18/7/2014
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή το βράδυ, ζήσαμε στον κήπο του Μεγάρου μία απόλυτα καλοκαιρινή μουσική εμπειρία με το Μανώλη Φάμελλο, τη Nalyssa Green και τους καλεσμένους τους! Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια από το ρεπερτόριο και των δύο μουσικών, αλλά και πολλά αγαπημένα κομμάτια φίλων τους, τα οποία τραγούδησαν μαζί από σκηνής! Για όσους έχουν βρεθεί έστω και μία φορά σε κάποια εκδήλωση μέσα στην άνοιξη ή το καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, γνωρίζουν ότι ο ίδιος ο χώρος αποτελεί σχεδόν εγγύηση για το θεατή που θα περάσει μία μοναδική βραδιά εκεί… Βέβαια πάντα τη διάθεση των θεατών και την επιτυχία της κάθε καλλιτεχνικής απόπειρας επισφραγίζει η κάθε εκδήλωση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση κράτησε ψηλά τον πήχη στις απαιτήσεις του κόσμου, μοιράζοντας σε όλους συναισθήματα, μελωδίες και στίχους από χιλιοπαιγμένα κομμάτια!

Η συναυλία άνοιξε με το Μανώλη Φάμελλο στο μικρόφωνο, να ερμηνεύει δικά του κομμάτια, σα μία αναδρομή στη μουσική του πορεία ως τώρα. Ακούσαμε τραγούδια όπως «Όταν κοιτάζω εσένα», το «Νερό της βροχής», αλλά και το «Στις όχθες του Θερμαϊκού», το οποίο κατέχει συναισθηματικά ειδική θέση στο ρεπερτόριο του Μανώλη Φάμελλου, από την περίοδο που ζούσε στη Θεσσαλονίκη, όπου εμπνεύστηκε και του στίχους του τραγουδιού.

famellos_live_2014_07_06

«Πάντα με συγκινούσε το σκοτάδι»… Κάπως έτσι προλόγισε και το επόμενο κομμάτι, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα τετράστιχο δημοτικού τραγουδιού και έχει τον τίτλο «Φυλακή»! Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε η Nalyssa Green, λέγοντας απευθυνόμενη στο κοινό… «Φανταστείτε τη λευκή άμμο τόσο λεπτή σαν το χιόνι..!». Με τη σειρά της, ερμήνευσε το «Snow», σε αγγλικό στίχο, όπως την έχουμε συνηθίσει..! Μαζί με την Ευαγγελία Ξυνοπούλου ερμήνευσαν σε ντουέτο το «Revolution of beauty» και λίγο μετά το «Indagattah»

famellos_live_2014_07_09_nalyssa_green

Ζεστό χειροκρότημα ακολούθησε το κάλεσμα της πρώτης καλεσμένης της βραδιάς, της Μαριέττας Φαφούτη, που ερμήνευσε το «Γράμμα από το μεγάλο πουθενά»! «Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της ζωής μου όλης και είναι μεγάλη η συγκίνηση που το λέω τώρα», είπε η ίδια η Μαριέττα μόλις έπεσε η μουσική του τραγουδιού, εκδηλώνοντας το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με το κομμάτι… Ακολούθησε το «Νύχτα στη γη», από τον τελευταίο του δίσκου «Τι υπάρχει πιο πέρα;», που βγήκε το 2011…

famellos_live_2014_07_12_fafouti

Με το «Στη μεγάλη πόλη» η Nalyssa Green επανήλθε στη σκηνή! Λίγο μετά, η Nalyssa έκανε μία αναδρομή σε περασμένες καλοκαιρινές της «διακοπές του κρητικού πελάγου», όπως είπε, το οποίο η ίδια «δεν ήθελε να κατονομάσει»… Περιέγραψε αυτό το σκηνικό σα μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία και εκείνη, όπου τη δική του μαγεία προσέδωσε το βιβλίο «Εγώ και ο θείος Χάρης», του Κλέονα Αρζόγλου, τον οποίο και έμμεσα ευχαρίστησε για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου. Η περιγραφή αφορούσε το δικό της τραγούδι «The Island» που ταίριαζε απόλυτα και στην καλοκαιρινή περίσταση της συναυλίας! Ακολούθησε ο «Χαρταετός», αλλά και το πολυαγαπημένο και γλυκύτατο «Χαζό παιδί», του Κωνσταντίνου Βήτα, ενός ακόμη από τους καλεσμένους των δύο καλλιτεχνών. Στις δεύτερες, τον ακολούθησε ο Μανώλης Φάμελλος και όπως ήταν φυσικό, με την παρουσία του Κωνσταντίνου Βήτα, οι ερμηνείες έγιναν ακόμη πιο φωτεινές και ζεστές και ειδικά στο «Κάποιος άλλος»!

famellos_live_2014_07_18_vita_nalyssa_green

Με πολύ κέφι και θεατρικότητα, ερμήνευσαν σε ντουέτο το «Γκομενάκι μου», ο Μανώλης Φάμελλος και η Nalyssa Green! Ακολούθησε το «Τα καημένα τα νιάτα» του Αττίκ, που ξεσήκωσε ιδιαίτερα το πιο μεγάλης ηλικίας κοινό…!  Με έντονη την παρουσία του κόσμου, με ζεστό ρυθμικό χειροκρότημα και σε ανεβαστικούς ρυθμούς, ακούσαμε τα «Γαλάζια μυστικά» και το «Χαμογέλα»!

Ο τρίτος μεγάλος guest ήταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, τον οποίο έχουμε συνηθίσει σε εμφανίσεις και συνεργασίες μαζί με το Μανώλη Φάμελλο! «Πάμε, νομίζω είναι ένα από τα καλύτερα του φίλου μου. Πραγματεύεται ίσως το πιο δύσκολο θέμα…» είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλώντας στο κοινό λίγο πριν τραγουδήσουν παρέα το «Έλα πίσω αγάπη σε μένα»… Παρέα, οι δύο φίλοι, τραγούδησαν και τον «Άσωτο Υιό», δημιούργημα από την εποχή των Φατμέ! Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκλεισε τη συμμετοχή του στο live με μία μοναδική ερμηνεία του «Τα καράβια μου καίω»…

famellos_live_2014_07_23_portokaloglou

Λίγο πριν το κλείσιμο της συναυλίας, η Μαριέττα Φαφούτη, πήρε το μικρόφωνο για μία μοναδική εκτέλεση του “Kookoobadi”, ένα δικό της τραγούδι που έχει χιλιοακουστεί και το έχουμε αγαπήσει από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του. Με το μικρόφωνο επί σκηνής, ακούσαμε στη συνέχεια το “Get Lucky” από τη Nalyssa Green, το οποίο κέρδισε το ζεστό και ρυθμικό χειροκρότημα του κοινού!
Κλείνοντας, ο Μανώλης Φάμελλος με τη Nalyssa Green,  επέλεξαν δύο από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του πρώτου, που ο κόσμος σίγουρα ανέμενε από ένα τέτοιο live, το «Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι» και το «Η ευτυχία είναι αυτό», ενώ ευχήθηκαν σε όλους μας «Καλό καλοκαίρι»!

famellos_live_2014_07_24_fafouti

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here