14/5/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Κώστα Παρίσση (Υπόγεια Ρεύματα) δεν χρειάζονται.

Επί 20 περίπου χρόνια η πορεία του ως δημιουργού και ερμηνευτή, αποτελεί για την εγχώρια μουσική σκηνή χαρακτηριστική καταγραφή. Λυρικός, εκφραστικός, με μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια. Σημαντικό μέλος επί σειρά ετών στα «Υπόγεια Ρεύματα», συνεργάστηκε επίσης εξαιρετικά σε πολλά επίπεδα με αρκετούς συναδέλφους του, αναζητητές εξίσου της ομορφιάς και της αυθεντικότητας.
Η πρώτη του αυτή συνάντησή με τον τραγουδοποιό Σταμάτη Μορφονιό, φέρνει στην επιφάνεια τις κοινές τους αναζητήσεις και τους ενώνει σε ένα ιδιαίτερο μουσικό άκουσμα που θα μας παρουσιάσουν στο Club του «Σταυρού του Νότου», την Παρασκευή 16 Μαΐου.

Αφορμή για αυτή την συνεργασία στάθηκε η πρώτη προσωπική δουλειά του Σταμάτη Μορφονιού «Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία» που πρόσφατα κυκλοφόρησε μέσω του περιοδικού Hot Doc και από πολλούς θεωρήθηκε η δισκογραφική αποκάλυψη της χρονιάς. Σε αυτό το άλμπουμ -μέρος του οποίου θα ακούσουμε σε αυτή την παράσταση- τα τραγούδια του Σταμάτη Μορφονιού εντυπωσιάζουν τόσο για την αμεσότητα και την ευαισθησία τους, όσο και για τον έντονο κοινωνικό τους σχολιασμό, κερδίζοντας την προσοχή και την συγκίνηση του ακροατή από το πρώτο ως το τελευταίο τραγούδι.

Ο Κώστας Παρίσσης και ο Σταμάτης Μορφονιός στο πρόγραμμα τους θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους πορεία καθώς και σπουδαία τραγούδια που έχουν χαράξει τη δική τους διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, εκτελεσμένα πάντοτε με τον δικό τους άλλοτε εκρηκτικό και άλλοτε αφοπλιστικά ευαίσθητο τρόπο.

parissis_morfonios_afisa_2014_05

Μαζί τους οι μουσικοί:
Τύμπανα: Χρήστος Θάνος
Πλήκτρα: Ηλίας Νούσης
Έγχορδα, πνευστά, ηλεκτρική κιθάρα: Ηλίας Ανδρεόπουλος
Μπάσο: Δημήτρης Ρούσσος

Σταυρός Του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226975

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα-κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here