20/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ένα νέο βιβλίο για την καριέρα των Queen θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου. Τίτλος του βιβλίου “Queen : one of the biggest bands the world has ever seen. 40 Years of Queen” και συγγραφέας ο Harry Doherty με τα μέλη του συγκροτήματος Brian May και Roger Taylor να υπογράφουν τον πρόλογο.

Το βιβλίο είναι «επίσημο» με την έννοια της πλήρους συγκατάθεσης του συγκροτήματος για την έκδοση, και περιέχει την ιστορία το από την συγκρότησή του μέχρι σήμερα, ενώ περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφιών αλλά και ενθυμίων που ανήκουν στα μέλη του γκρουπ. Η έκδοση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους θαυμαστές των Queen να γνωρίσουν ακόμα πιο ουσιαστικά το συγκρότημα, να μάθουν λεπτομέρειες της ζωής και της καριέρας τους και να δουν σπάνιες φωτογραφίες και ενθύμια, πόστερς από συναυλίες, χειρόγραφα, αλλά και ένα cd από συνέντευξη που έδωσαν οι Queen το 1977.

Ο συγγραφέας Harry Doherty εργάζεται ως δημοσιογράφος σε μουσικά έντυπα από τις αρχές του 1970 και επί σαράντα συναπτά έτη παρακολουθεί όλα τα τεκταινόμενα στον χώρο της μουσικής. Συνεπώς είναι από τους πλέον ειδικούς να γράψουν για τους Queen.

Μέσα στα σπάνια ενθύμια που απεικονίζονται στο βιβλίο υπάρχουν αυτόγραφα των μελών του συγκροτήματος, ένας χάρτης της Ευρώπης με σημειώσεις από την περιοδεία τους το 1974, πάσο για τα παρασκήνια από την περιοδεία του 1979, εισιτήρια συναυλιών, πόστερ και διαφημιστικά φυλλάδια. Επίσης, εισιτήριο από την πρεμιέρα της ταινίας Flash Gordon, της οποίας την μουσική έγραψαν οι Queen και χειρόγραφα με στίχους από τα τραγούδια “I Want To Break Free”, “Hammer To Fall”, “It’s A Hard Life” και “Radio Ga Ga”.

Το cd με τη συνέντευξη των Queen στο BBC δεν θα συνοδεύει την έκδοση στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here