ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Universal (11/2010)

Η Ελένη Φουρέιρα ήρθε και κατέκτησε με την εκρηκτική και sexy της παρουσία τον τίτλο της νέας diva της pop. Με τη χαρά της νεαρής ηλικίας της και το φρέσκο μουσικό της στυλ μας παρουσιάζει το πρώτο της album «Φουρειρα» με 10 νέα τραγούδια.

Πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες «μια νύχτα μόνο»(feat.θηρίο),«chica bomb” (feat.dan balan) και «το ‘χω»(πομ-πομ) το νέο της album περιέχει και μια συνεργασία έκπληξη με τον ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη.
οι δυο νεοι, ταλαντουχοι καλλιτέχνες συναντιούνται και δισκογραφικά στο τραγούδι «σημάδια».

Η δισκογραφική δουλειά της Ελένης Φουρέιρα αποπνέει έμπνευση, δημιουργία και δυνατό beat.

Η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε σε μια δύσκολη περίοδο να μας κάνει να χαμογελάσουμε και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και χαρά!

Σίγουρα η Ελένη Φουρέιρα «το ‘χει» και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής –
fr_kostas@musiccorner.gr

Ίσως δε θα μπορούσε να έχει ονειρευτεί πιο ικανοποιητική αρχή για τη solo πορεία της, μετά την αποχώρηση της από το γυναικείο συγκρότημα «Mystique». Ο λόγος για την Ελένη Φουρέιρα που έχει καταφέρει να απασχολεί για τα καλά τα media εδώ και ένα χρόνο με αποκορύφωμα την πιο πρόσφατη περίοδο που κυκλοφόρησε και το πρώτο της ολοκληρωμένο cd.

Μέχρι τώρα είχε κάνει κατάληψη στα ραδιόφωνα και τα clubs χωρίς καν να έχει δίσκο! Το πρώτο βήμα που έγινε ήταν η περσινή συμμετοχή της στους προκριματικούς της Eurovision, με τον Μάνο Πυροβολάκη, στο τραγούδι «Κιβωτός του Νώε». Μας συστήθηκε επίσημα όμως, με δικό της τραγούδι μέσα από το «Μια νύχτα μόνο» με τη συμμετοχή του Θηρίου, που κατάφερε να ακουστεί όλο το καλοκαίρι και να ακούγεται μέχρι και σήμερα. Δεύτερο hit που έδωσε στο κοινό της, ήταν η επιτυχημένη συνεργασία της με τον Dan Ballan στο «Chica Bomb», αλλά μετέπειτα έγινε πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού, καθώς είναι ένα από τα πολύ καλά τραγούδια του είδους του (και ειδικά όταν συνδυάζεται με τη σκηνική παρουσία της Ελένης Φουρέιρα!).

Και κάπου εκεί μπήκε στη ζωή της το «Just the two of us» για να ανεβάσει κι άλλο την επιτυχία και τη φήμη της. Και ήταν και η καλύτερη στιγμή για να κυκλοφορήσει επιτέλους τον πρώτο της δίσκο, ο οποίος δεν είναι τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από αυτό που όλοι θα περίμεναν, δεδομένης μάλιστα της πρώτης γεύσης που είχαμε πάρει από τα πρώτα τραγούδια της. Ανεβαστικά με έντονο ρυθμό dance τραγούδια, χωρίς καμία έκπληξη ή πρωτοτυπία ωστόσο, που σου μένουν εύκολα και έχουν κάθε προοπτική να γίνουν επιτυχίες. Πρώτο από αυτά ήδη ξεχώρισε το επίσης χορευτικό «Το ’χω» ή αλλιώς «Pom Pom» από το χαρακτηριστικό beat που υπάρχει στο τραγούδι. Η μόνη έκπληξη ίσως μέσα στο δίσκο, μπορεί να θεωρηθεί η διασκευή που έχει γίνει σε ένα από τα καλύτερα ποπ τραγούδια της δεκαετίας του ’80, το «Ορκίσου» της Αλέξιας, το οποίο έχει αποκτήσει πιο σύγχρονη μορφή, χωρίς όμως να παύει να είναι ακόμα ένα πολύ δυνατό κομμάτι. Και φυσικά δε θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί το επιτυχημένο δίδυμο της με τον Παναγιώτη Πετράκη, από το Just the two of us. Πως αλλιώς; Μα φυσικά με ένα ντουέτο και ένα επερχόμενο video-clip. Πρόκειται για το τραγούδι «Σημάδια» που είναι ένα αρκετά ευδιάθετο τραγούδι που σίγουρα θα ακουστεί πολύ το καλοκαίρι στα clubs, μιας και το θέμα του είναι το …καλοκαίρι, όπως και το «Αργήσαμε», ένα reggaeton τραγούδι που έχει τη σίγουρη επιτυχία λόγω ρυθμού, χωρίς όμως να είναι κάτι ξεχωριστό. Ξεχωριστό αντιθέτως κομμάτι είναι ο «Βασιλιάς του χτες» μια ποπ-ροκ μπαλάντα που σίγουρα είναι πολύ καλή, αλλά ξεχωρίζει και γιατί είναι η μόνη μέσα σε 9 έντονα χορευτικά τραγούδια (συν ένα remix)!

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι η Φουρέιρα ερμηνεύει τραγούδια που της πάνε γάντι και μπορεί να τα υποστηρίξει απόλυτα. Και φωνητικά αλλά και πάνω στη σκηνή που εκεί είναι και στα καλύτερα της! Μια νέα παρουσία που καλά κάνει και απασχολεί, γιατί πράγματι «το ’χει» και μένει μόνο να αποδείξει ότι θα το διατηρήσει κι όλας!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Μια νύχτα μόνο (feat. Θηρίο)
02. Chica bomb (Dan Balan feat. Eleni Foureira)
03. Το ‘χω (Pom pom)
04. Άσε με
05. Σταυρόλεξο
06. Σημάδια (feat. Παναγιώτης Πετράκης)
07. Ορκίσου
08. Αργήσαμε
09. Βασιλιάς του χτες
10. Το ‘χω (Pom pom) (supersize! remix)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οχι αλλες αταλαντες που κουνανε το κορμι τους στην ελληνικη πολυπαθη μουσικη…μας εχουν κατακλεισει με k-pop μουσικες beats και r’n’b..ΦΤΑΝΕΙ πια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here