5+1 επιλέγει ο Γιάννης Τσούμαλης

Λίγα λεπτά αρκούν για να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να αισθανθείς… Τα παρακάτω βίντεο είναι μικρές ταινίες που στο σεργιάνι μου στον αχανή κόσμο του youtube εντόπισα. Είναι πολλά άλλα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εξαιρετικά εντοπίσει πολλά σημεία των καιρών. Κι είναι να αναρωτιέσαι: γιατί τελικά δεν αλλάζει κάτι, καίτοι εμείς μορφωνόμαστε και ωριμάζουμε;

1: «He Abuses A Homeless Man Outside His Shop The Next Day I’m In Tears»

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τίποτα δεν μπορείς να καταλάβεις στο βάθος του, αν δεν το ζήσεις. Μπορεί να ισχύει. Μπορεί να ισχύει και το αντίθετο και η θεωρητική ενσυναίσθηση των συνεδρίων βελτίωσης να είναι σημαντικότερη. Όπως και να ‘χει. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι τέρας, μέχρι να δει την ουσία του.

2: «Zero»

Μην υποτιμάς τη δύναμη αυτού που δεν έχει τίποτα. Κανείς επίσης δεν γεννιέται κάτι. Γίνεται. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.

3: Τι είναι αυτό; Η ταινία (2007)

Αγάπη χωρίς όρους. Αγάπη παντοτινή. Αγάπη, αγάπη… Είναι το μόνο ερώτημα που έχει μια ολοφάνερη απάντηση που το κάνει ρητορικό. Πώς γεννιέται; Με την ανταλλαγή. Ας βάλει ο καθένας τους όρους του. Αυστηρούς ή χαλαρούς, αισιόδοξους ή μη κλπ. Υπάρχει, όμως, άλλο ένα στοιχείο απαραίτητο να γεννηθεί, που μας κάνει να αναρωτηθούμε μήπως τελικά το ερώτημα δεν είναι και τόσο ρητορικό…

4: This is our world by Steve Cutts

Ή αλλιώς : αυτά που τόσο καλά ξέρουμε και παρατηρούμε –ίσως και βιώνουμε. Αν κάτι σας κάνει στενοχωρήσει σε αυτό το μονάκριβο δίλεπτο, ίσως κάτι πρέπει να αλλάξετε μέσα σας. Δεν το λέω από θέση, αλλά από εμπειρία.

https://www.youtube.com/watch?v=tdz4DvDG_gg

5: CHILDREN

Ένα βίντεο, που όταν το είδα με έκανε να αναζητήσω πλείστα περί κομφορμισμού και πολλών «-ισμών». Spoil alert : στο τέλος το παιδί χαμογελά, αν και είναι νεκρό. Είναι, όμως, νεκρό από επιλογή του. Έκανε –έστω για μια φορά- κάτι που ανταποκρινόταν βαθειά μέσα του. Η εκπαίδευση δεν είναι απαραίτητα και παιδεία. Άλλα συμπεράσματα δικά σας.

…+1: Δες το πριν πεθάνεις (ναι, ούτε εγώ συμφωνώ με το τιτλάκι)

Περί ύπαρξης Θεού κλπ δεν είναι του παρόντος. Αν και το βίντεο αυτό φαίνεται να καλοκαρδίζει τους θρήσκους ανθρώπους, νομίζω πως «συμφέρει» πιότερο εκείνους που βρίσκουν τον θεό στα πιο ουσιώδη. Περί «ουσιώδους» το αφήνω για food for thought.

————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here