28/7/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Όσο υπάρχουν όμορφοι χώροι στο κέντρο της Αθήνας, η παραλιακή μπορεί σίγουρα να περιμένει. Τετάρτη βράδυ, στο Χυτήριο, σε μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης, με τον φωτισμό που χρειάζεται και το αεράκι να μας δροσίζει σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Αλεξάνδρας Κόνιακ να την απολαύσουμε με την μπάντα της.

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που φτάνει ένα δελτίο τύπου, ενός νέου καλλιτέχνη, το αντιμετωπίζουμε με ενθουσιασμό, όχι απαραίτητα επειδή βαρεθήκαμε τους υπόλοιπους, αλλά όπως και να το κάνουμε, το νέο είναι πάντα μια πρόκληση! Βέβαια, η συγκεκριμένη, νέα στο χώρο δεν είναι αφού μετρά σχεδόν μια δεκαετία, είναι όμως η πρώτη της χρονιά εμφανίσεων με δική της μπάντα. Φτάνοντας, λίγη ώρα πριν βγει στην σκηνή, περάσαμε λίγο χρόνο μαζί της, όσο ετοιμαζόταν.

aleksandra koniak_07_2014_005

MusicCorner: Μετά την κυκλοφορία του single “Χίλιες Λέξεις” λίγες μέρες πριν, η πρώτη ερώτηση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το πότε να περιμένουμε ολοκληρωμένη την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά.
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Το CD θα κυκλοφορήσει από την Polymusic, με την οποία η συνεργασία μας ξεκίνησε πρόσφατα, πριν περίπου ένα μήνα. Αρχικά, τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ένα CD με πέντε κομμάτια, σε ενορχηστρώσεις του Χρίστου Σερενέ, ο οποίος υπογράφει και τη σύνθεση των δύο από αυτά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά που ετοιμάζεται από την οποία κυκλοφόρησε τώρα ως προπομπός το “Χίλιες Λέξεις”.

Music Corner: Η συνεργασία σου με την Polymusic πως προέκυψε;
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Επικοινώνησα με περίπου πέντε εταιρίες. O κύριος Πολυδώρου είναι ο άνθρωπος που αντιμετώπισε από την αρχή το υλικό κι εμένα με απόλυτο σεβασμό, χωρίς καμία υπεροψία, με απόλυτη ευθύτητα και με έκανε να τον πιστέψω πριν ακόμη κάνει το οτιδήποτε. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το προσποιηθούν πολύ καλά αυτό, από την άποψη ότι σου τα παρουσιάζουν όλα μαγικά και ονειρικά, αλλά τουλάχιστον εγώ, όσο μου έχει αποδείξει η πείρα μου, μπορώ να διακρίνω πότε υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από πίσω. Αυτός ο άνθρωπος με έπεισε ότι πιστεύει στο υλικό, στα τραγούδια, όντως το βλέπει σαν κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο, έναν νέο ήχο. Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτο μου και να συνεργαστώ με την Polymusic.

aleksandra koniak_07_2014_021

MusicCorner: Έχοντας δει στο internet προηγούμενες εμφανίσεις σου, μια ερώτηση που δεν έχει σχέση με τη μουσική, αλλά αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές σου, οι οποίες δεν περνούν απαρατήρητες, έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε σχεδιαστή;
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Τα ρούχα μου είναι της σχεδιάστριας Ναυσικάς Χατζή, κυκλοφορούν με την επωνυμία NuNu. Απόψε θα φορέσω μαύρο με διαφάνεια, σε πολύ λίγο θα το δείτε.

Music Corner: Το επόμενο σου ραντεβού με τον κόσμο που θέλει να σε ακούσει ποιο είναι;
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Πρώτη στάση είναι το φεστιβάλ της Πύλου, όπου θα παίξουμε με όλη τη μπάντα, και η επόμενη εμφάνιση θα είναι στα Κύθηρα, σε ένα ακουστικό πρόγραμμα, πιάνο – φωνή, με τον Χρίστο Σερενέ. Θα παρουσιάσουμε και το Circus Explosiva 2, το οποίο έχει σαν κεντρικό άξονα το τσίρκο, όμως έχει να κάνει με πολλές μορφές τέχνης, εικαστικά, χορό, τραγούδι, από τον Οκτώβριο.

aleksandra koniak_07_2014_010

Ο χρόνος μας τελείωσε, έπρεπε να την αφήσουμε να ετοιμαστεί για να την απολαύσουμε λίγο αργότερα. Βγήκαμε από το καμαρίνι, στη δροσιά της αυλής, ο χώρος είχε πλέον γεμίσει. Οι μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή και η Αλεξάνδρα Κόνιακ τους ακολούθησε. Ο χρόνος περνούσε γρήγορα, η σημαντικότερη ένδειξη πως περνούσαμε καλά μαζί της.

aleksandra koniak_07_2014_011

Την απολαύσαμε σε εξαιρετικές διασκευές αλλά και στα δικά της τραγούδια, κάθε τραγούδι ήταν και μια μικρή παράσταση, δεν βρισκόταν στη σκηνή μόνο για να τραγουδά. Η θεατρικότητα στο πρόσωπο και το σώμα της ήταν τόσο έντονη, που κάθε τραγούδι γινόταν μια ολοκληρωμένη παράσταση. Με την κίνηση, το βλέμμα και την φωνή της, εκείνο το βράδυ, ζήσαμε τόσες ιστορίες, όσα και τα τραγούδια που είπε. Αντικειμενική να είμαι πλέον δεν μπορώ, άλλωστε δεν απαιτείται κιόλας! Η Αλεξάνδρα Κόνιακ με έχει πλέον πείσει, τόσο με τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά της στην ολιγόλεπτη συνάντηση μας, όσο και με την ερμηνεία της την υπόλοιπη βραδιά.

aleksandra koniak_07_2014_002

Η επαφή με τον κόσμο, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να αναφέρουμε. Με την αυτοπεποίθηση που της δίνει ο συνδυασμός της νεαρής της ηλικίας με την πολυετή εμπειρία στον χώρο, αστειευόταν με άνεση ανάμεσα στα τραγούδια, χανόταν από την σκηνή και τραγουδούσε ανάμεσα στον κόσμο, προκαλώντας όσους ήταν εκεί να ζουν ακόμη πιο έντονα αυτό που συνέβαινε.

aleksandra koniak_07_2014_015

Ήταν από τα live που πραγματικά μας έκαναν να νιώσουμε πολύ όμορφα για την δουλειά μας, τόσο για την όμορφη ανάμνηση από την βραδιά εκείνη, όσο και για την ευκαιρία που είχαμε να γνωρίσουμε την Αλεξάνδρα Κόνιακ.

aleksandra koniak_07_2014_008

Το CD της Αλεξάνδρας Κόνιακ, που θα κυκλοφορήσει από την Polymusic, ονομάζεται “Σουπερ Κορίτσι” και τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού υπογράφει η Sunny Μπαλτζή.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here