16/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μετά από αρκετό καιρό φημών, αλλά και μία, τουλάχιστον, αποτυχημένη απόπειρα επανένωσης, φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός για τους Fleetwood Mac να ενωθούν με σκοπό μια περιοδεία και, πιθανότατα, ένα νέο δίσκο.

Τον Μάιο του 2011, η Stevie Nicks είχε ανακοινώσει ότι το συγκρότημα θα ενωθεί το 2012 για μια περιοδεία και νέο δίσκο, αλλά τον περασμένο Απρίλιο ο Mick Fleetwood όχι μόνο απέκλεισε το ενδεχόμενο, αλλά εξέφρασε και τις αμφιβολίες του για το αν θα μπορούσαν στο μέλλον να ενωθούν τα μέλη του γκρουπ, εξαιτίας των καθυστερήσεων από τις σόλο υποχρεώσεις της Nicks αλλά και του Buckingham.

Έπαιξα drums στον δίσκο της Stevie (In Your Dreams), τον δίσκο τον οποίο συνεχίζει να προωθεί με περιοδείες και εμφανίσεις, τον δίσκο που είναι η αιτία, επί του παρόντος, της άρνησης της Stevie να συμμετάσχει σε μια περιοδεία των Fleetwood Mac”, δήλωσε ο ντράμερ του συγκροτήματος εκφράζοντας την απογοήτευσή του αλλά και «στοχοποιώντας» την Stevie στα μάτια των θαυμαστών του γκρουπ.

Σε «απάντηση» των κατηγοριών που εκτόξευσε εναντίον της ο Mick, η Stevie Nicks σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικανική τηλεόραση έδωσε την είδηση ότι το συγκρότημα θα ενωθεί για μια περιοδεία μέσα στο επόμενο έτος. “Αυτό είναι το σχέδιο. Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Κάνω τη δουλειά μου και ο Lindsey κάνει τη δική του”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Nicks.

Η αλήθεια είναι ότι τα ατομικά projects των μελών του συγκροτήματος το έφεραν πολλές φορές στο χείλος της διάλυσης, κάτι που δε συνέβη ποτέ επισήμως, ωστόσο οι σόλο καριέρες και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις έθεσαν πολλές φορές σε κίνδυνο το γκρουπ που είναι από τα πιο επιτυχημένα στο σύνολο της πορείας του από το 1967 μέχρι σήμερα.

Αλλά όταν ένα τόσο σημαντικό συγκρότημα βρίσκεται σε ουσιαστική «διάσταση» τα τελευταία τρία χρόνια, η τελευταία τους περιοδεία ήταν το 2009 και το τελευταίο τους άλμπουμ το 2003, οι θαυμαστές απογοητεύονται και ανησυχούν. Αυτές τις ανησυχίες είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει ο Lindsey Buckingham πριν λίγο καιρό, δίνοντας τη γνώμη του για τη συνέχεια του συγκροτήματος : “Με τους Fleetwood Mac υπάρχουν πολλές «νάρκες». Είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούμε όλοι μαζί την ίδια περίοδο με τα ίδια σχέδια. Αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μια φάση στην οποία όλοι έχουμε την ίδια βούληση”.

Μετά και τις δηλώσεις της Stevie Nicks, το ενδεχόμενο να ενωθούν οι Fleetwood Mac για περιοδεία, αλλά και δίσκο, είναι πολύ ισχυρό σε σχέση με κάθε άλλη παλιότερη περίπτωση. Ας ελπίσουμε να συμβεί η ένωση…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here