24/6/2014
www.musiccorner.gr
Συνέντευξη στον Νίκο Φράγκο

Πέμπτη 19 Ιουνίου και στις 5 η ώρα το απόγευμα βρεθήκαμε στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου. Σκοπός να παρακολουθήσουμε το γύρισμα διαφημιστικού της  Γλυκερίας για την επερχόμενη συναυλία της εκεί, καθώς και να μιλήσουμε μαζί της. Η Γλυκερία έφτασε με πολύ χαλαρή διάθεση και αφού ολοκλήρωσε το γύρισμά της μιλήσαμε μαζί της. Αξίζει πραγματικά να τονιστεί πόσο προσιτή και ευχάριστη ήταν η καλλίτεχνις, παρά το βαρύ της όνομα (μακάρι να βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές κάποιοι νέοι καλλιτέχνες που επιμένουν να έχουν έπαρση τη στιγμή που προσπαθείς να μιλήσεις μαζί τους!)

glykeria_2014_06_01

Music Corner: Ξεκινώντας θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τη συναυλία σας στο Μέγαρο Μουσικής;
Γλυκερία: Βεβαίως, 25 Ιουλίου θα δοθεί εδώ στον κήπο το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια συναυλία με ethnic μουσική. Θα ερμηνεύσουμε τραγούδια από τη Μεσόγειο και τραγούδια για την αγάπη. Θα είναι μαζί μου από την Πορτογαλία ο Αντρέ Μάια, από την Τουρκία η Ντιλέκ Κοτς και από την Αλβανία ο Ντάσο Κούρτι. Επίσης στην συναυλία θα συμμετέχει μεγάλη ορχήστρα. Θα είναι μια συναυλία με χαλαρή διάθεση. Τα τραγούδια που θα ακουστούν προέρχονται από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την κάτω Ιταλία, την Τουρκία και φυσικά θα έχουμε και ελληνικά παραδοσιακά, ενώ θα ακουστούν και επιλεγμένα τραγούδια για την αγάπη  από όλες τις εποχές.

Music Corner: Για πολύ καιρό απέχετε από τη δισκογραφία, υπάρχει κάποιο πλάνο, κάτι να περιμένουμε δισκογραφικά;
Γλυκερία: Ναι υπάρχει ένας στόχος , να συγκεντρώσω υλικό από σύγχρονους δημιουργούς, σύγχρονα τραγούδια, κυρίως σε έντεχνο και λαϊκό ύφος. Αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο βέβαια σήμερα που η μουσική λόγω της διαφήμισης, έχει γίνει σχεδόν ένα πράγμα χωρίς διαχωρισμούς. Καλά τραγούδια να βρω  λοιπόν… Αλλά αυτό ξέρετε παίρνει λίγο χρόνο και από τη στιγμή που πλέον δεν είναι στα πάνω της η δισκογραφία για να πιέζουν οι εταιρείες, προχωράς χαλαρά, λες θα το κάνω αύριο, θα το κάνω μεθαύριο. Εγώ όμως τώρα έχω πολύ καιρό να κάνω καινούργια τραγούδια και το έχω πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

glykeria_2014_06_02

Music Corner: Έχω ξεχωρίσει δύο ακόμα ενδιαφέρουσες επερχόμενες συναυλίες στην Αθήνα, μια το Σεπτέμβριο στο Θέατρο Πέτρας  με  τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και μία τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο με τραγούδια του Μάριου Τόκα. Θέλετε να μας μιλήσετε γι’ αυτές;
Γλυκερία: Στο Θέατρο Πέτρας, θα είμαστε με τον Λάκη Χαλκιά και θα τραγουδήσουμε τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ενός τόσο σημαντικού και πολύ αγαπημένου συνθέτη. Αυτό το λέω κυρίως για τα νέα παιδιά τα οποία ίσως δεν γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το έργο του. Ξέρουν ότι έχουν ακούσει από τους γονείς τους ή ίσως αν είχαν κάποιο πιο ειδικό ενδιαφέρον, να έψαξαν να τον ακούσουν. Αλλά είναι ένας πολύ μεγάλος συνθέτης πραγματικά που έχει προσφέρει στην ελληνική μουσική πάρα πολλά.
Για τον Οκτώβρη τώρα, θα συμμετέχω μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Νταλάρας και ο Κότσιρας σε μία συναυλία για τον Μάριο Τόκα. Είχα συνεργαστεί με τον Μάριο Τόκα όσο ήταν εν ζωή, σε πολλές συναυλίες, έχει γράψει πολλά αγαπημένα τραγούδια. Τη συναυλία οργανώνει η γυναίκα του, η Αμαλία Τόκα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να θυμίσουμε στον κόσμο αυτές τις υπέροχες μελωδίες. Γιατί ο Μάριος Τόκας έγραφε πάρα πολύ ωραίες μελωδίες, μελωδίες που αμέσως γίνονταν επιτυχίες λόγω  της στρωτής μελωδίας, με διφωνίες κλπ.

glykeria_2014_06_03

Music Corner: Σε λίγες μέρες φεύγετε για συναυλίες στο εξωτερικό;
Γλυκερία: Ναι, ξεκινάω με πρώτο προορισμό το Ισραήλ όπου εκεί έχω να δώσω αρκετές συναυλίες. Στη συνέχεια θα παίξω στην Κύπρο με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε ένα φεστιβάλ που γίνεται στην Λευκωσία. Εκεί θα είναι επίσης ο Δημήτρης Μπάσης, ο Δώρος Δημοσθένους και η Σοφία Παπάζογλου. Από την Κύπρο θα πάω στο Τορόντο του Καναδά όπου γίνεται το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο οποίο θα παίξω 3 μέρες. Και μετά επιστροφή στην Ελλάδα για να ξεκινήσουμε τις εμφανίσεις εδώ στον Κήπο του Μεγάρου, από τα μέσα Ιουλίου και μετά, όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη…

Music Corner: Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!
Γλυκερία: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλό καλοκαίρι στο αναγνώστες σας και σε όλα τα παιδιά στο MusicCorner!

glykeria_2014_06_04

————————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here