5/11/2010
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Ένα από τα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου που πάντα άκουγα στο σπίτι μου και τον σιγοτραγουδούσα στο ραδιόφωνο, αλλά δεν ήξερα μέχρι πρότινος κατά πόσο μπορεί να με πάρει μαζί του σε ένα live, είναι ο Μανώλης Φάμελλος. Πρώτον γιατί δεν τον είχα δει πάλι ζωντανά, αλλά και γιατί εκτός σκηνής, βγάζει μια εικόνα πολύ κλειστή και μελαγχολική, που πίστευα ότι δύσκολα θα μπορούσε να με κάνει να διασκεδάσω και να μην βαρεθώ. Όλα αυτά όμως μέχρι και την προηγούμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στην πρώτη εμφάνιση του δηλαδή στο Club του Σταυρού Του Νότου, όπου και θα εμφανίζεται κάθε Κυριακή. Τότε ήταν που μου ανέτρεψε αυτή την εικόνα που είχα γι’ αυτόν!

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Η ώρα είναι λίγο μετά τις 11 και ο κόσμος που ήδη είχε μαζευτεί από πιο νωρίς, χειροκροτεί τον Μανώλη Φάμελλο, ο οποίος ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του νότου, παρέα με τους μουσικούς του. Μαζί του και μια …νέα πρόταση στην Αθηναϊκή νύχτα (όπως την προσφώνησε και ο ίδιος), η Πέννυ Μπαλτατζή. Πρώτο τραγούδι στο πρόγραμμα ο «Αυτόματος Πιλότος», από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά «Η στιγμή που κρατάει για πάντα», και ο κόσμος ήδη τραγουδάει μαζί του και αρχίζει να ανεβαίνει η διάθεση. Ακολουθούν πολλές από τις επιτυχίες που έχει γράψει ο Μανώλης Φάμελλος, κυρίως για την προσωπική του δισκογραφία. Το «Είναι ωραία να πέφτεις», «Η δική σου ζωή», «Αγάπη σε εμένα», «Στη μεγάλη πόλη», «Ένα λεπτό» είναι κάποια από τα πιο γνωστά. Ακόμα όμως και αυτά που δεν είχαν γίνει τόσο μεγάλες επιτυχίες, ήταν γνωστά σε μεγάλο μέρος του κοινού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχει κοινό που τον ακολουθεί πιστά. Μέσα σε όλα αυτά ίσως το μόνο τραγούδι που ερμήνευσε, το οποίο έχει γράψει για άλλον καλλιτέχνη, είναι το ντουέτο του με την Χαρούλα Αλεξίου, «Όλα είναι στο μυαλό».

Και κάπου εδώ μετά από περίπου 1:30 ώρα προγράμματος, την σκυτάλη πήρε η Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία έκανε την σκηνή δική της! Αν και δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό, κατάφερε να μαγέψει τους πάντες με τη μελωδική της φωνή αλλά και με τη σκηνική της παρουσία και με τραγούδια κατά βάση από τη διεθνή μουσική όπως το πιο πρόσφατο «Je vais».

Και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, στην σκηνή επιστρέφουν και οι δύο για το δεύτερο μέρος του προγράμματος, το οποίο ήταν αρκετά διαφορετικό από το πρώτο και άκρως πιο διασκεδαστικό. «You are my sunshine», «Έλα χαμογέλα», «Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι» αλλά και δύο πολύ καλές διασκευές στο «Ας ερχόσουν για λίγο» και το «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια» του Μάρκου Βαμβακάρη, ήταν από τις καλές στιγμές της βραδιάς. Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπουν από το πρόγραμμα δύο από τα ωραιότερα τραγούδια του Μανώλη, ο «Χαρταετός» και το «Η ευτυχία είναι αυτό» με το οποίο και έκλεισε το πρόγραμμα του ύστερα από 2:30 ώρες πάνω στη σκηνή.

Και άφησα να αναφέρω στο τέλος σκόπιμα, το γεγονός ότι όλη αυτή τη βραδιά ο Μανώλης ήταν άρρωστος, κάτι το οποίο προέκυψε την ίδια μέρα. Γι’ αυτόν όμως όπως είπε, δεν υπήρχε περίπτωση να απογοητεύσει τον κόσμο και να μην παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα που το ετοίμαζε αρκετές εβδομάδες κι αυτό δείχνει έναν άριστο επαγγελματία και καλλιτέχνη. Ήταν έτσι κι αλλιώς τέτοιο το πάθος και η ενέργεια του που όταν τραγούδαγε ξεχνούσαν όλοι (ακόμα και ο ίδιος) ότι δε μπορούσε καν να μιλήσει! Και αυτό ήταν και κάτι που με έκανε να φύγω με τις καλύτερε εντυπώσεις, για έναν καλλιτέχνη που με τη φυσαρμόνικα και την κιθάρα του, αλλά και με το χιούμορ και τη διάθεση του, κατάφερε να με κάνει να θέλω να πάω να τον δω και πάλι…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here