10/10/2012
Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Δώρα Παναρίτη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, ο ζεστός χώρος του καφέ στον «Ιανό» της οδού Σταδίου είχε γεμίσει ήδη από τις εννέα το βράδυ. Ο λόγος της συνάντησης, η Ηρώ και το εναρκτήριο live της με τίτλο «Μόνο Εμείς», το οποίο θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο όλα τα Σάββατα του Οκτώβρη.

Γύρω στις δέκα, η Ηρώ πήρε τη θέση της στο πιάνο που βρισκόταν στη σκηνή, αλλά αμέσως μόλις μας καλησπέρισε, χτύπησε το κινητό της! Έπειτα από μια σύντομη συνομιλία με …τη μαμά της, η Ηρώ ξεκίνησε το πρόγραμμα τρυφερά με το «Καληνύχτα Μαμά». Ακολούθησαν τραγούδια της που όλοι αγαπάμε και τραγουδήσαμε μαζί της, όπως τα «Κοίτα Με, Αντέχω» και «Έτσι Είναι οι Σχέσεις», ενώ η ίδια σχολίασε πως, αν και ασχολείται με το τραγούδι είκοσι χρόνια, το βιογραφικό της είναι πολύ μικρό. «Έδινα για νομική, μπήκα νοσηλευτική και τελικά έγινα τραγουδίστρια!», είπε χαμογελώντας και, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει στο να παρατηρεί τους ανθρώπους και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Από εκεί μαθαίνει και εμπνέεται και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, μας έφερε τον εννιάχρονο γιο της, Γιώργο, και κάτι που συνέβη όταν εκείνος ήταν έξι μηνών: Τον παρατηρούσε να παίζει ενώ εκείνη έπαιζε μουσική στο πιάνο και, κάπως έτσι, έγραψε επί τόπου το «Του Χρόνου η Φθορά».

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έγινε πολύ γνωστό, επιβεβαιώνει όμως την επιθυμία της Ηρούς να μοιραστεί μαζί μας σε αυτό της το live και τραγούδια της, τα οποία οι περισσότεροι δεν ξέρουμε, σε μια προσπάθεια να μας ενθαρρύνει να κρίνουμε και να επιλέγουμε πέρα από ραδιοφωνικές επιλογές και playlist δισκογραφικών εταιρειών. Μερικά από αυτά ήταν το «Μόνο Εμείς», από το οποίο προήλθε ο τίτλος της παράστασης, το «Μετράω Στιγμές», αλλά και μία εξαιρετική μπαλάντα από τον πιο πρόσφατο δίσκο της «Ψύχραιμα», με τίτλο «Μεθυσμένη Διαφορά» σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Στο συγκεκριμένο τραγούδι, η Ηρώ μας χάρισε μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της, η οποία παράλληλα αποκάλυψε όλο το εύρος των εξαιρετικών φωνητικών της δυνατοτήτων –δεν είναι άλλωστε πολλοί οι τραγουδιστές που θα «ρίσκαραν» να εμφανιστούν τόσο εκτεθειμένοι, μονάχα με ένα πιάνο επί σκηνής. Για τη συγκεκριμένη ερμηνεύτρια, πάντως, ρίσκο δεν υπάρχει αφού τόσο η φωνή, όσο και το επικοινωνιακό της ταλέντο της επέτρεψαν σχεδόν αμέσως να ενώσει τον κόσμο που βρισκόταν στον «Ιανό» σε μια παρέα. Μάλιστα, στο διπλανό μας τραπέζι βρισκόταν κι ένα μωράκι λίγων μηνών στο καροτσάκι του, το οποίο δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά!

Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, η Ηρώ είναι πραγματικά σπουδαία πιανίστρια -έπαιζε όλα τα κομμάτια με προσωπικότητα και από μνήμης- και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στις επιλογές μη δικών της τραγουδιών που υπήρχαν στην παράσταση. «Όνειρο Ήτανε», «Memories», «Querer», «Μαμά Γερνάω», «Φίλε», «Δικαίωμα», «Το Πλήθος» -η ελληνική διασκευή του «La Foule» της Edith Piaf-, «Amado Mio», «Δεν Είμαι Άλλος» και «Ζω» ήταν ορισμένες μόνο από τις επιλογές της. Επιλογές οι οποίες έδεσαν άψογα με δικά της τραγούδια όπως τα «Ψύχραιμα», «Έτσι Είμαι Εγώ», την σε ύφος τζαζ εκδοχή της για το «Γιατί Φοβάσαι», αλλά και τη διασκευή που έκανε πρόσφατα στο «Amore Mio» του Gigi D’ Alessio.

Αναφερόμενη ειδικά στο «Έτσι Είμαι Εγώ», επεσήμανε πως, όταν το συγκεκριμένο τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, είπε ότι, αν περάσουν δέκα χρόνια και ο κόσμος το τραγουδά ακόμη, τότε θα μπορεί να λέει ότι έχει καταφέρει κάτι. Αυτό συμβαίνει προφανώς και το γεγονός την κάνει να νιώθει ευτυχής.

Λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς, η Ηρώ ερμήνευσε μαζί τρία αγαπημένα της «ρετρό», όπως τα αποκάλεσε, τραγούδια: «Δεν Είμαι Εγώ», «Κι Ύστερα», «Η Αγάπη Όλα τα υπομένει». Φυσικά τη συνοδεύσαμε τραγουδιστικά όλοι μαζί κι εκείνη έκλεισε τη βραδιά γλυκά, όπως την άνοιξε, με το εξαιρετικό “I Will Always Love You”. Το έντονο χειροκρότημά μας επέτασσε το δίχως άλλο ανκόρ και η Ηρώ, αν και δεν μας χάλασε το χατίρι, έκανε μια μικρή ανατροπή με την επιλογή της. Η πολύ όμορφη ερμηνεία της στη διαχρονική «Ελλάδα» (Λένγκω) του Γιάννη Μαρκόπουλου, έκανε το κλείσιμο της συναυλίας καίριο και συγκινητικό, επαναφέροντάς μας στο σήμερα, μετά από ένα όμορφο δίωρο μουσικό ταξίδι…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here