21/3/2014
www.musiccorner.gr

«Σε μια δύσκολη για τη δισκογραφία περίοδο, η SUI GENERIS MUSIC και ο Θεοφάνης Κιρκινέζος τολμούν με ένα νέο ξεκίνημα». Αυτό υπογράμμισαν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των τεσσάρων παιδικών cd «Ψαρόσουπα», «Πινόκιο», «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», που δόθηκε σήμερα στον «Ιανό».

 Για τα τέσσερα παιδικά cd μίλησαν οι Ερωφίλη, Γιώργος Λεμπέσης, Θεοφάνης Κιρκινέζος, Απόλλων Ρέτσος και Στρατής Πασχάλης
Για τα τέσσερα παιδικά cd μίλησαν οι Ερωφίλη, Γιώργος Λεμπέσης, Θεοφάνης Κιρκινέζος, Απόλλων Ρέτσος και Στρατής Πασχάλης

«Πήραμε ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Lyra, που θα επανακυκλοφορήσουμε», ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας SUI GENERIS MUSIC, Θεοφάνης Κιρκινέζος. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η SUI GENERIS MUSIC δεν περιορίζεται μόνο στους παλιούς τίτλους, αλλά κυκλοφορεί και νέες δισκογραφικές δουλειές, όπως της Ματούλας Ζαμάνη και της Βασιλικής Καρακώστα».

«Ξεκινήσαμε τις θεατρικές παραστάσεις με πολύ κέφι, οίστρο και φαντασία. Τα τραγούδια δεν πλαισιώνουν απλώς, αλλά είναι μουσικές συνθέσεις που δίνουν μια πολύ σαφή αίσθηση της παράστασης», τόνισε ο ποιητής και στιχουργός των cd’s «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», Στρατής Πασχάλης.

«Αυτά τα τρία χρόνια, με τις τρεις παραστάσεις που αποτυπώσαμε στα cd, ελπίζουμε ότι δώσαμε χαρά στα παιδιά που ήρθαν στο θέατρο», επισήμανε ο Απόλλων Ρέτσος, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική στις δισκογραφικές δουλειές «Πινόκιο», «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους».

«Η “Ψαρόσουπα” θίγει ζητήματα, όπως η φιλία, η μετανάστευση, η πίστη στις δυνάμεις μας και όλα αυτά με ισορροπία στο χιούμορ», εξήγησε η συνθέτρια και ερμηνεύτρια, Ερωφίλη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ο κ. Κιρκινέζος επενδύει σε κάτι πολύ σοβαρό, τα παιδιά και το μέλλον».

Για την «Ψαρόσουπα» ο συγγραφέας της ομότιτλης παιδικής σειράς βιβλίων, Γιώργος Λεμπέσης, παρατήρησε: «Είναι ένας δίσκος με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, τέτοια που είχαν πολλά χρόνια να ακουστούν σε παιδικά cd». Εξάλλου, οι συντελεστές της «Ψαρόσουπας» αφιέρωσαν τη δισκογραφική δουλειά στη μνήμη του Γιώργου Περαντάκου, ο οποίος συμμετείχε και στο cd.

Τραγούδια από τις τέσσερις δισκογραφικές δουλειές ερμήνευσαν στη σκηνή του «Ιανού» αγαπημένοι ερμηνευτές που συμμετέχουν στα cd: οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Μίλτος Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, Ερωφίλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιάννης Δενδρινός, καθώς και η σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

ianos_parousiasi_paidikwn_cds_2014_03_005
Ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ερωφίλη ερμήνευσαν τραγούδια από την «Ψαρόσουπα»

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Μουσική: Ερωφίλη
Στίχοι: Βαγγέλης Λεμπέσης

ianos_parousiasi_paidikwn_cds__psarosoupa_2014_03_006

Αγαπημένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο CD «Ψαρόσουπα», που βασίζεται στη σειρά παιδικών βιβλίων («Ψαρόσουπα», «Ψαρόσουπα 2», «Ψαροσουπίτσα 1» και «Ψαροσουπίτσα 2») που υπογράφει ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Τους στίχους στα τραγούδια της δισκογραφικής δουλειάς υπογράφει ο Βαγγέλης Λεμπέσης, και τη μελοποίηση η Ερωφίλη. Την ενορχήστρωση έκαναν η Ευαγγελία Μαυρίδου και ο Δημήτρης Παπαλάμπρου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, η Ερωφίλη, η Μαρία Καναβάκη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης,  ο Γιώργος Περαντάκος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Η «Ψαρόσουπα» θα παρουσιαστεί από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ κατά την επόμενη χειμερινή σεζόν 2014-2015.

ΠΙΝΟΚΙΟ
Μουσική: Απόλλων Ρέτσος
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

ianos_parousiasi_paidikwn_cds__pinokio_2014_03_007

Ο Πινόκιο, το αγαπημένο ξύλινο ανθρωπάκι, που παρασύρεται από τον κόσμο του θεάματος, για να φτάσει τελικά στην ενηλικίωση, παρουσιάζεται από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε CD για να συντροφεύσουν τους μικρούς φίλους του ήρωα.

Τη μουσική υπογράφει ο Απόλλων Ρέτσος, ενώ τους στίχους ο Νίκος Μωραΐτης. Συμμετέχουν στιχουργικά οι Γιώργος Μακρής και Χρήστος Ιωαννίδης. Ερμηνεύει ο Απόλλων Ρέτσος. Συμμετέχει φιλικά ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
Μουσική: Απόλλων Ρέτσος
Στίχοι: Στρατής Πασχάλης

ianos_parousiasi_paidikwn_cds__trellantonis_2014_03_008

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης» παρουσιάστηκε κατά τη σεζόν 2012-2013 σε μια μεγάλη θεατρική παραγωγή σε δραματουργική επεξεργασία του ποιητή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία- χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Τα τραγούδια και οι μουσικές της παράστασης που παρουσιάζονται στην ομότιτλη δισκογραφική δουλειά φέρουν την υπογραφή του Απόλλωνα Ρέτσου. Τους στίχους υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Βουδούρης, Ειρήνη Καράγιαννη, Νάντια Μητρούδη, Νεφέλη Μαϊστράλη και ο ίδιος ο συνθέτης.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΑΝ ΤΑ ΓΟΒΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
Μουσική: Απόλλων Ρέτσος
Στίχοι: Στρατής Πασχάλης

ianos_parousiasi_paidikwn_cds_vasilopoules_2014_03_009

Ένα μεγάλο αίνιγμα πλανιέται στο Βασίλειο: γιατί κάθε πρωί, ενώ οι βασιλοπούλες κοιμούνται το βράδυ κλειδωμένες στα δωμάτιά τους, τα γοβάκια τους βρίσκονται λιωμένα;

Ο μύθος, τον οποίο έκαναν διάσημο οι αδελφοί Γκριμ, μετασχηματίστηκε αρχικά σε μια παιδική παράσταση, και τώρα και σε δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για 23 τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις, των οποίων τη μουσική συνέθεσε ο Απόλλων Ρέτσος. Τους στίχους υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Στο τραγούδι και την πρόζα ακούγονται οι φωνές του Νικόλα Αναστασόπουλου, της Έλενας Βακάλη, της Ευγενίας Δημητροπούλου, του Ζαφείρη Κουτελιέρη, της Άννας Λιανοπούλου, της Μάρας Μπαρόλα, της Ειρήνης Μπιλίνη- Μωραΐτη, του Κώστα Ραφαηλίδη, του Απόλλωνα Ρέτσου, της Σοφίας Σπυράτου και του Νίκου Ορέστη Χανιωτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here