25/10/2010
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Είναι Τρίτη βράδυ (19/10) και το κόκκινο χάλι έξω από το Odeon Όπερα έχει στρωθεί για να ανοίξει τις πόρτες του το 2o Public Digital Festival, ο θεσμός που προέκυψε από μια  έμπνευση του Δημήτρη Δανίκα και με την ουσιώδη βοήθεια των Public παίρνει σάρκα και οστά, έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε χιλιάδες  νέους να δημιουργήσουν, να εκφραστούν  και να φτιάξουν τα δικά τους digital videos.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι ήταν πολλοί, μα την βραδιά αδιαμφισβήτητα έκλεψαν οι δημιουργοί των videos που βραβεύτηκαν, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την κινηματογράφηση! Πολλοί ήταν εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή βραδιά, όπως οι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Τζένη Μπαλατσινού και φυσικά ο πρόεδρος της επιτροπής Σάκης Ρουβάς ήταν κάποιοι από αυτούς. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι  στην εκδήλωση – από τον χώρο της πολιτικής – παρέστη και ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Σπύρος Βούγιας.

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 με κεντρική οικοδέσποινα την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που μας πληροφόρησε ότι φέτος οι συμμετοχές των βίντεο πέρασαν τις 35.000!!! Στην σκηνή ανέβηκε ο Δημήτρης Δανίκας με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γεράσιμο Ρήγα και τον Σάκη Ρουβά καλωσορίζοντας κοινό και συμμετέχοντες.

Δόθηκαν οκτώ βραβεία σε αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ οι νέοι δημιουργοί δε μπορούσαν να κρύψουν την αμηχανία τους και την έκπληξη τους όταν άκουγαν το όνομα τους και τον τίτλο της ταινίας τους στα βίντεο που ξεχώρισαν! Η βραδιά δικαιωματικά ανήκε στον Δημήτρη Τσουντάρο και το Capo Natale, που κατάφερε και απέσπασε δύο βραβεία σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Ο Δ. Τσούνταρος (απόφοιτος γραφιστικής) φανερά έκπληκτος από τις δύο αυτές διακρίσεις, σχολίασε ότι είχε σχεδόν ξεχάσει την συμμετοχή του στο φεστιβάλ καθώς ο ίδιος πριν μια βδομάδα γύρισε από την Κύπρο που ήταν φαντάρος και ότι μια φίλη του επέμενε και του δήλωσε συμμετοχή!

Πιο αναλυτικά, οι νικητές στις κατηγορίες:
«Κάν’ το όπως θες», πρώτο βραβείο «Ζήσε σα μπάτσος, πέθανε σαν σκύλος» του Θάνου Κερμίτση

«Funny Video», πρώτο βραβείο «Capo Natale» του Δημ. Τσουντάρου

«Μια εβδομάδα στην πόλη μου», πρώτο βραβείο «Μεταξουργείο», του Στρατή Χατζηεληνούδα

«Video Clip», πρώτο βραβείο «Blur Song 2»,του Θεολόγου Βασδέκη

«Καλοκαιρινές Διακοπές», πρώτο  βραβείο «going our way», του Κ. Λαντουβάρδου

«κοινωνικό μήνυμα», πρώτο  βραβείο «painkiller», του Κ. Σαμπάνη

«Βραβείο Κοινού», πρώτο  βραβείο «far too loud», του Μιχ. Μαθιουδάκη

«Μεγάλο Βραβείο Κριτικής επιτροπής», πρώτο  βραβείο «Capo Natale», του Δ. Τσουντάρου

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των νέων καλλιτεχνών που ανέβηκαν στην σκηνή ήταν έκδηλος καθ όλη την διάρκεια της βραδιάς Σπουδαία ήταν τα δώρα για τους νικητές, όπως Υποτροφίες σκηνοθεσίας στα ΙΕΚ Ακμή, ηλεκτρονικές συσκευές, κάμερες αλλά και τα δύο μεγάλα δώρα που κέρδισαν οι δύο μεγάλοι νικητές: ένα ταξίδι στην Γερμανία για να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και μια ξενάγηση στα Studio του Lars Von trier!

Μια υπέροχη βραδιά τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για εμάς στο κοινό, που απολαύσαμε φρέσκιες ιδέες, καινούργιες τεχνικές και υπέροχα βίντεο με αρκετή δόση χιούμορ!!

Public Digital Festival… Ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός και αξίζει να τον στηρίξουμε, καθώς δίνει κίνητρα σε νέα παιδιά – επίδοξους σκηνοθέτες…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

       

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here