27/11/2013
www.musiccorner.gr

 «Ο Δρόμος» – Ο τίτλος ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra. Θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας. «Ο Δρόμος» είχε σαν κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο ενώ συμμετείχαν επίσης η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη.

«Το άγαλμα», το «Γέλαγε η Μαρία», το «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», το «Ξημερώνει Κυριακή», το «Πρώτη φορά» ή το «Δώσε μου το στόμα σου» κομμάτια πασίγνωστα κι αγαπημένα περιλαμβάνονται στο θρυλικό πια «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα. Στον πρώτο ελληνικό δίσκο που έγινε χρυσός, ένα άλμπουμ που κατέρριψε κάθε ρεκόρ πωλήσεων στα χρόνια που ακολούθησαν.

Το Γενάρη του1970 «Ο Δρόμος» μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του…

26 Φεβρουαρίου 2014 – «Ο ΔΡΟΜΟΣ» ανοίγει ξανά! Και παρουσιάζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου.

dromos_plessas_2013_12

Με κεντρικό άξονα τα θρυλικά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, το έργο τοποθετεί στην Αθήνα του 2014 τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την θυσία, τον συμβιβασμό, το ηρωικό ιδεώδες και την προδοσία που εξιστορείται στους δύο ιστορικούς δίσκους «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά». Σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση.

Με τους Κώστα Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα και Μιχάλη Μητρούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και τους Δημήτρη Αλεξανδρή, Βασίλη Παλαιολόγο, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη και Γιάννη Καραούλη στην υπόλοιπη διανομή. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής  παράστασης (μιούζικαλ) ερμηνεύουν η Ρένα Κουμιώτη και ο Δημήτρης Μπάσης.

Στην παραγωγή συμπράττουν επίσης: η ομάδα του ΔΡΟΜΟΥ, ο Σπύρος Κλείσας, η Fidel Koksal και οι Χάρης και Γιώργος Μυλωναδάκης. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Οι τέσσερις (4) πρώτες παραστάσεις του «ΔΡΟΜΟΥ» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (26-27-28/2 & 1/3) θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να προμηθευτεί δύο(2) εισιτήρια στην τιμή του ενός(1) σε κάθε διαβαθμισμένη ζώνη*. Κατανοώντας τις  δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η εταιρία παραγωγής δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους θεατές που δεν έχουν την οικονομική άνεση, να παρακολουθήσουν την ιστορική μουσικο-θεατρική  παράσταση (μιούζικαλ) «Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Από την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και για τις επόμενες παραστάσεις, οι διαβαθμίσεις των εισιτηρίων ισχύουν κανονικά για τον κάθε θεατή. 

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κάθε Τετάρτη έως και Κυριακή στις 8:30 μ.μ. και Σάββατο στις 5:30μ.μ. &  8:30 μ.μ.

Τιμές  εισιτηρίων:
Α΄ ζώνη 37 €
Β΄ ζώνη 29 €
Γ΄ ζώνη 21 €
Δ΄ ζώνη 14 €
Ε΄ ζώνη 10 €

Προπώληση εισιτηρίων:
www.theatron254.gr & 212 254 0300 – με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Εκδοτήρια Ticketservices – Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) – τηλ, 210 72 34 567- www.ticketservices.gr
Καταστήματα PUBLIC 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: ΡΕΝΑ ΚΟΥΜΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
ΓΙΩΤΑ ΦΕΣΤΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
ΔΩΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ
ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ / ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΔΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΠΥΛΗΣ
ΚΕΛΛΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
ΦΙΝΤΕ ΚΟΞΑΛ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ / ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΝΑΣΟΣ ΣΩΠΥΛΗΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΜΑΝΗΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΡΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here