2/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η κόντρα μεταξύ του Noel Gallagher και των μελών του συγκροτήματος των Oasis, που διαλύθηκε όταν ο Noel εγκατέλειψε το γκρουπ, φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις. Οι Liam Gallagher, Gem Archer, Andy Bell και Chris Sharrock, έδωσαν το στίγμα της λήξης της κόντρας μέσα από τους στίχους ενός τραγουδιού του συγκροτήματος των Beady Eye που δημιούργησαν αμέσως μετά την διάσπαση των Oasis.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μη συγχωρείς. Μπορεί να λυπάσαι αλλά οι ενοχές δεν θα σε αφήσουν να ζήσεις”, αναφέρεται στους στίχους του “Kill For A Dream”, που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ των Beady Eye με τίτλο “Different Gear, Steel Speeding” που κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου.

Noel Gallagher

Ο Andy Bell, που έγραψε το τραγούδι, ρωτήθηκε αν «στόχος» των στίχων αυτών είναι ο Noel Gallagher : “Ο καθένας μπορεί να το ακούσει όπως θέλει. Το γνωρίζω καλά αυτό. Αλλά σε όποιον και να απευθύνεται, είναι μία αληθινή δήλωση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην συγχωρείς”, απάντησε ο Bell.

Ο Noel αποχώρησε από τους Oasis «καταγγέλοντας» λεκτική κακοποίηση από τον αδελφό του Liam, ο οποίος επιμένει ότι ο Noel εξακολουθεί να έχει άποψη για το νέο συγκρότημα παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του γκρουπ. Εκτός αυτών, ο Liam μίλησε και για τον αναμενόμενο δίσκο του Noel και δήλωσε την βεβαιότητά του ότι ο αδελφός του είναι σχεδόν έτοιμος να κυκλοφορήσει το δικό του σόλο άλμπουμ πολύ σύντομα, παρά τους ισχυρισμούς του Noel ότι δεν είχε χρόνο να ετοιμάσει νέο υλικό.

Είμαι βέβαιος ότι τα τραγούδια του είναι έτοιμα. Ήταν για πολύ καιρό στο studio και ηχογραφούσε. Δεν πιστεύω αυτά που λέει. Είμαι περίεργος να ακούσω τα νέα τραγούδια. Να διαπιστώσω αν «βρίσκομαι» κι εγώ κάπου, έστω στο παρασκήνιο”, ανέφερε ο Liam.

Beady Eye

Θα το δούμε σύντομα. Πάντως μου φαίνεται περίεργο. Ο Noel είναι κορυφαίος δημιουργός και όταν ετοίμαζε κάτι ήταν τελειωμένο. Τώρα με τους Beady Eye όλα είναι καινούρια για όλους μας”, ολοκλήρωσε συγκρίνοντας τις παλιές «καλές» εποχές των Oasis με τα νέα δεδομένα όπου ο Noel απουσιάζει από τους Beady Eye.

Το νέο συγκρότημα, όπως προείπαμε, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ στο οποίο περιλαμβάνονται δεκατρία κομμάτια, ενώ ανάλογα με την χώρα και τον τρόπο αγοράς υπάρχουν άλλα τρία κομμάτια ως bonus tracks. Οι Liam Gallagher, Gem Archer, Andy Bell και Chris Sharrock, αναμένουν με αγωνία τις κριτικές των ειδικών αλλά, κυρίως, τις πωλήσεις για να διαπιστώσουν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του αποχωρήσαντος Noel Gallagher.

Οι πρώτες ενδείξεις, από τα singles που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό οι Beady Eye, δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές, καθώς δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να ανεβούν πάνω από το Νο 30 στα singles charts της Βρετανίας. Ίσως με την κυκλοφορία του άλμπουμ να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα κομμάτια του άλμπουμ των Beady Eye :

Four Letter Word
Millionaire
The Roller
Beatles And Stones
Wind Up Dream
Bring The Light
For Anyone
Kill For A Dream
Standing on the Edge of the Noise
Wigwam
Three Ring Circus
The Beat Goes On
The Morning Son

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here