12/3/2010
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
www.musiccorner.gr

Τον ολοκαίνουριο του δίσκο «Όλα δικά μας κι όλα ξένα» παρουσίασε ο Μανώλης Λιδάκης, την Τρίτη (9/3) το μεσημέρι, έχοντας μαζί του πολλούς κι εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες. Το Music Corner, φυσικά, ήταν εκεί!

 Στην καινούρια του δισκογραφική δουλειά, ο γνωστός ερμηνευτής συνεργάζεται, για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένο δίσκο, με τον Χρήστο Νικολόπουλο, που έχει αναλάβει τη μουσική σε όλα τα τραγούδια. Η προηγούμενη φορά που είχαν συνεργαστεί ήταν για μια συμμετοχή στον δίσκο «Ξημέρωμα 1ης  Ιανουαρίου», στο ομώνυμο τραγούδι. Τώρα οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν και δημιούργησαν μαζί 15 ολοκαίνουρια τραγούδια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του τραγουδιστή «ο δίσκος δεν περιέχει τίποτα παραπάνω από καλά ελληνικά τραγούδια, έτσι ακριβώς όπως ξέρει να τα γράφει ο Χρήστος Νικολόπουλος».

 Την εκδήλωση προλόγισε η κυρία Μαρία Θηβαίου, εκπρόσωπος της εταιρείας Legend στην οποία ανήκει ο Μανώλης Λιδάκης. Η κυρία Θηβαίου ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του δίσκου για τη συμμετοχή τους, αναφέροντάς τους έναν-έναν ξεχωριστά. Κωστούλα Μητροπούλου, Λευτέρης Χαψιάδης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Δημήτρης Τσάφας, Νίκος Αναγνωστάκης, Γιάννης Βασιλόπουλος και Βαγγέλης Ατραΐδης είναι οι άνθρωποι που έγραψαν στίχους στα συγκεκριμένα τραγούδια.

 Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Χρήστο Νικολόπουλο για την τιμή που του έκανε να γράψει μουσική για εκείνον, λέγοντάς του ότι θα ήθελε στο μέλλον να ξανασυνεργαστούν. Με τη σειρά του ο κύριος Νικολόπουλος δήλωσε ότι στόχος και εκείνου, αλλά και του αγαπητού ερμηνευτή ήταν να περιέχει ο δίσκος τραγούδια που θα τ’ αγαπήσουν αρχικά οι ίδιοι και φυσικά και ο κόσμος. Δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει, επίσης, ότι ο Μανώλης Λιδάκης έχει ένστικτο και  ξέρει να ξεχωρίζει τα καλά τραγούδια. Τέλος, μας  αποκάλυψε και ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου: Ο Μανώλης Λιδάκης έσπασε το ρεκόρ που είχε κάνει παλιότερα ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου (ο οποίος μέσα σ’ ένα απόγευμα είχε τραγουδήσει  9 τραγούδια) και τραγούδησε 10 ολόκληρα τραγούδια μέσα σ’ ένα βράδυ, πράγμα που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα!

 Ύστερα, ακολούθησε η live παρουσίαση μερικών από τα τραγούδια που περιέχονται στον δίσκο, που απ’ το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων φάνηκε ότι άρεσαν πολύ. «Δεν ανήκω πουθενά», « Έτσι σ’ αγάπησα» και « Ένα γυαλί», είναι μερικά απ’ τα τραγούδια που ακούστηκαν. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει ν’ αναφέρουμε τις φιλικές συμμετοχές στα τραγούδια αυτά, δύο ακόμα πολύ αγαπημένων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου: της Γλυκερίας, που κάνει φωνητικά (η οποία ανέβηκε και τραγούδησε ένα από τα κομμάτια μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη στην σκηνή) , αλλά και του Πασχάλη Τερζή, που συμμετέχει στο ντουέτο «Όλα δικά μας κι όλα ξένα», που είναι και o τίτλος  του CD.

Στο πλευρό του Μανώλη Λιδάκη βρέθηκαν πολλοί αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Μάνο Ελευθερίου, τη Βίκυ Γεροθόδωρου, τον χρυσό Ολυμπιονίκη μας Πύρο Δήμα, αλλά και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο. Η παρουσίαση του δίσκου έκλεισε με τον Μανώλη Λιδάκη να μας προτρέπει τα υπόλοιπα τραγούδια να τ’ ακούσουμε απ’ το cd, οπότε ας σας ευχηθούμε κι εμείς καλή ακρόαση!!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here