15/11/2011
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης & Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Τη Μαρία Θεοδότου τη γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στο talent show Greek Idol. Αλλά από την ώρα που τελείωσε το παιγνίδι, δεν είχε τύχει να ακούσουμε για τη συνέχειά της στον χώρο κι όταν κληθήκαμε να καλύψουμε το live που ετοίμαζε στο Σταυρό του Νότου Plus, είχαμε μια περιέργεια να την ακούσουμε και ζωντανά. Περιέργεια που μεγάλωσε όταν διαβάσαμε ότι τη συνοδεύουν οι Satisfy και η Χρυσώ Σταματοπούλου.

Η πρώτη μας κίνηση ήταν να δούμε τη Μαρία και να της αποσπάσουμε κάποια δήλωση για την εμφάνισή της σε έναν ιστορικό χώρο όπου έχουν εμφανιστεί πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ιδού τι μας είπε:

Σήμερα πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα, να δώσω μια συναυλία σε έναν μεγάλο χώρο στην Αθήνα και είναι μεγάλη μου τιμή που με φιλοξενεί ο Σταυρός του Νότου. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με πολύ αγάπη, έχουμε κάνει πάρα πολλές πρόβες και πιστεύω ότι θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί. Είμαι πάρα πολύ αγχωμένη γιατί έχω το ελάττωμα να είμαι τελειομανής. Θέλω να πάνε όλα όπως τα έχω στο μυαλό μου, όπως βγαίνουν στις πρόβες. Οι Satisfy είναι καλοί φίλοι, είναι πολύ καλή μπάντα που πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσουν πολύ. Γράφουν τα δικά τους κομμάτια και αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού αυτό το live. Στο event συμμετέχει και η Χρυσώ Σταματοπούλου η οποία είναι μια σπουδαία φωνή που θαυμάζω και θεωρώ μεγάλη μου τιμή που δέχθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτό το live”.

Η Μαρία Θεοδότου ενώ συνομιλεί με τον συνεργάτη μας Μάριο Γκούβα...

Η Μαρία ετοιμάζεται για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά : “Αυτή την εποχή μαζεύω κομμάτια. Αυτή είναι η πρώτη μου κίνηση. Να βρω κομμάτια, αλλά δε μ’ ενδιαφέρει να «κυνηγήσω» την ποσότητα. Μ’ ενδιαφέρει να βρω καλά κομμάτια που να μου ταιριάζουν. Δε βιάζομαι”, μας δήλωσε…

Λίγη ώρα αργότερα, οι Satisfy ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν το live με το «Πίσσα και πούπουλα». Οι Αλέξης Χαντζιάν, Περικλής Τζίτζιφας, Γιώργος Τσοκάνης, Άκης Καββαδίας και Βασίλης Φατούρος, οι Satisfy δηλαδή, έδωσαν το δικό τους τόνο στο live. Μπορεί η «επίσημη» παρουσίαση να αφορούσε τη Μαρία, αλλά η συνεργασία τους σ’ αυτό το live ήταν ευκαιρία να τους γνωρίσουμε κι εμείς.

Σε ροκ ρυθμούς και με πολύ κέφι, με την κιθάρα του Περικλή να ξεχωρίζει για τις metal διαθέσεις της και τον Αλέξη στο μικρόφωνο, οι Satisfy έδωσαν ένα πολύ καλό δείγμα γραφής, με μια εξαιρετική απόδοση του «Ζηλεύει η Νύχτα» του Ορφέα Περίδη, επιβεβαιώνοντας τη Μαρία που μας είπε ότι αυτό το γκρουπ θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Μαρία Θεοδότου που ξεκίνησε με τα «Δημοσθένους Λέξις», «Ο Άμλετ της Σελήνης» και «Μοίρες», τραγούδια ερμηνευτικά δύσκολα που όμως τα ερμήνευσε εξαιρετικά! Η συνέχεια είχε πιο ποπ διάθεση με τα «Πούλα με», «Η Αγάπη Αργεί», «Το Πάτωμα», «Νιώθω ενοχές» και «Τρελός». Η Μαρία έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, αποδεικνύοντας τα φωνητικά της προσόντα και έδωσε τη σκυτάλη και πάλι στους Satisfy που ξεκίνησαν με ένα πολύ ωραίο δικό τους τραγούδι με τίτλο “Κοίταξέ με”.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν με το «Μη μ’ αγγίζεις» και η Μαρία με τη Χρυσώ συνέχισαν με κομμάτια των ΜΠΛΕ, όταν ο Περικλής και ο Βασίλης έδωσαν το «σύνθημα» και ερμήνευσαν όλοι μαζί με εξαιρετικό τρόπο το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana.

Η Χρυσώ Σταματοπούλου έμεινε μόνη στη σκηνή και ερμήνευσε το «Χιόνι και Φωτιά», ένα δικό της τραγούδι πριν συνεχίσει με Michael Jackson, Μπλε και “Je t’ aime”, επιδεικνύοντας τη μεστή φωνή της. Η Μαρία, μόνη ή με τον Αλέξη, συνέχισαν γι’ αρκετή ώρα ακόμα με πολύ καλές ερμηνείες, ενώ οι Satisfy έδωσαν ένα ακόμα δείγμα, συνδυάζοντας πολύ όμορφα την «Κιβωτό» με το Paranoid και τον «Μαύρο Γάτο» με το Black Knights των Deep Purple.

Η Μελίνα Ασλανίδου ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε παρέα με τη Μαρία, και τη σκυτάλη πήρε η Κέρεν Ταμάμη συντροφιά με τη Μαρία, ενώ λίγο αργότερα η σκηνή γέμισε …Greek Idols! Κατερίνα Κουκουράκη, Γιώργος Ξυλούρης, Χρύσα Παντέλη, Άρης Πλασκασοβίτης, συνόδευσαν τη Μαρία στο «Άμα δεις τα παιδιά». Τα παιδιά από το talent show έδωσαν το παρόν στο πρώτο live της Μαρίας και ήταν δίπλα της κάθε φορά που βρισκόταν στα καμαρίνια, αποδεικνύοντας ότι φιλίες που δημιουργούνται στα πλαίσια ενός show μπορούν να κρατήσουν.

Το τελευταίο μέρος του live ήταν το πιο ενθουσιώδες. Θεοδότου, Satisfy και Σταματοπούλου στη σκηνή, έδωσαν ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κεφιού, με το κοινό να τραγουδάει και να χορεύει, αλλά και να μην αποφασίζει ότι η συναυλία έχει τελειώσει. Τα παιδιά συνέχισαν να τραγουδούν περί τα 20 λεπτά μετά το «τελευταίο» κομμάτι της playlist κι ενώ η ώρα είχε φτάσει 3.00, ενώ η «μεταποίηση» του «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι» από τους Satisfy ήταν πολύ διασκεδαστική με τα εμβόλιμα μουσικά χωρία.

Όλα τα παιδιά έδωσαν μια συναυλία που χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικές ερμηνείες, από τη Μαρία και τη Χρυσώ κυρίως, πρωτοτυπίες στις ενορχηστρώσεις από τους Satisfy, ενώ το κέφι που μετέδιδαν στο κοινό ήταν εύκολα αντιληπτό. Ο ενθουσιασμός μας, λοιπόν, για το live αυτό είναι δικαιολογημένος. Γι’ αυτό, άλλωστε, προτείναμε και στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να εντάξει το συγκεκριμένο σχήμα στο πρόγραμμά του!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here