10/5/2014
www.musiccorner.gr

Tον Τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου στις 22.00 η ΝΕΡΙΤ, σε απευθείας σύνδεση με το B&W Hallerna της Κοπεγχάγης. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Τελικό με το «Rise Up» που ερμηνεύουν οι Freaky Fortune feat. Risky Kidd, οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον χθεσινό (Πέμπτη 8 Μαΐου) Δεύτερο Ημιτελικό…

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στη 10η σειρά του Τελικού.  Eίναι η ενδέκατη συνεχόμενη φορά, από το 2004 που διοργανώθηκε ημιτελική βραδιά στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της EUROVISION, που η Ελληνική συμμετοχή προκρίνεται σε Τελικό.

freaky_fortune_riskykidd_2014_05_01

Ο Τελικός θα μεταδοθεί επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ΝΕΡΙΤ HD, ραδιοφωνικά μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.nerit.gr. Τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του διαγωνισμού, η σειρά εμφάνισης στον Τελικό έχει ως εξής:

  1. Ουκρανία
  2. Λευκορωσία
  3. Αζερμπαϊτζάν
  4. Ισλανδία
  5. Νορβηγία
  6. Ρουμανία
  7. Αρμενία
  8. Μαυροβούνιο
  9. Πολωνία
  10. Ελλάδα
  11. Αυστρία
  12. Γερμανία
  13. Σουηδία
  14. Γαλλία
  15. Ρωσία
  16. Ιταλία
  17. Σλοβενία
  18. Φινλανδία
  19. Ισπανία
  20. Ελβετία
  21. Ουγγαρία
  22. Μάλτα
  23. Δανία
  24. Ολλανδία
  25. Σαν Μαρίνο
  26. Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον αυριανό Τελικό όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όσες φορές επιθυμούν το τραγούδι της επιλογής τους, καλώντας στο 90111199ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση είναι 0,61 ευρώ και για κάθε SMS 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Επίσης, οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here