Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου
Φωτογράφηση: Βάσω Αλεξανδρή
12/5/2010
Χορηγός Επικοινωνίας: www.musiccorner.gr

Παρασκευή 22:00 στο Γκάζι. Αριτεκτονική. Σε ένα μοντέρνο χώρο στο κέντρο της Αθήνας τα Κίτρινα Ποδήλατα δίνουν την τελευταία παράσταση του χειμώνα. Γνωρίζοντας το ύφος και τα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι ίδιοι αλλά και αυτά που έχουν δώσει σε άλλους καλλιτέχνες περιμένω για πρώτη φορά να τους δω σε live.

Στις 12 παρά, με φανερή διάθεση rock βγαίνουν στη σκηνή ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς, ο Γιώργος Ράλλης στα τύμπανα και ο Κώστας Ξηρογιάννης στο μπάσο. Παρακολουθούμε ένα σκηνοθετημένο video project. Ερμηνεύουν τραγούδια από τους τελευταίους δίσκους τους, όπως “Βαθιά Πληγή”, τραγούδι με έντονο οικολογικό προβληματισμό, το “Θ’ αντέξω” στους ίδιους τόνους, το “Εδώ” και το “Σ’ αγαπώ”, το “Στο Παραμύθι σου να ζω”, “Τώρα Σιωπή”, “Στην Αρχή” αλλά και διασκευές άλλων καλλιτεχνών όπως το “Ήλιε μου” του Κώστα Τουρνά, το “Ημίφως” του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και τα “Personal Jesus”, “Boat on a river”, το “Billie Jean” σε slow διασκευή και το  “La vie en rose” που μας ξεσήκωναν χειροκτροτώντας τους όλο και πιο πολύ, αν και κάποια κομμάτια – όπως είπαν – ήταν απροετοίμαστα. Η ανεβασμένη τους διάθεση αλλά και το αποτέλεσμα των ερμηνειών τους μας έκαναν να μη σταματάμε να τραγουδάμε και ακολουθούμε τον rock ρυθμό τους!

Δεν  ξεχνούσαν να δίνουν ευχαριστίες σε όλους τους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν δικές τους δημιουργίες. Τραγούδησαν το “Για που το ‘βαλες καρδιά μου” του Ορφέα Περίδη και το δικό τους “Θυμάμαι όσα είχες πει” που έδωσαν στη Δέσποινα Ολυμπίου. Σε συνεχή επαφή με τους ακροατές (πολλοί από αυτούς ήταν πιστοί φίλοι του συγκροτήματος) και ανταποδίδοντας τον ενθουσιαμό του κοινού και των φίλων τους τραγούδησαν πολλές …”παραγγελιές” όπως το “Στα Σύννεφα”, το οποίο είναι το αγαπημένο του συγκροτήματος όπως παραδέχτηκαν, αλλά και πολλά άλλα.

Στο σημείο αυτό άξιζει να αναφερθώ στην καλύτερη στιγμή της βραδιάς. Στο έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον των μελών του συγκροτήματος για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια του συλλόγου Φλόγα. Ξεσήκωσαν όλους του ακροατές με τα τραγούδια που δημιούργησαν αποκλειστικά για τον σύλλογο αυτό… “Να σε δω να γελάς” και “Η Ζωή σου φωνάζει”, τραγουδώντας τα μαζί με όλους εμάς και στέλνοντας θετική ενέργεια και αγάπη.

Χωρίς, λοιπόν, να μπορώ να συγκρίνω αυτή την τελευταία εμφάνιση τους με προηγούμενες, αφού δεν τους είχα ξαναδεί σε live, συνειδητοποιώ πως όντως, τελικά, έχουμε συγκροτήματα με διάθεση για “καλή μουσική” όπως τα Κίτρινα Ποδήλατα. Η αποχαιρετιστήρια εμφάνισή τους για τον Χειμώνα στην Αρχιτεκτονική ήταν μία rock βραδιά γεμάτη ενθουσιαμό, με κοινωνικές ανησυχίες και ανεβασμένη διάθεση για μουσική. Όσοι βρεθήκαμε εκεί απολαύσαμε έως το τέλος μία οπτικοακουστική παράσταση του συγκροτήματος και οπωσδήποτε θα θελήσουμε να τους απολαύσουμε ξανά σε επόμενες εμφανίσεις τους!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here