Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
5/7/2010
www.musiccorner.gr

Τετάρτη βράδυ και το θέατρο Βράχων στο Βύρωνα κυριολεκτικά ξεχείλιζε από κόσμο. Στις κερκίδες οι θεατές καθόντουσαν στις σκάλες, ενώ η «αρένα» ήταν πλημμυρισμένη από καρέκλες. Όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο κάθισμα στέκονταν όρθιοι μπροστά στην σκηνή ή στα πλάγια γεμάτοι ανυπομονησία.

Η Χαρούλα Αλεξίου βγήκε στη σκηνή μαζί με τη Μάρθα Φριντζήλα λίγο μετά τις εννέα. Φανερά ευδιάθετη και άνετη, ευχαρίστησε θερμά το κοινό για την προσέλευσή του. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα διαρκούσε πάνω από δυόμιση ώρες με τραγούδια επιλεγμένα μέσα από τη πλούσια δισκογραφία της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.

«Να μην ξεχνάμε, να μην συγχωράμε. Και να τιμωρούμε. Γιατί είναι ωραίος και μάγκας ο Έλληνας». Με αυτά τα λόγια η Χαρούλα Αλεξίου από τα πρώτα κιόλας λεπτά αποτύπωσε με λέξεις την αίσθηση που κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Η επιλογή τραγουδιών όπως η «Ελένη» και «ο Έλληνας», η απόφαση του Λάκη Λαζόπουλου να τελειώνει ζωντανά από εκεί το φετινό κύκλο των εκπομπών του, ακόμα και οι αντιδράσεις του κόσμου άφηναν να πλανάται στην ατμόσφαιρα μια επιθυμία για αντίδραση στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

Αλλά πάνω απ’ όλα, η τραγουδίστρια ήθελε να δει τον κόσμο να διασκεδάζει. Την τιμητική τους είχαν γνωστά τραγούδια από το παρελθόν, αλλά και κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά «Η Αγάπη Θα Σε Βρει Όπου Και Να ’Σαι». «Ο Άνθρωπός Μου», «Γύφτισσα τον Εβύζαξε», «Η Αγάπη Είναι Ζάλη», «Έχε Γεια Παναγιά». Το καινούριο κομμάτι «Το Μυστικό» αποτέλεσε αφορμή για μια ιδιαίτερα κωμική απόδοση του «Εξαρτάται». Το πέρασμα των χρόνων δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τις ερμηνευτικές της ικανότητες, όπως αποδείχτηκε σε τραγούδια όπως το «Όλα Γυρίζουν», «Έφυγα», «Να Ζήσω ή Να Πεθάνω». Χρειάστηκε βέβαια το «Κοίτα Μια Νύχτα» για να ξεσηκωθεί το κοινό, το οποίο, αν και πολυπληθές, έμοιαζε για αρκετή ώρα μουδιασμένο.

Με ζεστό πια τον κόσμο, την σκυτάλη πήρε η Μάρθα Φριντζήλα. Τραγούδησε σημαντικά τραγούδια όπως το «Θα Με Δικάσει», το οποίο είχε πρώτη ερμηνεύσει η Σωτηρία Μπέλλου. Το «Κομμωτριάκι» ήταν σίγουρα μια από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της βραδιάς.

Ξανά στην σκηνή, η Χαρούλα Αλεξίου δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει αρκετά αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, όπως το «Όλα Σε Θυμίζουν», «Ζήλια Μου», «Οι Φίλοι Μου Χαράματα», «Πρώτη Φορά Συγνώμη». Παρέα με τη Μάρθα Φριντζήλα θυμηθήκαν τα «Πετραδάκι Πετραδάκι», «Θα Αρρωστήσω Μάνα», «Δεν Μπορώ Μανούλα Μ’», αλλά και το «Ντόκτορ»!

Τότε στην σκηνή εμφανίστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος, για να τις συνοδέψει στο (ιδανικό για σημερινές κοινωνικο-πολιτικές περιστάσεις) «Μάνα Μου Ελλάς». Το κοινό σηκώθηκε όρθιο και τον υποδέχτηκε με το πιο θερμό του χειροκρότημα! Τραγούδια όπως τα «Τέλι Τέλι Τέλι», «Τζαμάικα», «Μάτια Βουρκωμένα», «Όπου Και Να ‘Σαι», «Οι Μάγκες Δεν Υπάρχουν Πια», αποτέλεσαν ιδανική συνέχεια στη βραδιά.

Τα πειράγματα ανάμεσα στη Χαρούλα Αλεξίου και το Λάκη Λαζόπουλο έδιναν και έπαιρναν. Η ζωντανή μετάδοση της βραδιάς έκλεισε συμβολικά με το «Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο» («Τίποτα δεν πάει χαμένο/ Στη χαμένη σου ζωή /Τ’ όνειρό σου ανασταίνω/ Και το κάθε σου “γιατί”…»).

Μπορεί για όσους έβλεπαν τηλεόραση η συναυλία να τελείωσε κάπου εκεί, στο Θέατρο Βράχων όμως το τραγούδι συνεχίστηκε. Παρά τις παρακλήσεις της σπουδαίας ερμηνεύτριας, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή, αρνήθηκε να τραγουδήσει. Προτίμησε να την παρακολουθήσει καθώς εκείνη ερμήνευε το «Δι’ Ευχών». Με το «Έχε Γεια Παναγιά» έκλεισε το βασικό κομμάτι της συναυλίας.

Ο κόσμος όμως ζητούσε αγαπημένα τραγούδια που δεν ακούστηκαν (και ήταν αρκετά): «Το Πάτωμα», «Τα Καρέλια», «Μεγάλωσα»…

Τότε στην σκηνή, δίπλα στην τραγουδίστρια, ανέβηκε για να διαλέξει το τελευταίο τραγούδι η εορτάζουσα Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία είχε επιμεληθεί και το πρόγραμμα. Προς μεγάλη ικανοποίηση του κοινού, επιλέχθηκε το «Θεός Αν Είναι». Έτσι, τελείωσε η δεύτερη συναυλία μιας περιοδείας που σκοπό έχει να ταξιδέψει τη Χαρούλα Αλεξίου σε όλη την Ελλάδα και εκείνη με τη σειρά της να ταξιδέψει το κοινό της…!

———-

 ***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλό άρθρο!
    Αξίζει όμως να επισημάνουμε ένα μικρό λάθος: το “Θα με δικάσει” το ερμήνευσε πρώτη η Σωτηρία Μπέλλου και όχι η Σοφία Βέμπο.
    Καλησπέρα σας!

  2. Έχετε δίκιο, λάθος εκ παραδρομής! Διορθώθηκε. Ευχαριστούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here