2/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος

Πριν από 3 μήνες ξεκίνησε στο διαδίκτυο ένας μουσικός διαγωνισμός με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μουσική και το τραγούδι. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος και σημείωσε πραγματικά μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές. Περί ου ο λόγος; Μιλάμε για το «Live2sing»! Το τελευταίο βράδυ του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο νυχτερινό κέντρο Gazoo, στην Πειραιώς, ο μεγάλος τελικός και το Music Corner ήταν εκεί και σας περιγράφει όλα όσα έγιναν.

Όπως συνήθως συμβαίνει στα μεγάλα events, έτσι κι εδώ ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στο Gazoo πολύ πιο νωρίς από την έναρξη της εκδήλωσης. Οι φίλοι, οι συγγενείς των διαγωνιζομένων, γνωστοί καλλιτέχνες και απλός κόσμος γέμισαν ασφυκτικά το χώρο και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί θύμιζε κανονικό πάρτι. Οι διοργανωτές οδηγούσαν τον κόσμο στα τραπέζια του, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν μεγάλες επιτυχίες αγαπημένων καλλιτεχνών, γεγονός που έκανε πολλούς να ξεκινήσουν από εκείνη την ώρα το χορό! Χρέη παρουσιάστριας της βραδιάς εκτέλεσε η πραγματικά απαστράπτουσα Σίσσυ Χρηστίδου.

Σίσσυ Χρηστίδου & Παύλος Σταματόπουλος

Κατά τις 20.15 κι ενώ όλοι είχαμε πια καθίσει στις θέσεις μας, τα φώτα έσβησαν. Η έναρξη έγινε με την προβολή μερικών αστείων video clip που είχαν γυρίσει γνωστοί άνθρωποι της τηλεόρασης (ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και η Σίσσυ) για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, τραγουδώντας γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, γεγονός που προκάλεσε γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά, η Σίσσυ Χρηστίδου ανέβηκε στη σκηνή, καλωσόρισε τον κόσμο και τον ενημέρωσε με περισσότερες λεπτομέρειες για το τι εστί αυτός ο διαγωνισμός. «Καλώς ήρθατε στον μεγάλο τελικό του «Live2sing»! Θέλω να στείλετε όλη σας τη θετική ενέργεια στα 12 παιδιά που έφτασαν στον τελικό και να τα εμψυχώσετε, γιατί έχουν άγχος! Σε λίγο όλοι θα μας παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και ένας απ’ αυτούς θα είναι ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, δέκα χιλιάδες ευρώ μετρητά, αλλά και θα κυκλοφορήσει ένα digital single σύντομα! Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι θέλουν τη στήριξή σας! Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο διαγωνισμός» είπε μεταξύ άλλων η αγαπημένη τηλεπαρουσιάστρια και το κοινό ξέσπασε σε πολύ δυνατό χειροκρότημα. Έπειτα, έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει η βραδιά, καλώντας έναν-έναν τους υποψήφιους στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους και ζήτησε και από τον πολύ καλό της φίλο και παρουσιαστή, Παύλο Σταματόπουλο να έρθει να τη βοηθήσει στην παρουσίαση.

Για τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζονταν μπροστά σε πολύ κόσμο για να τραγουδήσουν, αφού δεν είχαν επαγγελματική σχέση με το τραγούδι έως τώρα. Κάποιοι από τους δώδεκα φιναλίστ ερμήνευσαν δικά τους τραγούδια και κάποιοι γνωστά ελληνικά ή ξένα κομμάτια, παλιότερα ή πιο καινούρια. Και οι δώδεκα πάντως, είχαν πολύ αξιόλογες φωνές και πολύ καλή σκηνική παρουσία! Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους, η Σίσσυ και ο Παύλος μιλούσαν με τους διαγωνιζόμενους, λέγοντας κάποια βιογραφικά στοιχεία για εκείνους και ενημέρωναν τον κόσμο σε ποιο νούμερο μπορούσαν να στείλουν μηνύματα για να στηρίξουν την αγαπημένη τους συμμετοχή. Μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά μπορούσε το κοινό να ψηφίζει τους υποψήφιους μέσω κινητού τηλεφώνου, αφού μέχρι εκείνη την ημέρα η ψηφοφορία διεξαγόταν μόνο μέσω διαδικτύου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Παύλος Σταματόπουλος, με μια διαγωνιζόμενη, τη Χρύσα Σιγάλα...

