22/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Σαν χθες το βράδυ, πανηγυρίζαμε τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου πριν από 7 χρόνια στο Κίεβο και ελπίζουμε, αν και κομματάκι δύσκολο ας μη γελιόμαστε, να κάνουμε το ίδιο και φέτος με την Ελευθερία Ελευθερίου! Με τις τελικές πρόβες να έχουν γίνει –ώστε να ψηφίσουν και οι κριτικές επιτροπές- και λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη το πρώτου ημιτελικού, το άγχος όλων και η αγωνία κορυφώνεται. Εμείς θα σας δώσουμε μερικά στοιχεία, για την Ελλάδα και για την Κύπρο, έτσι για να έχετε μια μικρή ιδέα για το τι θα δούμε το βράδυ!

Μετά την εξαιρετική Ισλανδία, που τα πήγε περίφημα με πολύ ωραία πλάνα και έντονη ατμόσφαιρα, στην 3η θέση, την σκυτάλη παίρνουμε εμείς, με τις cart postal της βραδιάς να έχουν ως θέμα τον πολιτισμό και γενικά διάφορες παραδόσεις του Αζερμπαϊτζάν. Επιτέλους βλέπουμε το περιβόητο φόρεμα, το οποίο είναι αρκετά κοντό και ασύμμετρο, και είναι σε αποχρώσεις του μπλε, του κοραλλί και του λευκού στο τελείωμα του. Με μπλε φορέματα οι κοπέλες, με άσπρες μπλούζες και μπλε παντελόνια τα αγόρια. Άνετη και αρκετά σταθερή φωνητικά, η Ελευθερία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Έχω την απατηλή εντύπωση, πως το χορευτικό ήταν αρκετά καλό, πιο συγχρονισμένοι και λιγότερο φορτωμένο κινησιολογικά ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Μένει να δούμε κατά πόσο θα το πιστέψει και ο κόσμος…!

Μετά το αδιάφορο Σαν Μαρίνο, εμφανίζεται η Κύπρος με την Ήβη Αδάμου, στην 12η θέση. Τα ρούχα ήταν τα ίδια, όπως τα είχαμε δει, σε αποχρώσεις του ροζ, με ασήμι λεπτομέρειες και στρας για την Ήβη. Πολύ δεμένο το μπαλέτο, και ειδικά στην γέφυρα που χαμηλώνουν τα φώτα. Πολύ όμορφα και τα κοντινά πλάνα, ειδικά στο φινάλε του κομματιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα του Ogae Poll που διενεργείται εδώ και μέρες στο press center στο Μπακού, με 2η τη Ρουμανία, 3η τη Ρωσία, 4η την Ισλανδία και 5η την Κύπρο!

Αναλυτικά :
1.Ελλάδα
2.Ρουμανία
3.Ρωσία
4.Ισλανδία
5.Κύπρος

6.Δανία
7.Ιρλανδία
8. Ελβετία
9.Μολδαβία
10. Αλβανία

Αν και συμφωνώ αρκετά με αυτά τα προγνωστικά, όχι στη σειρά επιλογής (αυτή θα είναι πολύ διαφορετική, πιστέψτε με), στις χώρες που περνάνε, δεν παύω πάντα να πιστεύω ότι 1-2 αουτσάιντερ θα περάσουν στον ημιτελικό, αποκλείοντας 1-2 μεγάλα φαβορί. Μην εκπλαγείτε αν δείτε ξαφνικά την Αυστρία ή την Ουγγαρία, να εκτοπίζουν κάποια χώρα που βλέπουμε εδώ.

Εμείς όπως και να έχει ευχόμαστε πολύ καλή επιτυχία και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ευχόμαστε να τις καμαρώσουμε το βράδυ του Σαββάτου στο τελικό!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις τελικές πρόβες Ελλάδας και Κύπρου και με τα επίσημα ρούχα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here