Φωτορεπορτάζ: Εβίτα Σέρρα

Αυτή τη σεζόν το θέατρο Αποθήκη κάνει τη διαφορά με το ανέβασμα της παράστασης 7 χρόνια σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών (Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Χριστοδούλου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης) . Τέσσερις φίλοι και συνεργάτες έχουν δημιουργήσει μια εταιρία, ωστόσο η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακαλύψει ένα σκάνδαλο υπεξαίρεσης και όλοι τους κινδυνεύουν  με ποινή φυλάκισης 7 ετών. Η μόνη λύση που προκύπτει ομόφωνα είναι, κάποιος από τους τέσσερις, να πάρει μόνος του την ευθύνη, προστατεύοντας έτσι τους υπόλοιπους και την εταιρία. Ένας ανεξάρτητος μεσολαβητής θα τους βοηθήσει στη διαπραγμάτευση. Το οικονομικό αντίτιμο για την απώλεια της ελευθερίας θα το ορίσει αυτός, που θα βρεθεί στη φυλακή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση συνοδεύεται από μια καινοτόμα σκηνική προσέγγιση η οποία καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό. Το σκηνικό είναι τα γραφεία της εταιρίας όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα τη νύχτα της διαπραγμάτευσης, και τα καθίσματα του κοινού βρίσκονται ανάμεσα στα γραφεία.

7_xronia_2017_10_002

Ο σκηνοθέτης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος τόνισε στη συνέντευξη τύπου της παράστασης ότι « Δεν έχω σκηνοθετική εμπειρία ούτε θεωρώ τον εαυτό μου σκηνοθέτη. Ήθελα οι χαρακτήρες της παράστασης να μας μοιάζουν γιατί όντως μας μοιάζουν. Είναι μια συνθήκη στην οποία όλοι μας θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας.» ενώ για την ιδιαίτερη σκηνική προσέγγιση ανέφερε ότι «Η ειδική διαμόρφωση του χώρου δεν είναι απλώς ένα σκηνοθετικό τερτίπι, είναι σε άμεση συσχέτιση με το παραστασιακό αποτέλεσμα. Το σκηνικό και η μουσική παίζουν ισότιμο ρόλο με τη σκηνοθεσία. Βέβαια παρά τη σκηνική ιδιαιτερότητα, πρόκειται για μια κατά τα άλλα κανονική παράσταση με στρωτή αφήγηση» Για το ηχητικό κομμάτι της παράστασης μίλησε ο Σταύρος Γασπαράτος που έχει επιμεληθεί τη μουσική και τον ήχο «Στόχος μου ήταν η μουσική όχι μόνο να ¨ντύσει¨ συναισθηματικά την παράσταση αλλά και να καθοδηγεί την προσοχή του κοινού».

7_xronia_2017_10_001

Το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση δεν είναι μόνο επίκαιρο, αλλά παρουσιάζει και εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς θα ενεργούσε ο καθένας από εμάς όντας αντιμέτωπος με διλήμματα που περικλείουν τη φιλία και την προσωπική επιβίωση.

Πρεμιέρα 20 Οκτωβρίου

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά: En Route Architects – Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Επιμέλεια Ενδυμάτων : Χαρά Μποτσιβάλη
Σχεδιασμός Φωτισμών : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Σχεδιασμός Ήχων-Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40,Ψυρρή Τηλ.: 2103253153

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here