23/9/2014
Γράφει ο 
Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Βράδυ Πέμπτης και ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής μετατρέπεται για μία και μόνο βραδιά σε Κήπος της Εδέμ, υποδεχόμενος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πιο γλυκό κορίτσι της ελληνικής μουσικής ! Η Μαριέττα Φαφούτη και η οκταμελής μπάντα της έστησαν το δικό τους ξέγνοιαστο και ανάλαφρο πάρτι προσφέροντας μας, όχι απλά μια πολύ όμορφη βραδιά, αλλά πολύ περισσότερο, μια αχτίδα αγάπης και αισιοδοξίας στη μίζερη καθημερινότητα!

fafouti_live_2014_09_028

Αν και αρχικά ανησυχήσαμε με τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν στον Κήπο μίση ώρα περίπου πριν την έναρξη της συναυλίας , όσο περνούσε ο χρόνος ο χώρος όλο και γέμιζε. Σύμμαχος μας ήταν και ο καιρός, που αν και αμφιταλαντεύονταν μεταξύ βροχής και λιακάδας όλη την ημέρα, τελικά μας έκανε την χάρη και μας συντρόφευσε με ένα δροσερό αεράκι κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

fafouti_live_2014_09_020

Η συναυλία ξεκίνησε στην ώρα της με την Μαριέττα, εμφανώς αγχωμένη , να μας καλωσορίζει χτυπώντας το ντέφι της, με ένα τραγούδι του νέου της ακυκλοφόρητου δίσκου. Αυτό που διαισθανόσουν από την πρώτη στιγμή, ήταν το κέφι και η θετική ενέργεια που ξεχείλιζαν, κάτι που αποτυπωνόταν ξεκάθαρα στο πλατύ χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας! Όλη αυτή η θετική αύρα δεν άργησε να μεταδοθεί στο κοινό, το οποίο συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κομμάτια. Χορέψαμε μπαλέτο κάνοντας με τα χέρια την κίνηση του ηλίου στο “Become the sun”, φωνάξαμε “take me there take me there”, στριφογυρίσαμε γύρω απ’ τον εαυτό μας, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, φωνάξαμε από ενθουσιασμό και από …φόβο ακούγοντας τα σκοτεινά παραμύθια της Μαριέττας! Η αίσθηση που σου έδινε η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν σαν να είσαι σε κάποιου είδους παιδικό πάρτι σαν αυτά που πηγαίναμε μικροί και δεν θέλαμε να περάσει η ώρα και έρθει η μαμά να μας πάει σπίτι, τότε που ζούσαμε μακριά απ’ τη μιζέρια και τα προβλήματα και μας ένοιαζε μόνο το παιχνίδι! Αυτό το ταξίδι στο παρελθόν μας προσέφερε η Μαριέττα!

fafouti_live_2014_09_016

Στο ιδιαίτερο αυτό πάρτι ακούσαμε τραγούδια απ’ τους δύο πρώτους επιτυχημένους δίσκους της Μαριέττας, καθώς και απ’ τον πολυαναμενόμενο τρίτο δίσκο σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες διασκευές σε ξένα τραγούδια από “Down in Mexico” μέχρι το καγκουρίστικο όπως είπε η ίδια με χιούμορ “Talk dirty to me”! Πραγματικά δεν χόρταινες να βλέπεις τη Μαριέττα με αυτή την αθωότητα και τον ενθουσιασμό να χορεύει και να χοροπηδά λαχανιάζοντας σαν μικρό παιδί πάνω στη σκηνή , αλλά και να την ακούς να σαρκάζεται με χιούμορ και ταπεινότητα για τον εαυτό της και τα τραγούδια της!

fafouti_live_2014_09_033

Τη βραδιά συμπλήρωσαν οι δύο εκλεκτοί καλεσμένοι της Μαριέττας, ο πολλά υποσχόμενος Gautierκαι ο Κωστής Μαραβέγιας! Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Gautier για να τραγουδήσει με την Μαριέττα το ντουέτο τους “You give me love” και να ανατριχιάσει όλο το κοινό απ’ το συναίσθημα και την υπέροχη φωνή του καλλιτέχνη! Λίγο αργότερα ανέβηκε στη σκηνή και ο Κωστής Μαραβέγιας , ο όποιος αρχικά τραγούδησε την «Λόλα» και στη συνέχεια κάθισε με την Μαριέττα στο πιάνο, για να τραγουδήσουν μαζί το «Δεν σταματώ» σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή!

fafouti_live_2014_09_056

Για το τέλος όμως άφησα την πιο ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή! Λίγο πριν το φινάλε η σκηνή άδειασε , τα φώτα χαμήλωσαν και η Μαριέττα έμεινε μόνη στο πιάνο της ,πήρε το μικρόφωνο και μίλησε για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού , ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς όλους τους συνάνθρωπους μας ανεξάρτητου καταγωγής, φυλής ή χρώματος. Στην μνήμη του Παύλου Φύσσα τραγούδησε μάλιστα την «Έκπτωση» του Κωνσταντίνου Βήτα ζητώντας ταπεινά συγγνώμη για την ερμηνεία της, η όποια δεν φάνηκε να προβληματίζει κανέναν κρίνοντας απ’ το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

fafouti_live_2014_09_063

Η αυλαία έπεσε με τον πιο αισιόδοξο τρόπο, με την μπάντα να παίζει το “Let the sun shine in” και την Μαριέττα να ευχαριστεί έναν προς έναν τους παραγωγούς αλλά και το κοινό για την δυναμική παρουσία του. Μόνο που δεν ήταν ο Ήλιος αυτός που έλαμψε χθες το βράδυ, αλλά η Μαριέττα Φαφούτη και το γλυκό χαμόγελο της! Και ..Μαριέττα μην ανησυχείς, κανείς δεν σου πήρε τη δόξα σ’ αυτή τη βραδιά, η δόξα είναι όλη δική σου!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here