27/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μια ανάσα πριν το μαγικό σαββατοκύριακο που όλοι περιμένουμε για να ξεκουραστούμε, και βουτάμε στα βαθιά, γιατί πλέον σας παρουσιάζουμε τις 6 από τις 26 χώρες που θα τις δούμε να διαγωνίζονται το βράδυ του Σαββάτου. Αυτές δεν είναι άλλες από τις Big 5, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) –δηλαδή εκείνες που δίνουν κατιτίς παραπάνω και είναι τελικό ο κόσμος να χαλάσει-  και φυσικά την περσινή νικήτρια χώρα το Αζερμπαϊτζάν. Βαρέθηκα να σας λέω για καφέ… Παγωτό, γρανίτα ή έστω κάτι δροσερό ανά χείρας … και ξεκινάμε!

Θέση στον τελικό 1. Ηνωμένο Βασίλειο
Ερμηνεία : Engelbert Humperdinck
Τίτλος : Love will set you free
Μουσική- Στίχοι : Martin Terefe, Sacha Skarbek

Το βράδυ του Σαββάτου, θα το ανοίξει διαγωνιστικά ο …75χρονος -ναι καλά διαβάζετε!- Engelbert Humperdinck, και θα είναι εκείνος που θα πάρει την πρώτη κρυάδα! Αν κρίνω από την μεγάλη του εμπειρία δεν θα του είναι δύσκολο, ούτε θα νιώσει άβολα, αφού είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν εκείνον και τα τραγούδια του. Εμένα πάλι θα με συγχωρέσετε, αλλά δεν τον είχα ακουστά, και αν πρέπει να κρίνω από αυτό το τραγούδι, μου είναι πραγματικά αδιάφορος. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η Αγγλία ενώ το 2009 είχε κατεβάσει μια φοβερή μπαλάντα του Andrew Lloyd Webber, καταλαμβάνοντας τη 5η θέση, φέτος στέλνει ένα τραγούδι-μπαλάντα το οποίο θα το χαρακτήριζα απλά …βαρετό. Όπως και να έχει, αδιαμφισβήτητα θα ψηφιστεί πάρα πολύ από τις επιτροπές! Όπως και να έχει, δε χωρά αμφιβολία για το ταλέντο του! Και με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του, απλά αναρωτιέμαι αν θα βγάλει την κορόνα στο φινάλε!!!

——————-

Θέση στον τελικό 9. Γαλλία
Ερμηνεία : Anggun
Τίτλος : Echo ( you and I)
Μουσική – Στίχοι : Anggun, Jean Pierre Pilot

Οι Γάλλοι ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει, μετά την περσινή τους αποτυχία όπου όλοι τους ήθελαν νικητές του διαγωνισμού και τελικά βολεύτηκαν με την …15η θέση!
Φέτος δε χωράνε πολλά λόγια …ένα ποπ τραγούδι, επιτρέψτε μου να πω, λίγο μπλεγμένο μουσικά, με μία τραγουδίστρια που έχει καταγωγή από την Ινδονησία, που όταν το ακούς είτε σ’ αρέσει είτε όχι… Εγώ είμαι περήφανος που ανήκω στην 2η κατηγορία. Ενδιαφέρον θα έχει πως θα το παρουσιάσει στη σκηνή. Και κάτι τελευταίο… Oι κυρίες που διαβάζουν την στήλη, ας κάνουν τον κόπο να δουν το video clip, έχει ενδιαφέρον…!

——————-

Θέση στον τελικό 10. Ιταλία
Ερμηνεία : Nina Zilli
Τίτλος : L’amore e femmina (Out of love)
Μουσική- Στίχοι : Nina Zilli, Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander, Charlie Mason

Και φτάσαμε στην Ιταλία, που μετά την μακρόχρονη απουσία της – άλλοι την ονομάζουν περιφρόνηση για τον διαγωνισμό, (πείτε το όπως θέλετε!) – έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της! Και τι εννοώ με αυτό… Στην αρχή είχε ανακοινωθεί ότι το τραγούδι που θα πάει στο Μπακού ήταν το Per Sempre, μία εξαιρετική μπαλάντα, που ναι, πιστεύω ότι θα έφερνε την Ιταλία στην πρώτη θέση, αφού πέρσι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, και με ένα σαφώς μέτριο κομμάτι, ήρθε 2η (ας είναι καλά οι επιτροπές, και η απουσία των τόσων χρόνων!). Τελικά, ύστερα από απόφαση της Nina Zilli και της εταιρίας της, το L’amore e femmina θα ταξιδέψει στο Μπακού, θεωρώντας πως θα είναι καλύτερο και για την καριέρα της. Όπως και να έχει, και αυτό το τραγούδι είναι αρκετά καλό, πολύ καλύτερο από το περσινό, η Nina Zilli εξαίσια και γλυκύτατη και θεωρώ πως είναι από τις λίγες χώρες που μπορεί να κοντράρει την Σουηδία στα ίσα. (Την Σουηδία την πλασάρουν ως το απόλυτο φαβορί!)

Και για να έχετε πλήρη εικόνα, παρακάτω είναι το τραγούδι Per Sempre, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη άποψη για όλα!

——————-

Ραντεβού την Δευτέρα, για να ολοκληρώσουμε την παρουσίαση όλων των τραγουδιών, που απαρτίζουν την Eurovision 2012!
Μέχρι τότε, καλό σαββατοκύριακο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here