1/8/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με νωπές ακόμα τις θύμησες από το περυσινό «γλέντι» με τους Ψαραντώνη και Βασίλη Σκουλά, το καθιερωμένο πια κρητικό φεστιβάλ τεχνών & πολιτισμού «φεστιβαλάκι» – μετά από μια Αυγουστιάκη στάση στα Χανιά – μας δίνει ραντεβού την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με «οικοδεσπότες» τον Βασίλη Σταυρακάκη, τον Αντώνη Μαρτσάκη, τον Γιώργο Μανωλάκη, τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και το μουσικό τρίο των «Γιάλα».

Ένα ταξίδι στην αυθεντική Κρήτη μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του Κρητικού πολιτισμού.

festivalaki_2014_07_01

Μεταξύ άλλων, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να μας ταξιδέψει μέσα από τις δράσεις της στην Κρήτη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ερωτόκριτου και του Νίκου Ξυλούρη με δεκάδες παράλληλες δράσεις να μας ξεναγούν παράλληλα στην λεβεντιά και το σκέρτσο των κρητικών χορών, τις παραδοσιακές λαϊκές τέχνες, την Κρητική κουζίνα, τη μαντινάδα, το Κρητικό βιβλίο κοκ.

Ένα πανόραμα τεχνών & πολιτισμού με παραπάνω από 150 καλλιτέχνες να καταθέτουν ψυχή, ιδέες και έργα σε ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού εν μέσω μιας κοινότητας που ήδη αριθμεί στο facebook παραπάνω από 55.000 φίλους.

Έτσι οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης καλούνται να καταθέσουν την φωτογραφική τους άποψη στην καταξιωμένη πια έκθεση φωτογραφίας του φεστιβάλ, που για φέτος στρέφει τον φακό των φωτογράφων στην Ορεινή Κρήτη ενώ παράλληλα, με αφορμή το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις για φέτος, τόσο στα Χανιά όσο και στην Αθήνα βρίσκονται σε συγχρονισμό με τις πανσελήνους του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη αντίστοιχα, οι λάτρεις της μαντιναδολογίας καλούνται να πλέξουν μαντινάδες … του φεγγαριού. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις θα βρείτε στην σελίδα facebook του φεστιβάλ (www.fb.com/festivalaki.gr) και στο www.festivalaki.gr

Τιμή εισιτηρίου: 14€ προπώληση | 16€ ταμείο

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

“Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here