18/7/2011
Γράφει η Κατερίνα Ευσταθίου
Φωτογράφηση: Τζίνα Ζόμπολα
www.musiccorner.gr

Σάββατο 9 Ιουλίου, ένα Σάββατο ζεστό όσο πρέπει για την ένατη μέρα του έβδομου μήνα του καλοκαιριού. Ψάχνοντας με το αυτοκίνητο μέσα στα κορναρίσματα και την κίνηση το Θέατρο Πέτρας, σταματώ σε μια πλατεία, ρωτάω μια παρέα παιδιών για τον ποθητό προορισμό και τελικά φτάνω.

Ο χώρος ήταν ιδιαίτερα δροσερός συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη θέση που θα μπορούσε να είχε κανείς στο κέντρο της Αθήνας. Το πρόγραμμα ξεκινά όπως ήταν … “γραφτό”.

Μια θεατρική performance στον κήπο, συμβολική, που αφορούσε τα γεγονότα που έπληξαν την Αθήνα τα τέλη του προηγούμενου μήνα και στην συνέχεια οι Sequence Theory Project άρχισαν να ντύνουν την βραδιά με μουσική. Όχι και τόσο “καλά”, αφού οι ήχοι τους είχαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα εμφανούς μιμητισμού με διάφορα ονόματα και είδη να σου έρχονται στο μυαλό όπως Cocorosie, Bjork, Alanis Morissette…

 Τα φώτα ανάβουν, funky ήχοι intro καλούν τη Θεοδοσία Τσάτσου στην σκηνή, με πρώτο κομμάτι της το “Αγαπήσου” εξού και ο ομώνυμος δίσκος της. Ακολούθησαν τα κομμάτια “Που να ’σαι τώρα”, “Σ’ αγαπώ”, “Γυμνή σοκολάτα”, τα οποία ερμηνεύτηκαν με έντονο το στοιχείο της κλίμακας blue σε απόλυτη συμφωνία με την ιδιαίτερη φωνή και το καυστικό ύφος της Θεοδοσίας Τσάτσου.

Από τα παλιότερα τραγούδια της ακούσαμε τα “Νιώθω ενοχές”, “Φοβάμαι” (εποχές Μπλε), ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι ερμηνείες του τζαζ “Fever” και του γνωστού ροκ “Wholla lotta love”, καθώς και του “Feeling  good”.

Το κοινό ήταν ενθουσιασμένο και η γενικότερη αίσθηση που άφηνε πίσω της η καλλιτέχνιδα κατά την διαδοχή κάθε κομματιού ήταν μοναδική. Αξίζει να πούμε πως η Θεοδοσία Τσάτσου είχε “κάτι” που μας μάγεψε και αυτό ήταν ότι απέπνεε έναν ψυχεδελικό αέρα ροκ συναυλίας των 70’s! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αυτό, για το αν οφείλεται στην φωνή της μόνο, όμως πιστεύω πως είναι ένα συνονθύλευμα στοιχείων φωνής – κίνησης – παρουσίας που σε παραπέμπουν αμέσως σε εκείνη την εποχή.

“Ήταν μια πολύ καλή συναυλία”, μια συναυλία παρεΐστικη, ροκ, μπλουζ, ψυχεδελική, “από εμένα για εσένα”. Η Θεοδοσία τραγουδούσε για εμάς, εκείνη, εκείνον, εσένα, όλους … κλείνοντας τη βραδιά με τη ζεστή της “Θάλασσα” …

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κυρία κατερίνα, ευχαριστούμε για την κριτική όσων αφορά στους s.t .p, αν και σοκαριστική ωστόσο ευπρόσδεκτη. απλά θα ήθελα να προθέσω κάποιες πληροφορίες σε καμία περίπτωση για να εναντιωθώ στην εντύπωση που σχηματίσατε.αυτή είναι ένα σεβαστὀ και κατοχυρωμένο αποτέλεσμα.αλλά απλά επειδή την εκφράζετε επισήμως και δημόσια ήθελα να σας κοινοποιἠσω ὀτι είμαστε μια νεοσύστατη μπάντα μουσικών, κάναμε αυτή την εμφάνιση αφιλοκερδώς σε έναν ελιτίστικο χώρο απ ότι διαπιστώσαμε αργότερα ύστερα από πρόσκληση της Θ. Τσάτσου να την πλαισιώσουμε επειδή ενθουσιάστηκε με τη μουσική μας. Γενικά δε μας ελκύουν αυτοί οι χώροι, παίζουμε κυρίως σε underground στέκια χωρίς προώθηση από παραγωγούς ή εταιρίες αλλά το συγεκριμένο πρότζεκτ της ομάδας terra nueva είχε να κάνει με την προώθηση διαφορετικών ειδών μουσικής όπως μας είπαν οι διοργανωτές και σε συνδυασμό με την εξαιρετική επικοινωνία που εἰχαμε με την κ. Τσάτσου κι εκτιμώντας τη για την αυθεντικότητά της στην ελληνική μουσική σκηνή δεχτήκαμε να έρθουμε να εξαντλήσουμε την υπομονή σας:) φιλικά, Μελεντίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here