1/8/2014
Ρεπορτάζ / Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Το post της Πέννυ Μπαλτατζή στο facebook λιτό και περιεκτικό : «Ελάτε στο γύρισμα για το video clip του “εξωτικού μας χαρμανιού”…».

Αν και δε χρειαζόμασταν ιδιαίτερη πρόσκληση, επικοινωνήσαμε άμεσα με την Πέννυ και η ιδέα μας να παρακολουθήσουμε τα γυρίσματα και να γράψουμε αυτό το ρεπορτάζ την ενθουσίασε. Χωρίς να χρονοτριβήσουμε, Παρασκευή μεσημέρι ήμασταν στο Γκάζι, την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο στυλίστας Ευάγγελος Μιχάλης έκανε τις τελευταίες διορθώσεις στο ροζ κολλητό φόρεμα της Πέννυ, την ώρα που ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεχαγιάς έδινε οδηγίες στην ερμηνεύτρια και το group της, τους Swingin’ Cats!.

penny_swingin_cats_vc_2014_07_038

Μοτέρ, μουσική, 3, 2, 1, πάμε… Αυτή τη σειρά λέξεων την ακούσαμε πολλές φορές όσες ώρες  μείναμε στο Intrepid Fox στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα, μαζί με τους πρωταγωνιστές του clip και τους φίλους του συγκροτήματος που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο video και διατήρησαν το κέφι τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

penny_swingin_cats_vc_2014_07_003

Στα ενδιάμεσα των γυρισμάτων, αστεία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Ζερβό που δεν άφησε κανέναν χωρίς να τον πειράξει, πηγαδάκια και γνωριμίες μεταξύ των fans του γκρουπ και αρκετό …φαγητό, καθώς η Πέννυ είχε κουβαλήσει μαζί με τα απαραίτητα για το clip και μια …κατσαρόλα ζυμαρικά για όσους πεινάσουν. Μεσημέρι γαρ!!!

penny_swingin_cats_vc_2014_07_005

Οι αλλαγές ρούχων, τα συνεχή φρεσκαρίσματα των πρωταγωνιστών από τους μακιγιέρ και στυλίστες, οι αλλαγές θέσης της κάμερας και των φωτιστικών, δημιουργούσαν κάποια μικρά κενά που εκμεταλλευτήκαμε για να μάθουμε το σενάριο.

penny_swingin_cats_vc_2014_07_043

Η Πέννυ χορεύει στους ρυθμούς του «Εξωτικού Χαρμανιού» σε ένα club, μαγνητίζει με το βλέμμα της τον Νίκο Αγγελή που συμπρωταγωνιστεί, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν αρέσει σε φίλο της που επιτίθεται στον Νίκο και τον ρίχνει κάτω. Ο Νίκος βρίσκεται έξω από το club και η Πέννυ τρέχει πίσω του να τον παρηγορήσει και …η συνέχεια επί της οθόνης!

penny_swingin_cats_vc_2014_07_052

Παρά τις πολλές ώρες των γυρισμάτων -μπήκαμε μεσημέρι και βγήκαμε βράδυ χωρίς το clip να έχει ολοκληρωθεί- ούτε η Πέννυ ούτε οι … “γάτοι” της έδειχναν κουρασμένοι. Αντίθετα, το κέφι ήταν διάχυτο ενώ η Πέννυ θυμήθηκε και τα γενέθλια της φίλης της Μαρίας που συμμετείχε στα γυρίσματα και της έφερε …προφιτερόλ με κεράκι για να της ευχηθεί!

penny_swingin_cats_vc_2014_07_019

Εκτός από το συγκρότημα και τους λοιπούς συμμετέχοντες, στο clip «πρωταγωνιστούν» και τέσσερις πανέμορφες Harley Davidson που στέκονταν επιβλητικά παρκαρισμένες έξω από το Intrepid Fox.

penny_swingin_cats_vc_2014_07_001

Σε δεύτερο χρόνο μιλήσαμε με την Πέννυ για το videoclip:

MusicCorner: Μετά το «γυφτάκι», το νέο σας video clip είναι για το «Εξωτικό Χαρμάνι». Η επιλογή να υποθέσουμε ότι σχετίζεται με την επιτυχία που κάνει το τραγούδι στο ραδιόφωνο;
Πένυ Μπαλτατζή: Κατά ένα μέρος ναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλαμε το συγκεκριμένο κομμάτι να γίνει video clip για να το ζήσουμε και έτσι. Επίσης οι ιδέες που είχε ο σκηνοθέτης μας άρεσαν πολύ οπότε η απόφαση ήταν ακόμα πιο γρήγορη.

MusicCorner: Το clip δεν υποστηρίζει «απλά» το κομμάτι, αλλά αφηγείται μια ιστορία. Πες μας λίγα λόγια για το σενάριο.
Πένυ Μπαλτατζή: Είναι μια ταινία πολύ μικρού μήκους. Ένα αγόρι που ψάχνει στα σεντόνια του το κορίτσι του ένα πρωινό μετά από ολοφάνερο ξενύχτι… εκείνη είναι μυστηριώδης και την «κάνει» με διάφορους μηχανόβιους… η ιστορία είναι ανατρεπτική… καλύτερα στις οθόνες σας η συνέχεια!

penny_swingin_cats_vc_2014_07_021

MusicCorner: Οι συντελεστές του clip είναι διαφορετικοί από του προηγούμενου. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό;
Πένυ Μπαλτατζή: Ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος! Ο Βασίλης Κεχαγιάς, ο πιο αγαπημένος μου! Οι μουσικοί είναι οι ίδιοι! Ο πρωταγωνιστής είναι ο Νικόλας Αγγελής, με τον οποίο ήταν όλα πολύ κουλ και όμορφα! Είχαμε πολύ καλή χημεία και χαίρομαι που ήταν αυτός. Τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο crew του, ήταν όλα υπέροχα. Και αυτή τη φορά λόγω μεγαλύτερου budget είπαμε να το κάνουμε πιο “επαγγελματικό” αν θες… Από το μακιγιάζ της Στέλλας Kαραπούλιου μέχρι το styling του Βαγγέλη Μιχάλη ήταν όλα οργανωμένα όπως έπρεπε και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!

MusicCorner: Μετά από πολλές ώρες γυρισμάτων, πώς σου φάνηκε η δεύτερη αυτή εμπειρία;
Πένυ Μπαλτατζή: Πολύ καλύτερη από την πρώτη. Ένιωθα πιο άνετη και πιο σίγουρη. Δεν είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί συγκέντρωση και χαλάρωση. Είχα κάποιες στιγμές άγχους αλλά όλα πήγαν καλά! Πέρασα φανταστικά. Έχω περισσότερη εμπειρία πια και η συνεργασία με όλους ήταν άψογη!

MusicCorner: Ευχαριστούμε Πέννυ και καλή επιτυχία!
Πένυ Μπαλτατζή: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

penny_swingin_cats_vc_2014_07_024

Και τώρα η ώρα να δείτε το video clip!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τα γυρίσματα…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here