας. Στα τραγούδια του υπάρχει μια κοινωνική, σκωπτική  ματιά της καθημερινότητας, με την απαραίτητη δόση αυτοσαρκασμού.

Η φωνή του Γιώργου Ζήκα βγάζει μια συγκίνηση ξεχωριστή. Επί σκηνής, ερμηνεύει με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από αυτόν που βασίζεται στην τεχνική του τραγουδιστή. Διαφορετικός, μοιάζει να μην προσπαθεί ούτε στιγμή να ωραιοποιήσει τα πράγματα. Βγάζει  απλά το κανονικό τους αίσθημα, κάνοντας το τραγούδι να μοιάζει ως τη μόνη διέξοδο για επικοινωνία. Έτσι τραγουδά για τη ζωή, την επαφή, τους ανθρώπους, τις παρέες, τις βόλτες, τα αισθήματα, πάντα στο πρώτο ενικό πρόσωπο. Γεγονός πού μάλλον έχει να κάνει με κάποιου είδους εσωτερικής σκηνοθεσίας των τραγουδιών του, καθώς εύκολα παρατηρεί κανείς την απουσία οποιασδήποτε σκηνοθετικής ρύθμισης επί σκηνής.

Τα τραγούδια του “έπεσαν” σε καλά χέρια, για την ακρίβεια σε καλές φωνές. Στις τέσσερις αυτές μοναδικές του εμφανίσεις τραγουδούν και παίζουν στο πλευρό του ο Γιώργος Νταλάρας, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Βασίλης Λέκκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Γλυκερία, η Κατερίνα Κούκα, ο Σταύρος Λογαρίδης, η Λένα Αλκαίου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου.

Το τραγούδι δεν μαθαίνεται. Το φέρνει η στιγμή… Και ο Γιώργος Ζήκας μάλλον δεν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό!

Παραστάσεις:
Δευτέρα 14/3/11: Γιώργος Νταλάρας, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Λέκκας και Λιζέτα Καλημέρη
Δευτέρα 21/3/11: Χρήστος Νικολόπουλος, Κατερίνα Κούκα, Σταύρος Λογαρίδης και Λένα Αλκαίου
Δευτέρα 28/3/11: Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιώτα Νέγκα
Δευτέρα 4/4/11: Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Σοφία Παπάζογλου

Ώρα Έναρξης: 21:30
15€ Μπαρ (με ποτό), 30€ ελάχιστη κατανάλωση
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 93 15 600

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live της 14/3

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here