27/1/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Τάσος Κριτσιώλης

Με πολύ ροκ διάθεση, μια εξαιρετικής ομορφιάς φωνή και μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών στη «φαρέτρα» της, η Ραλλία Χρηστίδου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δύο εμφανίσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στη μουσική σκηνή «Βάρδια», όπου εμφανίστηκε και την περασμένη Παρασκευή (Σερρών 15 και Φ. Μένου, Τέρμα Βοσπόρου, Κάτω Τούμπα, τηλέφωνο 2310.942289).

Η σπουδαιότερη – κατά την προσωπική μου άποψη – Ελληνίδα τραγουδίστρια της νέας γενιάς (μαζί με την Ελεονόρα Ζουγανέλη που είναι «ελαφρώς» μεταγενέστερη…), ανεβαίνει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας με πολύ κέφι κι εξαιρετική διάθεση, τουλάχιστον όπως φάνηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της με αφορμή αυτές τις εμφανίσεις.

Έτσι λοιπόν, σ’ ένα διάλειμμα από την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ της δέχτηκε να μας μιλήσει τόσο για τον ερχομό της στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τα δισκογραφικά και γενικότερα καλλιτεχνικά σχέδιά της.

«Κάθε εμφάνισή μου στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετική από την άλλη. Διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικοί συνεργάτες, διαφορετικά τραγούδια. Πάντα όμως έχω ως στόχο να περάσει καλά ο κόσμος και να ευχαριστηθεί ακούγοντας τις εκάστοτε επιλογές μου», λέει η Ραλλία και συνεχίζει: «Αυτό θέλω να γίνει και τώρα. Επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη και στη «Βάρδια» μ’ ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε τραγούδια που αγαπώ πολύ. Εκτός από εκείνα που γίνανε γνωστά στη μικρή ως τώρα δισκογραφική μου πορεία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν’ ακούσει ως επί το πλείστον ξένα κομμάτια με διαφορετικές ενορχηστρώσεις από εκείνες που τα είχε συνηθίσει. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θέλει το χρόνο του και είναι κρίμα που δε θα μπορέσω να μείνω περισσότερο».

Κατά γενική ομολογία, η Ραλλία έχει επιτύχει κάτι που ελάχιστες νέες τραγουδίστριες καταφέρανε σε σχετικά λίγα χρόνια καριέρας: Να παίρνει την ευθύνη ενός προγράμματος στα χέρια της και να το διαμορφώνει μόνη της. Η ίδια λέει σχετικά: «Καμιά δουλειά δε μπορεί να γίνει μόνο από ένα άτομο, πόσο μάλλον η καλλιτεχνική. Δεν είμαι μόνη μου, αφού έχω μαζί μου εξαιρετικούς συνεργάτες και μουσικούς. Απλώς, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις επιλέγω να τραγουδήσω κομμάτια που πρώτα θ’ αρέσουνε και θ’ αγγίζουν εμένα. Χαίρομαι πολύ όταν αντιλαμβάνομαι ότι οι επιλογές μου βρίσκουν ανταπόκριση και στο κοινό».

Το στυλ που έχει υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι περισσότερο το ροκ. Έχει αποδείξει όμως ότι μπορεί με άνεση να ερμηνεύσει τραγούδια όλων των ειδών και στα λόγια της φαίνεται ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την ακούσουμε και σε κάτι άλλο: «Γενικότερα, δε μου αρέσει η αποκλειστικότητα στη μουσική. Είμαι ανοιχτή σε όλα τα είδη κι ακούω τα πάντα. Για παράδειγμα, οι μουσικές σπουδές που έκανα μου επιβάλλανε ν’ ακούω σχεδόν σε μόνιμη βάση κλασική μουσική. Ωστόσο, δε μένω «κολλημένη» σ’ ένα συγκεκριμένο είδος και μ’ αρέσει να πειραματίζομαι».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, κυκλοφορεί το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ της Ραλλίας με τίτλο «Στην απέναντι πλευρά». Η ίδια είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της δουλειά, καθώς για πρώτη φορά στη καριέρα της έχει γράψει τη μουσική όλων των τραγουδιών του δίσκου πάνω σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου! Ο λόγος στην ερμηνεύτρια και δημιουργό: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει ως τώρα. Ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, όμως τελικώς θα βγει στις αρχές Φεβρουαρίου. Τα περισσότερα τραγούδια είναι στο γνωστό στυλ, όμως υπάρχουν και κάποια που θα τα χαρακτήριζα ως έντεχνα-λαϊκά. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, γιατί για πρώτη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω πιο άμεσα με το κοινό. Μέχρι τώρα, ήμουν ο «φορέας» των μηνυμάτων που ήθελαν να περάσουν οι συνθέτες που μου έδιναν τα τραγούδια. Αυτή τη φορά, βγαίνει πολύ «Ραλλία» μέσα από αυτά τα κομμάτια και ουσιαστικά είναι σαν να «μιλάω» με τον κόσμο μέσα από τη μουσική».

Όσον αφορά τα σχέδιά της για εμφανίσεις μετά τη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνουν επιστροφή σε μουσική σκηνή της Αθήνας κι εν συνεχεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας… Εμείς θα τη δούμε και στο live στη Θεσσαλονίκη και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, παράλληλα με πλούσιο φωτορεπορτάζ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here