17/5/2010
www.musiccorner.gr

Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Τρίτη 25/5/2010 στις 22.00
Β΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Πέμπτη 27/5/2010 στις 22.00
ΤΕΛΙΚΟΣ: Σάββατο 29/5/2010 στις 22.00

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 55ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 25, 27 και 29 Μαΐου, στο Telenor Arena έχει αρχίσει. Οι 39 συμμετέχουσες χώρες θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς στις 25 και 27 Μαΐου. Είκοσι από αυτές, θα προκριθούν στον τελικό, στις 29 Μαΐου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό στις 25 Μαΐου.

Τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του 55ου Διαγωνισμού της EUROVISION θα μεταδώσουν απευθείας από το Όσλο στις 22.00 η ΝΕΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της Ε.ΡΑ. και το site της ΕΡΤ http://eurovision.ert.gr.

Όπως είναι γνωστό ο Γιώργος Αλκαίος θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στον 55ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο Γιώργοs Αλκαίος ερμηνεύει μαζί με τους FRIENDS το «OPA». Σε στίχους των Γιάννη Αντωνίου και Friends και μουσική σύνθεση του Γιώργου Αλκαίου, το «OPA» είναι ένα ρυθμικό και πολύ κεφάτο τραγούδι, που εμπνέει δύναμη και αποπνέει θάρρος και αισιοδοξία.

Επί σκηνής με τον Γιώργο Αλκαίο εμφανίζονται από τους Friends, ο λυράρης Λάζος Ιωαννίδης και οι χορευτές Αναστάσιος Καναρίδης, Ευγένιος Μπούλι, Ιάκωβος Γκόγκουα και Πέτρος Ζλάτκος.

Τη χορογραφία και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Έμυ Ζαριάν. Ενδυματολόγος είναι ο Παντελής Μήτσου.

Παρουσιαστές στις τρεις βραδιές στο Telenor Arena του Όσλο θα είναι o Erik Solbakken, η Haddy N’jie και η Nadia Hasnaoui.
Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για τη ΝΕΤ θα κάνει η Ρίκα Βαγιάννη, ενώ ο ραδιοφωνικός σχολιασμός για το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι της Μαρίας Κοζάκου.

Σε κάθε ημιτελικό συμμετέχουν 17 χώρες. Από αυτές μόνο οι είκοσι – δέκα από κάθε ημιτελικό – θα προκριθούν στον τελικό της 29ης Μαΐου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο Ημιτελικό, στον οποίο εμφανίζεται στην 13η θέση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU η Ελλάδα ψηφίζει στον πρώτο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει. Φέτος, για πρώτη φορά, για την ανάδειξη  των τραγουδιών που θα προκριθούν στον τελικό, συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετέχει στον ημιτελικό και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.

Στον  τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στον τελικό. Και εδώ η ψηφοφορία θα αναδειχθεί βάσει της βαθμολογίας των επιτροπών (50%) και της τηλεψηφοφορίας του κοινού (50%).

Μια ακόμα καινοτομία του φετινού διαγωνισμού, είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.

Τη βαθμολογία από την Ελλάδα τη βραδιά του τελικού θα ανακοινώσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Στο πλαίσιο του 55ου Διαγωνισμού της Eurovision η ΝΕΤ έχει προγραμματίσει και ειδικές εκπομπές. Λίγο πριν από την έναρξη των ημιτελικών, την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 19.00, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα διαγωνιζόμενα τραγούδια και τα video clip τους, με την σειρά εμφάνισης τους στην σκηνή του Telenor Arena. Τις εκπομπές παρουσιάζουν η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα.

Όπως κάθε χρόνο, η ΝΕΤ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Μαΐου, στις 22.00, θα μεταδώσει τον  Α’ Ημιτελικό από το Telenor Arena του Όσλο, στον οποίο διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι χώρες:

01. Μολδαβία
02.
Ρωσία
03.
Εσθονία
04.
Σλοβακία
05.
Φινλανδία
06.
Λετονία
07.
Σερβία
08.
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
09.
Πολωνία
10.
Βέλγιο
11.
Μάλτα
12. Αλβανία
13.
Ελλάδα
14.
Πορτογαλία
15.
Π.Γ.Δ.Μ.
16.
Λευκορωσία
17.
Ισλανδία

Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 22.00, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τον Β’ Ημιτελικό. Διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι:

01. Λιθουανία
02.
Αρμενία
03.
Ισραήλ
04.
Δανία
05.
Ελβετία
06.
Σουηδία
07.
Αζερμπαϊτζάν
08.
Ουκρανία
09.
Ολλανδία
10.
Ρουμανία
11.
Σλοβενία
12.
Ιρλανδία
13.
Βουλγαρία
14.
Κύπρος
15.
Κροατία
16.
Γεωργία
17.
Τουρκία

Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν η Αγγλία και η περυσινή νικήτρια, Νορβηγία.

Το Σάββατο 29 Μαΐου, στις 19.00, λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα παρουσιάζουν σε μια ειδική εκπομπή τα 25 τραγούδια του τελικού. Πρόκειται για τα είκοσι τραγούδια που αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, και τα οποία θα διαγωνιστούν μαζί με τα τραγούδια της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας (big four) και της διοργανώτριας Νορβηγίας.

Αμέσως μετά, στις 22.00, ακολουθεί η απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΤ του Τελικού του 55ου Διαγωνισμού της Eurovision από το Telenor Arena του Όσλο.

Καλή Επιτυχία στον Γιώργο Αλκαίο και τη παρέα του, αλλά και στον …Ουαλό John Lilygreen που θα εκπροσωπήσει τη Κύπρο! Ωστόσο το Music Corner σας προτείνει να ψηφίσετε τους καλύτερους, όποιοι κι αν αισθάνεστε ότι είναι αυτοί. Αρκετά με τα παιχνιδάκια του τύπου μη ψηφίσετε τους τάδε γιατί θα μας νικήσουν… Ο καλύτερος ας κερδίσει! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here