ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Warner (4/2010)

Οι Lexicon Project δημιουργήθηκαν από τους Μιχάλη Κεχαγιά και Κοσμά Μπρούσαλη οι οποίοι ήταν συνεργάτες στα πλαίσια διαφόρων συγκροτημάτων. To 2008 ξεκίνησαν να ηχογραφούν τραγούδια με την βοήθεια του παραγωγού Βαγγέλη Καραπέτρου ο οποίος και συμμετείχε στην αρχική σύνθεση της μπάντας. Η μουσική τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως ελληνόφωνο κιθαριστικό pop rock με κυρίαρχες τις επιρροές από την βρετανική σκηνή των 60’s και 90’s. Απ την άνοιξη του 2009 πραγματοποίησαν τα πρώτα τους live gigs στην Αθήνα (Κύτταρο, Οξυγόνο, Αρχιτεκτονική, Κοο Κοο, Ρυθμός…) και στη συνέχεια και στη Θεσσαλονίκη (Μύλος club).
 
Ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου album τους με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος “Lexicon Project”, σε επιμέλεια παραγωγής του Π. Μουζάκη για την Musicom. Ένα album που μόλις κυκλοφόρησε από την Warner Music Greece.

Την μπάντα αποτελούν οι:
Μιχάλης Κεχαγιάς (φωνή, μπάσο)
Κοσμάς Μπρούσαλης  (τύμπανα)
Γιάννης Κοκκώνης (κιθάρα, μελόντικα, φωνητικά)
Πάνος Χαραλαμπίδης (κιθάρες)

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Λευτέρης Κατσουλιέρης – lkatsoulieris@musiccorner.gr

Η indie / brit pop σκηνή της δεκαετίας του ’90 δημιούργησε ισχυρό ρεύμα στο Ελληνικό κοινό και σιγά σιγά εγχύθηκε και στην τοπική μουσική δημιουργία, καθώς  διάφορα γκρουπ έπιασαν τις κιθάρες τους και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματα των Βρετανικών  (κατά κύριο λόγο) συγκροτημάτων που αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς στη σκηνή αυτή.

Οι Lexicon Project είναι ένα τέτοιο γκρουπ και με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά δείχνουν ότι μπορούν να στηρίξουν τον ήχο αυτό στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα δεμένο σύνολο, με γερό και συμπαγή ήχο, δουλεμένα τραγούδια, ορισμένες καλές μελωδίες, ενδιαφέροντες στίχους και έξυπνες ενορχηστρώσεις που όχι μόνο παραπέμπουν στις πηγές έμπνευσής τους (πχ τα έγχορδα στο «Άδειο κουτί» φέρνουν στο νου το «Eleanor Rigby» των Beatles) αλλά δίνουν και ξεχωριστό χαρακτήρα στο κάθε κομμάτι.

Στα 10 κομμάτια του δίσκου, υπάρχουν κάποια που πραγματικά ξεχωρίζουν, όπως το προαναφερθέν «Άδειο κουτί», το «Μια σκιά» με τη μελόντικα που θυμίζει τις δουλειές του Damon Albarn και το ωραίο ρεφραίν, το «Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα», το «Όποιος αντέξει» και το «Χειμώνας» με κοφτές κιθάρες, δυνατό ρυθμό και ξεσηκωτικό ρεφραίν – ένα κομμάτι που λογικά θα «γράφει» πολύ καλά στις ζωντανές εμφανίσεις.

Η έλλειψη περισσότερων τραγουδιών σαν το «Χειμώνας» ίσως είναι και η μία αδυναμία του δίσκου. Από τα φωτεινά πρώτα singles των Beatles και τις μελωδίες  των Zombies, στην αυτοπεποίθηση και τον αλήτικο τσαμπουκά  των Stone Roses και των Oasis (και η αναφορά στα συγκεκριμένα γκρουπ γίνεται απλά γιατί οι Lexicon Project τα αναφέρουν σαν επιρροές στη σελίδα τους στο Myspace), η Βρετανική σκηνή μας έδωσε, μεταξύ όλων των άλλων, μουσικές στιγμές ευφορίας που ξεχείλιζαν από ενθουσιασμό. Είναι πολύ να ζητήσουμε κάτι αντίστοιχο και από την επόμενη δουλειά των Lexicon Project;

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ταξίδεψε
02. Μια σκιά
03. Μαρία
04. Ώρες
05. Δεν είσαι εδώ, δεν είσαι εκεί
06. Ας κάνουμε τη νύχτα, μέρα
07. Χειμώνας
08. Νεωρείων 37
09. Όποιος αντέξει
10. Άδειο κουτί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here