11/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, και πριν σας αποχαιρετήσω και εγώ για λίγες μέρες ξεκούρασης, θα σας δώσω τρία ακόμη τραγούδια να τα ακούσετε, να τα κρίνετε, να τα απολαύσετε… Καλά το τελευταίο, ίσως χρειαστεί και να το παραλείψετε! Έχουμε ανά χείρας τα ζεστά καφεδάκια, γιατί ήρθε και ο χειμώνας πάλι και ξεκινάμε!

4. Μάλτα
Ερμηνεία : Kurt Calleja
Τίτλος : This is the night
Μουσική-Στίχοι : Johan Jämtberg, Kurt Calleja, Mikael Gunnerås

Μόλις το είδα, ο τίτλος μου θύμισε το τραγούδι του Σάκη! Με είπα κακό… Μετά θυμήθηκα το video clip του Σάκη στο αντίστοιχο τραγούδι… Με είπα σοφό!
Μαύρα ρούχα, φόντο με δυνατά φώτα, φίλοι να περνάνε καλά… Η μόνη διαφορά ότι εμείς δείχναμε και έναν Παρθενώνα! Αλλά ας μη γίνομαι πολύ κακός τούτες τις μέρες, το κομμάτι είναι pop και ευχάριστο, ο ερμηνευτής συμπαθής και αν στηθεί προσεκτικά στη σκηνή του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ελπίζει για τελικό, αν και θα χαθεί μέσα στις ατελείωτες βαλκανικές μπαλάντες! Εξάλλου, η Μάλτα έχει να δει θέση στη δεκάδα από το 2005… τότε που η Chiara (2η θέση) έβλεπε την πλάτη της Έλενας!

——————-

5. Λευκορωσία
Ερμηνεία : Litesound
Τίτλος : We are the heroes
Μουσική-Στίχοι : Dmitriy Karyakin, Vladimir Karyakin

Και φτάσαμε στη …ψυχοκόρη της Ρωσίας, όπου συμμετέχει από το 2004 και για το μόνο που έχει να παινεύεται, εκτός από τα άπειρα 12αρια που έχει δώσει στη Ρωσία, είναι μια 6η θέση το 2007. Τώρα θα με πείτε υπερβολικό, αλλά δε σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα, (που λέει και ο Θάνος Πετρέλης); Όχι βέβαια δεν εννοώ το τραγούδι ή τα σκηνικά, αλλά τα ρούχα των παιδιών… Ολόιδια με αυτά που φορούσαν ο Μιχάλης Ρακιντζής και η παρέα του όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή της Eurovision το 2002, μόνο που εδώ οι Λευκορώσοι έχουν βάλει λίγο χρωματάκι και σπάνε την μαυρίλα!
Δυναμικό pop κομμάτι, που σου τραβάει την προσοχή να το ακούσεις. Θα ανεβάσει την ένταση στο στάδιο και πιθανό να τους χαρίσει το μαγικό χαρτάκι για το τελικό. Μη ξεχνάμε ότι ο 2ος ημιτελικός είναι σαφώς καλύτερος μουσικά από τον πρώτο και εκεί τον πρώτο ρόλο θα έχουν οι επιτροπές και οι συμμαχίες

——————-

6. Πορτογαλία
Ερμηνεία : Filipa Sousa
Τίτλος : Vida minha
Μουσική-Στίχοι : Andrej Babic, Carlos Coelho

Πάντα πιστή στον πορτογαλικό στίχο, η γειτόνισσα της Ισπανίας κατεβαίνει και αυτή με μπαλάντα! (Ωωωω, τι έκπληξη!) Δε θέλω να πικράνω την Filipa άγιες μέρες, αλλά μάλλον θα τον δει από το σπίτι της το τελικό. Και όχι επειδή είναι κακό το τραγούδι, (καλά δεν τρέχεις κι όλας να δυναμώσεις το ραδιόφωνο μόλις το ακούσεις) αλλά όπως έχουμε πει, είναι τόσες πολλές οι μπαλάντες, που ανάμεσά τους παίζει να ξεχαστεί πολύ εύκολα. Το μόνο, ας πούμε άσχημο σκηνικά, είναι οι 2 κύριες στα φωνητικά που πάνε πέρα δόθε και …δεν κάθονται φρόνιμες σε μια μεριά!

——————-

Κάπου εδώ θα σας αφήσω και εγώ, θα σας ευχηθώ καλές γιορτές, καλή ξεκούραση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άλλη Τετάρτη… Μην διανοηθείτε και λείψετε!!! Καλά να περνάτε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here