12/4/2010
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: 
Βάσω Αλεξανδρή
 www.musiccorner.gr
 
 
Ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός Αλκίνοος Ιωαννίδης, μετά από δεκάδες συναυλίες που έδωσε σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, επέστρεψε και πάλι από την παρασκευή 9 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για λίγες παραστάσεις.

Εκτός τόπου και χρόνου” όπως ο ίδιος  δηλώνει για τον εαυτό του, αποφασίζει να κάνει κάτι ιδιαίτερο και αποφασιστικό, εν’ όψει οικονομικής κρίσης, που όπως φαίνεται πάντως, δεν φοβάται και  ξεπερνά την παγίδα της σοβαροφάνειας και του όλου μπανάλ συστήματος που μας έχει εγκλωβίσει.

Ο Αλκίνοος στην σκηνή δεν ήταν μόνος, τον συνόδεψε σε πολλά τραγούδια το φωνητικό σύνολο “Εν φωναίς” υπό την διδασκαλία του Αλέξανδρου Στουπάκη. Η συνοδεία επί σκηνής  δεν τελειώνει εδώ αφού σε δυο από τα τραγούδια του τον συνόδεψαν δυο υπέροχες γυναικείες φωνές από την χορωδία. Η Αγάπη και η Αναστασία εντυπωσίασαν  τους πάντες με τις φωνητικές τους ικανότητες σε δυο αρκετά δύσκολα τραγούδια που  πραγματικά φάνηκε η τελειότητα από δυο υπέροχες ερμηνείες.

Μαζί επί σκηνής εδώ και πολλά χρόνια, συνοδοιπόροι  του Αλκίνοου, σπουδαίοι μουσικοί και τεχνικοί… Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο πιάνο και στα πλήκτρα, ο Γιώργος Καλούλης στο τσέλο και στην λύρα, ο Μιχάλης Καπιλίδης στα τύμπανα, ο Βαγγέλης   Λάππας στην ηχοληψία και ο Κωνσταντίνος  Αλεξίου στο φωτισμό.

Σε αυτήν  την ιδιαίτερη βραδιά περάσαμε πολύ όμορφα ακούγοντας τα τραγούδια του Αλκίνοου που μας ταξιδεύουν και μας συγκινούν. Μας πάνε σε έναν άλλο κόσμο καλύτερο και ομορφότερο που δεν υπάρχει σαπίλα ή και αν υπάρχει στην πορεία εξαφανίζεται με έναν μαγικό τρόπο.

Ευχάριστο όμως ήταν και το διάλειμμα το οποίο ήταν αρκετά πρωτότυπο, αφού ξαφνικά κατέβηκε μια τεράστια άσπρη επιφάνεια στη σκηνή και προβλήθηκε ένα από τα αγαπημένα κόμιξ του Αλκίνοου απ’ όταν ήταν παιδί, ονόματι …ΜΠΑΤΣΟΥΚΟΣ!!!!!

Περισσότερες φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here