Η Ρένα Παπαγεωργίου, η Δήμητρα Κουρουγιάννη, ο Πάνος Παταγιάννης, ο Σωτήρης Χαραλάμπους, ο Θέμης Μπασδέκης, ο Κων/νος Μητράκας, ο Τάσος Παναγιωτόπουλος, η Μαριάννα Λαγάκου, η Ιωάννα (Νωαίνα) Αθανασιάδου, η Χρύσα Σιγάλα, ο Στράτος Κοκορόσκος και η Νατάσα Κατσαρά ήταν τα δώδεκα παιδιά που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή, αποσπώντας τα πιο θετικά σχόλια, όχι μόνο του κοινού, αλλά πολλών από τους καλλιτέχνες που βρίσκονταν εκεί.

Ο Νίκος Βουρλιώτης, ο Χρήστος Δάντης και ο Θοδωρής Μαραντίνης (ο τραγουδιστής των Onirama και σύζυγος της Σίσσυς), ανέβηκαν στην σκηνή μετά από πρόσκληση της Σίσσυς και του Παύλου και έδωσαν κι εκείνοι τα συγχαρητήριά τους σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους αυτή, ευχόμενοι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά τους. Μάλιστα, ο Χρήστος Δάντης μας επιφύλασσε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Ύστερα από απαίτηση του κοινού, τραγούδησε με μια κιθάρα τη μεγάλη του επιτυχία «Κομμάτια», χωρίς να έχει κάνει κάποια προετοιμασία για κάτι τέτοιο.

Ο νικητής του διαγωνισμού, Τάσος Παναγιωτόπουλος...

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους και αφού τελείωσε και η ψηφοφορία του κοινού, η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Παύλος Σταματόπουλος κάλεσαν στη σκηνή όλους τους υποψήφιους για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις ήταν η Ρένα, ο Τάσος και η Νωαίνα. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Τάσος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε τραγουδήσει το τραγούδι των James “Senorita”. Ο Τάσος παρέλαβε επί σκηνής την επιταγή των δέκα χιλιάδων ευρώ, αλλά και το δισκογραφικό συμβόλαιο που του παρέδωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Lyra με την οποία θα κυκλοφορήσει το πρώτο του single.

Αμέσως μετά τη βράβευσή του, ο Τάσος ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν σε όλη αυτή τη διαδικασία και ξανατραγούδησε το «Senorita». Η Σίσσυ, λίγο πριν το τέλος, δήλωσε ότι όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αφού εκείνη τη βραδιά τους άκουσαν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και θα τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα… Και πραγματικά, το ξανατονίζουμε πως σήμερα ακούσαμε και εμείς πολλές αξιόλογες φωνές…

Το τραγούδι “Senorita” όπως το ερμήνευσε στον τελικό ο νικητής Τάσος Παναγιωτόπουλος

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner.gr από το event

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Ρένα Παπαγεωργίου

Δήμητρα Κουρουγιάννη

Πάνος Παταγιάννης

Σωτήρης Χαραλάμπους

Θέμης Μπασδέκης

Κώστας Μητράκας

Τάσος Παναγιωτόπουλος

Μαριάνα Λαγάκου

Ιωάννα Αθανασιάδου

Χρύσα Σιγάλα

Στράτος Κοκορόσκος

Νατάσα Κατσαρά

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner.gr από το event


Σίσσυ Χρηστίδου

Σίσσυ Χρηστίδου &
Παύλος Σταματόπουλος

NiVo – Σίσσυ Χρηστίδου &
Παύλος Σταματόπουλος

Χρήστος Δάντης

Χρήστος Δάντης

Τριημιτόνιο

Θοδωρής Μαραντίνης

Θοδωρής Μαραντίνης

Όλοι επί σκηνής

Οι τρεις πρώτοι…

Τάσος Παναγιωτόπουλος

Τάσος Παναγιωτόπουλος

Ο νικητής Τάσος Παναγιωτόπουλος (με τα …βραβεία του ανά χείρας)
με τη Σίσσυ Χρηστίδου και την Έφη Κανελλοπούλου, διευθύντρια της Lyra…


———-
***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους απέδειξαν πως το τραγούδι στην Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα όταν υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπάνε τόσο πολύ!
    ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here