4/11/2011
Φωτορεπορτάζ: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Είναι κάποιες μέρες που οι συγκυρίες, οι συμπτώσεις, η παρέα …το κρασί σε οδηγούν σε νέα μέρη που ακούς και γνωρίζεις νέους μουσικούς που αλλιώς δύσκολα θα είχες αυτή τη τύχη! Κάπως έτσι έγινε το βράδυ της Τετάρτης και βρέθηκα στο “New Morning” στο …Παρίσι, κοντά στο «Παλάτι του Νερού», όπως λέγεται η συγκεκριμένη περιοχή. Εκεί τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του ο Νορβηγός μπλουζίστας, Bjorn Berge που δυστυχώς μέχρι τότε πρώτη φορά άκουγα το όνομά του. Στο μαγαζί βρισκόμουν επίσης για πρώτη φορά και νομίζω ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου live στέκια. Κόκκινοι τοίχοι με ασπρόμαυρα πορτρέτα μουσικών και στο βάθος απαλή τζαζ μέχρι να αρχίσει το live.

Το πρώτο μέρος ανήκε στον Akli D. (που εμφανισιακά έφερνε λίγο στον δικό μας …Γιάννη Γιοκαρίνη!).

Καθισμένος με μια κιθάρα μόνο, ζέστανε το κοινό μέχρι το κύριο μέρος της βραδιάς. Ωραίες μουσικές, πολύγλωσσος, επικοινωνιακός και αληθινός. Λίγο πριν κατέβει από τη σκηνή, μας ενημέρωσε για ένα δικό του live λίγες εβδομάδες μετά με τη μπάντα του, προσθέτοντας στο τέλος «Ναι, έκανα διαφήμιση. Αλλά αν δεν έκανα, θα ήταν υποκριτικό!», είπε χαμογελώντας. Κάπως έτσι, είχε πάει η ώρα 9+ και ήμασταν ήδη στο διάλειμμα περιμένοντας …το άγνωστο όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, αφού υπήρχαν αρκετοί σαν κι εμένα που δε είχαν ξανακούσει ποτέ τον Bjorn Berge ή που ήταν απλώς περαστικοί.

Akli D.

Με το που βγήκε στη σκηνή όμως, το χειροκρότημα ήταν ήδη πολύ θερμό. Τελικά, υπήρχαν και οι διαβασμένοι της βραδιάς! Ξεκίνησε με το δικό του “In and out” από τον πρόσφατο δίσκο του “Blackwood”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό, είτε για να ρωτήσει αν τον έχουν ξανακούσει ή αν απλώς βρέθηκαν εκεί για “food and red wine”, είτε για να τους παρουσιάσει παραδοσιακή, νορβηγική μουσική, δηλαδή black metal, όπως είπε αστειευόμενος, και στη συνέχεια να παίξει το δικό του “Hello Satan”. Ακούστηκαν παλιά και καινούρια τραγούδια, δεν έχει σημασία ποια, σημασία έχει ότι ήταν ένα από τα ωραιότερα, τυχαία live που έχω βρεθεί τελευταία και χάρηκα γιατί νομίζω ότι αν την ίδια μουσική την άκουγα σκέτη σε ένα cd ή στο youtube πολύ πιθανό να μη μου έλεγε κάτι!

Bjorn Berge

Μετά και το encore με 3 ακόμα τραγούδια και ένα κοινό κάθε ηλικίας να έχει σηκωθεί και να χειροκροτεί με πάθος και κατευθυνόμενη προς την έξοδο, για πρώτη φορά είδα τόσο πολύ κόσμο να περιμένει να αγοράσει το cd του καλλιτέχνη που μόλις άκουσε, στον πάγκο που είχε στηθεί! Τελικά, ναι… Είναι πολύ σημαντική μια live εμφάνιση ενός καλλιτέχνη, ειδικά όταν αυτός ο καλλιτέχνης αποδεικνύεται και ένας άνθρωπος με χιούμορ, ενέργεια και όρεξη γι’ αυτό που κάνει και πάνω απ’ όλα έχει ταλέντο!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live στο Παρίσι!


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here