17/10/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η αγάπη της Γλυκερίας για την παραδοσιακή μουσική είναι δεδομένη όπως και η επιθυμία της να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο, αλλά και να συνεργαστεί με μουσικούς και ερμηνευτές που «κουβαλούν» άλλες γνώσεις και παραδόσεις.

Στη φιλόξενη και πολυπολιτισμική πλέον χώρα μας είναι πολύ εύκολες τέτοιου είδους συναντήσεις. Έτσι η Γλυκερία, ο Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, η Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία και ο Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα-κράμα των ήχων, των μελωδιών και των παραδόσεων που ο καθένας έχει στην καρδιά και στο μυαλό του.

Ο André Maia με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του φάδο, που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο, της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας.

glukeria_2013_10

Η Ντιλέκ Κοτς, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στις δυο χώρες

Ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα και θα μας ταξιδέψει στους βαλκανικούς ήχους που τόσο καλά γνωρίζει.

Η Γλυκερία όπως δηλώνει είναι πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία της με τους συναδέλφους της, αφού όλους τους χαρακτηρίζει η αγάπη για την μουσική και τα τραγούδια που έχουν «άρωμα» παράδοσης και Μεσογείου. Επίσης γιατί θα μπορέσει να τραγουδήσει εκτός από τα αγαπημένα μας λαϊκά, σμυρνέικα και παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου, που πάντα ήθελε να εντάξει στο πρόγραμμα της.

Παρασκευή, 25/10 & 1/11
ΓΛΥΚΕΡΙΑ – Ethnic experience

PassPort
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

Προπώληση εισιτηρίων: 11876 – Καταστήματα PUBLIC – Καταστήματα Παπασωτηρίου – Seven Spots – PassPort Café (Καραϊσκου 117, πλ. Κοραή, Πειραιάς) & on line: www.viva.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here