17/9/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μπορεί να έχουν περάσει μόνο 4 μήνες και κάτι ψιλά από την προηγούμενη διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Δανία, και επισφραγίστηκε με την εμφατική και δίκαιη νίκη της Αυστρίας και της Conchita Wurst -η κοπελιά με τα μούσια για να σας φρεσκάρω τη μνήμη-, παρ’ όλα αυτά τα νέα για την ερχόμενη Eurovision είναι ήδη αρκετά.

Η Βιέννη είναι η πόλη που θα μας φιλοξενήσει στις 19 και 21 Μαΐου (ημιτελικοί) και 23 Μαΐου (τελικός) στο Wiener Stadhalle. Οι Αυστριακοί και η ίδια η EBU θέλουν να δώσουν ένα μεγαλοπρεπές επετειακό show καθώς γιορτάζονται τα 60 χρόνια του διαγωνισμού, γεγονός που έκανε την EBU να αποστείλει προσκλήσεις σχεδόν σε όλα τα κράτη που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στον διαγωνισμό και τώρα του έχουν γυρίσει την πλάτη, όπως η Ανδόρα, το Μονακό, το Λουξεμβούργο, ακόμα και το Μαρόκο. Μέχρι στιγμής 36 χώρες έχουν δηλώσει το παρόν, με την επιστροφή της Βουλγαρίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, καθώς και της Κύπρου.

Από το καλοκαίρι, η Ελλάδα δήλωσε την πρόθεση της να λάβει μέρος στη Βιέννη το 2015 και οι περισσότεροι fans του διαγωνισμού εντυπωσιαστήκαμε από τη γρήγορη ανακοίνωση σε σχέση με πέρσι. Η 15η Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως η τελική ημερομηνία από την EBU για την υποβολή των συμμετοχών, με δυνατότητα αποχώρησης χωρίς κυρώσεις ως τις 10 Οκτωβρίου. Το θέμα όμως που προκύπτει είναι ότι η ΝΕΡΙΤ δεν είναι ακόμα μέλος της EBU και επομένως η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision. Φυσικά, πάντα υπάρχουν παραθυράκια τα οποία επιτρέπουν τα πάντα, όπως και πέρυσι που δηλώσαμε συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

eurovision_b_semifinal_2014_05_18_greece

Παρά την κακή και ίσως άδικη θέση που λάβαμε πέρυσι, η Ελλάδα -αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, χλευάζοντάς το ή όχι-, είναι μια χώρα που έχει «καλό όνομα» στη Eurovision και, κατά την ταπεινή μου άποψη, οι υπεύθυνοι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μας έχουν στον διαγωνισμό του χρόνου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για τη χώρα μας και πώς θα διαχειριστούμε και εμείς το θέμα. Τα νέα θα έρθουν σύντομα…

———–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here