Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
25/5/2010
www.musiccorner.gr

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος προβών για τους συμμετέχοντες στους δύο ημιτελικούς της Eurovision. Οι περισσότερες εμφανίσεις ήταν εμφανώς βελτιωμένες, ενώ αποκαλύφθηκαν και αρκετά μυστικά σχετικά με τα κουστούμια και το φωτισμό που θα χρησιμοποιηθεί.

Στις πρόβες ενσωματώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι καλλιτέχνες των χωρών που έχουν περάσει αυτόματα στο μεγάλο τελικό (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και η περσινή νικήτρια Νορβηγία). Μέσα από τις δύο πρόβες που πραγματοποίησε κάθε αποστολή, δόθηκε η ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά το στήσιμο των κομματιών και τη χορογραφία.

O Daniel Diges διατήρησε τα θεατρικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει στην Ισπανία. Μαζί του στην σκηνή βρίσκονται ένας παλιάτσος, μια κλόουν, μια μπαλαρίνα και ένας στρατιώτης, καθώς και ένας άντρας στα δεύτερα φωνητικά. Η χορογραφία αναδεικνύει μια έντονη παιδικότητα. Οι φωτισμοί του “Algo Pequeñito” κινούνται σε φούξια και κόκκινα χρώματα. Η φωνή του Daniel είναι όμορφη και σταθερή. Πρόκειται για μια συμμετοχή που θα μπορούσε να πάει ψηλά.

 

Η φετινή συμμετοχή της Νορβηγίας έχει αποσπάσει πολλά κολακευτικά σχόλια, ενώ βρίσκεται ψηλά και στα στοιχήματα. Ο εκπρόσωπός της Didrik Solli-Tangen ερμηνεύει το “My Heart is Yours” πλαισιωμένος από τρεις γυναίκες και δύο άντρες στα δεύτερα φωνητικά. Η ιδέα πίσω από τη σκηνική του παρουσία φαίνεται να είναι η απλότητα και η κομψότητα, τόσο στο φωτισμό, όσο και στα σκηνικά. Για το φινάλε του τραγουδιού έχουν προβλεφθεί βεγγαλικά. Παρά τα πολλά θετικά στοιχεία της συγκεκριμένης συμμετοχής, το τραγούδι δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, ενώ ρόλο μπορεί να παίξει και το πόσες μπαλάντες θα περάσουν στο τελικό.

Το “That Sounds Good to Me” του Josh Dubovie είναι τραγούδι με χαρακτηριστικό Europop ήχο. Το στήσιμο του τραγουδιού κινείται σε ανάλογο ύφος, θυμίζοντας σόου της Kylie Minogue – με πολύ χαμηλότερο όμως προϋπολογισμό. Ο Josh φαίνεται ευγενικός και χαριτωμένος, αλλά τα πλάνα δείχνουν ότι μάλλον δεν διαθέτει ιδιαίτερη φωτογένεια. Δύσκολα το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατακτήσει κάποια υψηλή θέση.

Η Γαλλία φέτος ήθελε να παρουσιάσει τον ύμνο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική. Με το “Allez Ola Olé” o στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται με απόλυτη επιτυχία. Ο γαλλόφωνος Αφρικανός σταρ Jessy Matador διαθέτει πολλή ενέργεια και σίγουρα θα ξεσηκώσει το κοινό που θα βρίσκεται στην Telenor Arena. Η χορογραφία είναι δυνατή, ενώ προς το τέλος του κομματιού ο Jessy   χορεύει μόνος του σε ένα κομμάτι της σκηνής γύρω από το οποίο θα υπάρχουν θεατές. Οι χορευτές του γεμίζουν τη σκηνή. Τα δεύτερα γυναικεία φωνητικά όμως χρειάζονται ακόμα πολλή δουλειά στο ρεφρέν. Έχουν ακουστεί πολλά – αρνητικά – σχόλια για τη γαλλική συμμετοχή, κυρίως λόγω του έντονου αφρικανικού της στοιχείου. Αποτελεί όμως μια από τις λίγες συμμετοχές φέτος που προσφέρει θέαμα και θα καταφέρει πραγματικά να διασκεδάσει το κοινό.

Τα γενέθλιά της είχε την Κυριακή η εκπρόσωπος της Γερμανίας Lena. Οι συνεργάτες της της τραγούδησαν το «Χρόνια Πολλά» και τα φώτα του σκηνικού σχημάτισαν ένα μεγάλο “Happy Birthday Lena”. Στην πρόβα της, η Lena ερμήνευσε το “Satellite” ντυμένη στα μαύρα. Τη συνόδευσαν τέσσερις γυναίκες στα δεύτερα φωνητικά. Το τραγούδι έχει κάποιο ενδιαφέρον, ενώ η τραγουδίστρια διαθέτει μια χαριτωμένη …αδεξιότητα και μια φρέσκια παρουσία, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει φωνητικά.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές πρόβες και τη Δευτέρα η πρώτη πρόβα με κοστούμια.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα πάρτι των αποστολών στη νορβηγική πρωτεύουσα. Το Σάββατο πάρτι διοργάνωσε η Κυπριακή αποστολή, με πολλούς καλεσμένους, ανάμεσά τους το Γιώργο Αλκαίο και τους Friends και τον Jessy Matador. Την ίδια βραδιά είχαν επιλέξει και οι εκπρόσωποι της Κροατίας Femminem για το δικό τους πάρτι, ενώ την Κυριακή σειρά είχε η Γεωργία, η οποία τιμούσε ταυτόχρονα και την εθνική εορτή της χώρας.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η Τελετή Υποδοχής των συμμετεχόντων στο Δημαρχείο του Όσλο. Οι καλλιτέχνες περπάτησαν στο ροζ χαλί, έκαναν δηλώσεις στους δεκάδες δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι και πόζαραν στους φωτογράφους. Τις αποστολές καλωσόρισε ο υπεύθυνος του διαγωνισμού Svante Stockselius. Στο πάρτι τραγούδησαν οι νικήτριες του διαγωνισμού του 1985 Bobbysocks! και ο περσινός νικητής Alexander Rybak…

………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here