Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
16/2/2010

Η Αρμενία και η Πολωνία επέλεξαν τη Κυριακή το βράδυ, τα τραγούδια που θα τους εκπροσωπήσουν στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Οι επιλογές και των δύο χωρών θα ικανοποιήσουν τους μουσικόφιλους, καθώς πρόκειται για όμορφα τραγούδια με «γεμάτο» ήχο, ενώ οι καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η Αρμενία επέλεξε την Eva Rivas και το τραγούδι “Apricot Stone” («Το Κουκούτσι του Βερίκοκου»)!

Το pop-ethnic τραγούδι συνέθεσε ο Armen Martirosyan και τους στίχους έγραψε ο Karen Kavaleryan. Μιλάει για την ξενιτιά και την αγάπη του μετανάστη για την πατρίδα του, νοήματα ιδιαίτερα προσφιλή στους Αρμένιους, αλλά και σε πολλούς άλλους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων.

Η νεαρή Αρμένισα με τις ρώσικες και ελληνικές ρίζες διαθέτει πολύ καλή φωνή, την οποία συμπληρώνει η φυσική της ομορφιά και η παρουσία της πάνω στη σκηνή. Στο τελικό της χώρας της φορούσε ένα λευκό φόρεμα και είχε τα μαλλιά πιασμένα πίσω, θυμίζοντας πολύ την Angelina Jolie! Οι δημιουργοί του προτίμησαν να μην γεμίσουν τη σκηνή με χορευτές, κίνηση η οποία αποδείχτηκε σοφή, καθώς έτσι μπόρεσαν μέσα από τη λιτότητα και την παρουσία μόνο των μουσικών να αναδείξουν το τραγούδι. Η συμμετοχή κατάφερε να κερδίσει τόσο την κριτική επιτροπή, όσο και το κοινό και να πάρει το εισιτήριο για το Oslo.

 

Ενθουσιασμένοι πρέπει να ήταν οι Πολωνοί με το τραγούδι του Marcin Mroziński, “Legenda” («θρύλος»), καθώς το έστειλαν στο Oslo με 33,61% των ψήφων, ποσοστό διπλάσιο από την ακριβώς επόμενη συμμετοχή! Το τραγούδι σε μουσική του Marcin Nierubiec και στίχους του Mroziński έχει επιρροές από την παραδοσιακή μουσική και την όπερα. Η σκηνοθεσία του τραγουδιού το βοηθούσε πολύ. Κάποιοι στίχοι μάλιστα είναι στα πολωνικά και προδίδουν ένα μυστηριώδη αέρα στο ερωτικό τραγούδι.

Πρόκειται για δύο πολύ δυνατές συμμετοχές, τις οποίες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα δούμε να φιγουράρουν ψηλά στην τελική κατάταξη.

Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί, καθώς πολλές χώρες δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα τα τραγούδια τους. Το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου σειρά έχουν η ΠΓΔΜ και η Μάλτα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here