23/7/2014
www.musiccorner.gr

Δημήτρης Παπαδημητρίου γέμισε ασφυκτικά τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου, στήνοντας μια μουσική γιορτή και παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο σε όσους δέθηκαν στο κατάρτι της Αθήνας και αψήφησαν τις Σειρήνες του Καλοκαιριού! Όπως ακριβώς υποσχέθηκε, ακούσαμε τα πιο σημαντικά τραγούδια του ερμηνευμένα από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού σε μια πολύ σπάνια συνεύρεση: Η Φωτεινή Δάρρα, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιώργος Φλωράκης συναντήθηκαν μαζί του επί σκηνής, με τον ίδιο να διευθύνει και να παρουσιάζει το ένα μετά το άλλο τα πιο αγαπημένα του, τα πιο γνωστά, τα τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

papadimitriou_2014_07_007

Πάρα πολλοί Αθηναίοι έδωσαν το «παρών» σ’αυτήν την μουσική πρόσκληση του σπουδαίου συνθέτη εν μέσω καλοκαιριού και αψήφισαν τη ζέστη για να περάσουν δυόμιση ώρες με τη δροσιά της μουσικής του. Και επεφύλαξαν το πιο θερμό χειροκρότημα στον Δημήτρη Παπαδημητρίου και στους καλεσμένους του σε κάθε τραγούδι – σταθμό από τη μακρόχρονη και πολυσχιδή πορεία του στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Τραγούδια χαραγμένα στη μνήμη όλων, που δέθηκαν με τη ζωή μας και άφησαν τη σφραγίδα τους στις πρόσφατες δεκαετίες της εγχώριας μουσικής παραγωγής, όλα είχαν την θέση τους σ’αυτήν την μεγάλη γιορτή και τραγουδήθηκαν με πάθος και ευαισθησία από τους άξιους ερμηνευτές που είχε προσκαλέσει ο ίδιος. Mε κάποιους από αυτούς συναντήθηκε πρώτη φορά επί σκηνής και προανήγγειλε και τη δισκογραφική συνεργασία. Ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανάμεσά τους, έδωσαν μια άλλη ερμηνευτική προσέγγιση σε παλιά τραγούδια του συνθέτη ενώ παρουσίασαν και νέα, κερδίζοντας το κοινό και το θερμό του χειροκρότημα. Ο Μίλτος Πασχαλίδης με ιδιαίτερη ευαισθησία και ξεχωριστή ερμηνεία προσέγγισε ορισμένα απο τα ωραιότετρα τραγούδια του συνθέτη όπως και ο Γιώργος Φλωράκης, σταθερός συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια που ερμήνευσε ξεχωριστές στιγμές απο την δισκογραφία του συνθέτη. Και ανάμεσά τους η Φωτεινή Δάρρα, η ερμηνεύτρια των περισσότερων και πιο απαιτητικών τραγουδιών του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σταθερή συνοδοιπόρος του για περισσότερα απο 12 χρόνια, τραγούδησε με πάθος και συγκίνηση τις μεγάλες επιτυχίες τους αλλά και πολλά ακόμα γνωστά τραγούδια από την μεγάλη παρακαταθήκη του.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επέλεξε να χαρίσει στο κοινό αυτήν τη βραδιά και την έκπληξη της πρώτης παρουσίασης, νέων δημιουργιών –κάνοντας επιλογή από το νέο του άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι… Η συναυλία της 17ης Ιουλίου είναι μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων αυτών που βρέθηκαν εκεί. Μια συναυλία που τα είχε όλα: συγκίνηση, χαρά, έκπληξη, συναίσθημα έντονο και αληθινό. Μια καλοκαιρινή μουσική γιορτή που θα θυμόμαστε για πάντα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here