ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (3/2011)

Ο Μιχάλης Εμιρλής επιστρέφει με ένα πολύ δυνατό άλμπουμ, το τρίτο προσωπικό του που κυκλοφορεί από τη Legend, βάζοντας «Φωτιά στα παραμύθια».

Δέκα καινούρια τραγούδια και μια νέα version της μεγάλης του επιτυχίας «Να σε ξεχάσω προσπαθώ», περιλαμβάνει το νέο cd. Τη μουσική υπογράφουν ο Μιχάλης Εμιρλής και ο Stelios Mac ενώ τους στίχους ο φίλος και μόνιμος συνεργάτης του Μιχάλη Εμιρλή, Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης. Στο ομότιτλο τραγούδι οι ευφάνταστοι στίχοι είναι των Stelios Mac και Βίκυς Μπεκιάρη.

«Από την πρώτη μας στιγμή» με τα καινούρια τραγούδια του Μιχάλη Εμιρλή, νιώθεις τον ρυθμό αλλά και τους ιδιαίτερους στίχους να σε αιχμαλωτίζουν και να σε παρασέρνουν σε ένα πολύ γοητευτικό ταξίδι! Τραγούδια ρυθμικά αλλά και μπαλάντες, στίχοι σκωπτικοί και επίκαιροι αλλά και συχνά τρυφεροί και ερωτικοί, χιούμορ αλλά και συναίσθημα, συνθέτουν το γνώριμο και τόσο αγαπημένο στυλ του Μιχάλη Εμιρλή.

Το τραγούδι «Από την πρώτη μας στιγμή» είναι το πρώτο single του άλμπουμ και αυτό που πρώτο οπτικοποιήθηκε. Άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα είναι το «Φωτιά στα παραμύθια» με την κυνική οπτική απέναντι στα παραμύθια –τόσο τα συλλογικά όσο και τα προσωπικά, το ρομαντικό «Σε θέση άμυνας», το πρωτότυπο «Παιδί των Ηδονών» όπου ο ήρωας τα λέει ένα χεράκι με τον Θεό αλλά και πολλά ακόμη, αφού όλα είναι τραγούδια που θες να τα τραγουδήσεις!

Επιμέλεια παραγωγής: Θύμιος Παπαδόπουλος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του album «Μη διστάζεις», ο Μιχάλης Εμιρλής επιστρέφει δισκογραφικά και βάζει «Φωτιά στα παραμύθια» με την τρίτη προσωπική του δουλειά. Πρόκειται για ένα album με έντεκα τραγούδια. Το συνθετικό κομμάτι αναλαμβάνει εκτός από τον ίδιο τον ερμηνευτή και ο Stelios Mac, ενώ στους στίχους βρίσκουμε το Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη, το Stelio Mac και τη Βίκυ Μπεκιάρη.

Το κομμάτι «Από την πρώτη μας στιγμή» είναι εκείνο που επιλέχθηκε να ανοίξει το δίσκο, αλλά να είναι και το πρώτο single του. Πρόκειται για ένα pop-rock, χαρούμενο τραγούδι με θέμα του τον έρωτα. Συνέχεια στο δίσκο δίνει το όμορφο τρυφερό και ερωτικό «Σε θέση Άμυνας», ενώ σε rock πάλι διάθεση ακολουθούν τα «Φωτιά στα παραμύθια» και «Χωρίς δουλειά». Το πρώτο μας παρουσιάζει μια διαφορετική και ίσως πιο κοντά στα καθ’ ημάς, εικόνα των παραμυθένιων ηρώων που συντρόφευσαν τα παιδικά μας χρόνια, ενώ το δεύτερο, άκρως επίκαιρο, σατιρίζει την πραγματικότητα πολλών ζευγαριών στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Φέρνει μάλιστα έντονα στο μυαλό, από άποψης θεματικής τουλάχιστον, το «Χωρίς δεκάρα» της Ελένης Βιτάλη. Τρίτο στον κατάλογο των τραγουδιών με ξεχωριστή θεματολογία το «Παιδί των ηδονών», μία κατά κάποιον τρόπο συζήτηση του ερμηνευτή με το Θεό, που μολονότι ο Παντοδύναμος επέλεξε να τον τοποθετήσει στον Παράδεισο, εκείνος αντιδρά, όντας ένα παιδί που δεν μπορεί να ασκεί μόνο το πνεύμα του.

Σειρά έχει το «Για μένα», τραγούδι για όσους ξεπερνάνε ένα χωρισμό και κοιτάνε μπροστά. Ιδιαίτερη νότα εδώ, το κλαρίνο, που δίνει στο κομμάτι κάτι από τους ήχους της παράδοσης. Οφείλουμε να σταθούμε στο «Να σε ξεχάσω προσπαθώ» κομμάτι που πρωτακούσαμε  στο ντεμπούτο album του Μιχάλη Εμιρλή. Εδώ βρίσκουμε μια πιο rock εκδοχή του. Η πρώτη ενορχήστρωσή του περιελάμβανε απλώς μια κιθάρα. Τώρα έχει αποκτήσει μια πιο ηλεκτρική πινελιά, καθώς προστέθηκαν drums και ηλεκτρικές κιθάρες, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να χάνει το ρομαντισμό του. Τέλος, το «Ξυπνάω στο πλάι σου», κομμάτι που κλείνει και το δίσκο, είναι μια ευαίσθητη μπαλάντα που ταξιδεύει τον ακροατή, τόσο με τους στίχους του, όσο και με το φλάουτο που το συνοδεύει.

Το δίσκο συμπληρώνει κλασικά booklet με τους στίχους των τραγουδιών και του συντελεστές του δίσκου, φωτογραφίες και ένα ευχαριστήριο σημείωμα του καλλιτέχνη. Αυτό που θα παρατηρήσει κανείς σε αυτή τη δουλειά του Μιχάλη Εμιρλή είναι ότι, σε αντίθεση με τους προηγούμενους δίσκους του, κινείται αρκετά σε rock «νερά», χωρίς σε καμία περίπτωση βέβαια να αφήσει στην άκρη το pop στοιχείο, αλλά και τον τόσο προσωπικό ήχο στον οποίο μας έχει συνηθίσει. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πραγματικά αξιόλογο…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Από την πρώτη μας στιγμή
02. Σε θέση άμυνας
03. Φωτιά στα παραμύθια
04. Χωρίς δουλειά
05. Παιδί των ηδονών
06. Για μένα
07. Τρένο εκτός τροχιάς
08. Να σε ξεχάσω προσπαθώ (new version)
09. Πάρε μαζί σου
10. Όσες και να γνώρισα
11. Ξυπνάω στο πλάι σου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here