9/5/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

H Bebe είναι κατά τη γνώμη μου μία από τις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες Ισπανίδες ερμηνεύτριες. Το βράδυ της Παρασκευής είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε για πρώτη φορά στη σκηνή επί ελληνικού εδάφους και πραγματικά οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες. Μία υπέροχη συναυλία από μια πραγματική αρτίστα!

Η πλατεία του Αθηνών Αρένα είχε αδειάσει εντελώς από τα τραπέζια και τις καρέκλες δημιουργώντας έτσι έναν πολύ μεγάλο κενό χώρο μπροστά από τη σκηνή. Γύρω στις 22.00 χαμήλωσαν τα φώτα για την έναρξη, δηλαδή περίπου μισή ώρα μετά την αναμενόμενη.  Και εδώ θα ήθελα να σχολιάσω το εξής. Ήταν από τις λίγες φορές που δεν υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη συναυλία παρ’ όλο που πολύς κόσμος δεν είχε ακόμα έρθει! Είχε μεν έναν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων από τις 21.30 και μετά, όμως ο χώρος γέμισε μετά τις 22.30. Από τη μια γκρινιάζουμε για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κι από την άλλη δεν πάμε και εμείς στην ώρα μας…

Η έναρξη έγινε με τα φώτα εντελώς χαμηλομένα και τη Bebe μόνη με την κιθάρα της να τραγουδάει το “Cuanto mas me sujetas”. Δε βλέπαμε τίποτα ακούγαμε μόνο μια μελωδική βραχνή φωνή να μας ταξιδεύει. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Με μία εξαιρετική ορχήστρα να τη συνοδεύει (ιδιαίτερη μνεία στον κιθαρίστα παρακαλώ ο οποίος έκανε τρομερό show από μόνος του), η χαμογελαστή Bebe τραγούδησε, χόρεψε, έκανε κούνια επί σκηνής, μας παρέσυρε στους τρελούς της ρυθμούς και μας συγκίνησε με την ερμηνεία της. Πρόκειται για ένα αεικίνητο πλάσμα επί σκηνής με τρομερό μπρίο και ενέργεια και με μια φωνή που στα πιο slow και ακουστικά κομμάτια μπορεί να σε ταξιδέψει.

Τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν επιλογές από τα δυο album της, το ντεμπούτο “Pafuera Teleranas” και το πιο πρόσφατο «Υ». “Me fui”, “Con mis manos”, “Como los olivos” και φυσικά λίγο πριν το πρώτο αντίο το “Malo” η μεγαλύτερη επιτυχία της στο ελληνικό κοινό.

Η αλήθεια είναι πως μόλις η Bebe και οι μουσικοί της χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή όλοι αισθανθήκαμε πως ήταν πολύ λίγο. Ευτυχώς όμως ένα μεγάλο encore μας αποζημίωσε. Η Bebe ξαναβγήκε στη σκηνή, και με τη βοήθεια μιας κοπέλας από το κοινό η οποία μετέφραζε στα ελληνικά, συνομίλησε με τον κόσμο. Μας μίλησε αρχικά για ένα τραγούδι που λέει πως δεν πρέπει να μας νοιάζει αν κάποιος είναι διαφορετικός. Ο λόγος για την παλιά επιτυχία της δεκαετίας του ’80 “A quién le importa” των Alaska y Dinirama που ακούσαμε σε μία αισθησιακή ακουστική διασκευή. Μας είπε επίσης ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά η αποψινή βραδιά την έκανε πολύ ευτυχισμένη. Αρκετή ώρα μετά με το “Pa mi casa”, το οποίο είχε ζητήσει επίμονα το κοινό, η συναυλία είχε φτάσει στο τέλος της.

«Δεν πειράζει αν δεν καταλαβαίνετε τα λόγια, σημασία έχει να συγκινηθείτε με τη μουσική». Και αυτό ακριβώς κάναμε! Ήταν πραγματικά μία υπέροχη συναυλία και θεωρώ πως η Bebe με το ταλέντο και την προσωπικότητά της μάγεψε όσους ήταν εκεί. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία σύντομα να την ξαναδούμε, γιατί μία φορά δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρκετή…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

 

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here