Το πρώτο single του Ελληνοαυστραλού καλλιτέχνη Γιάννη Τσέρου, έρχεται να προλογίσει το επερχόμενο του album
με τίτλο “Friday Night Tips”, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Final Touch. Η μουσική του κινείται σε μοντέρνους ροκ ήχους, με blues και country αναφορές.

Το “She smiles”, ένα από τα κομμάτια που εμπνεύστηκε από την εμπειρία του παίζοντας σε εστιατόρια και μπαράκια της Κοπεγχάγης, είναι ένα μελωδικό rock’n’roll κομμάτι, με εξαιρετική παραγωγή και ενορχήστρωση, το οποίο δένει άριστα με την βραχνή, rock χροιά της φωνής του και την διεθνή του προφορά.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Τσέρο
Ο Γιάννης Τσέρος γεννήθηκε το 1981 στην Μελβούρνη Αυστραλίας και ήρθε στην Ελλάδα 1988. Έκανε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία 7-8 ετών με την καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου κα. Ελένη Ασπρούδη-Ακρίβου. Κάπου στα τελειώματα του γυμνασίου έκανε κάποια μαθήματα με τον Κώστα Γάκη ο οποίος του έμαθε και τα πρώτα του ακόρντα. Γύρω στο 2000 – 2001 ξεκίνησε να παίζει σε μικρά ακουστικά σχήματα καιθώς και σε ένα τοπικό group, τους Dark City Lights, με τους οποίους έπαιζε κυρίως classic rock διασκευές. Την ίδια εποχή περίπου γνώρισε και τον μέντορά του Ηρακλή Κοντό, μέλος τότε των «Αργοναυτών», και πρώην μέλος του σχήματος των Αδελφών Κατσιμίχα και πολλών άλλων. Με τον Ηρακλή δεν έκανε απλά μαθήματα κιθάρας και φωνής αλλά κυρίως συμπεριφοράς και ρεπερτορίου, και από τα πρώτα κιόλας μαθήματα άρχισαν να παίζουν μαζί σε μουσικές σκηνές και bar σε όλη την Ελλάδα. Μετά από χρόνια “τριβής” στις Ελληνικές σκηνές εργάστηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας όπου ως μουσικός σε bar και εστιατόρια. Εκεί έγραψε μια σειρά τραγουδιών με γενικό τίτλο “Friday Night Tips”, εμπνευσμένος από το γεγονός πως αρκετές φορές σώθηκε από τα tips των πελατών όποτε ξέμενε από χρήματα! Ο δίσκος αποτελείται από 9 τραγούδια εκ των οποίων το ένα είναι διασκευή ενός παλιού παραδοσιακού σκωτσέζικου τραγουδιού. Συνδημιουργοί σε αυτόν τον δίσκο είναι ο Πάρης Γκαγκαστάθης που έγραψε μουσική για ένα από τα τραγούδια, ο Riccardo D. Cavalli που έγραψε στοίχους σε δυο τραγούδια και ο Χάρης Κατσιμίχας που έγραψε την μουσική για ένα άλλο κομμάτι. Το ομώνυμο CD κυκλοφορεί πολύ σύντομα από την Final Touch!
Άλλα άτομα του eλληνικού μουσικού στερεώματος με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν είναι ο Γιάννης Κωνσταντνίδης, ο Μιχάλης Κακέπης, ο Μάνος Δελώτης, ο Γιώργος Συρίγος, ο Βασίλης Μήλεσης, ο Βαγγέλης Λούλης, ο Φώτης Τσέρτος, Παναγιώτης Κοντραφούρης και φυσικά η αδελφή του, Σοφία Τσέρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here