ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (5/2010)

“Άκρως απόρρητον” είναι αυτό που κρύβει στην ψυχή του ο καλλιτέχνης – όπου και αν είναι ταγμένος – και το εκφράζει επιλεκτικά μέσα από το προσωπείο της τέχνης του χωρίς να νιώθει έτσι ότι εκτίθεται.
”Άκρως απόρρητον” είναι η έμπνευση, η κινητήρια δύναμη, το κρυφό δάκρυ, η ελπίδα, ο πόθος.
Οι ”Άκρως απόρρητον” είναι ένα 4μελές συγκρότημα με καθαρό δυτικότροπο rock ήχο και ύφος, τα τραγούδια τους σε ταξιδεύουν, έχουν μελωδικότητα, λυρικότητα και απλότητα, ενώ απευθύνονται στο ευρύ κοινό χωρίς να γίνονται «φθηνά» εμπορικά.  Οι στίχοι μιλούν για καθημερινά βιώματα, για τις σχέσεις των ανθρώπων τόσο σε ερωτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τη μουσική καθώς και κάποιους στίχους γράφει ο Δημήτρης Παλούδης, ενώ ο κύριος στιχουργός του σχήματος είναι ο Φώντας Ανδρεόπουλος.
Το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο “Sms” σε ποπ-ροκ ήχο. Σήμερα, Απρίλιος του 2010, με ανανεωμένη σύνθεση και σαφή ροκ προσανατολισμό κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκος τους από τη LEGEND με τίτλο «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ», ο οποίος περιέχει 12 τραγούδια άκρως προσωπικά και απόρρητα.
Οι ”Άκρως απόρρητον” μαζί με τους συνεργάτες τους έχουν εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, ενώ στο ρεπερτόριο των διασκευών τους ακούμε τραγούδια από την ελληνική και ξένη δισκογραφία σε ύφος που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα: new rock, classic rock, ελληνικό ροκ, pop, funk, έντεχνο.

Οι ”Άκρως απόρρητον” είναι:
Δημήτρης Παλούδης-κιθάρες, φωνή
Γιάννης Ταμπακάκης-πλήκτρα
Πέτρος Βασιλειάδης-μπάσο
Δημήτρης Αλεξίου-τύμπανα

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ευηάννα Νικολέρη – eviannaniko@musiccorner.gr

Τους Άκρως Απόρρητον τους είχα πρωτοδεί σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, αν θυμάμαι καλά, πριν αρκετά χρόνια, όταν είχαν βγάλει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Sms”. Πολλές οι αλλαγές από τότε, με πρώτη και κύρια τη φωνή του γκρουπ που αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δημήτρη Παλούδη.

Σε αυτή τη δεύτερη δουλειά οι Άκρως Απόρρητον συστήνονται εκ νέου, καθότι εκτός από τη νέα σύσταση του συγκροτήματος, διαφορές υπάρχουν και στον ήχο. Οι ποπ αναφορές του προηγούμενου cd εγκαταλείφθηκαν και έτσι τώρα, το «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» ταξιδεύει σε πιο ροκ μονοπάτια. Ωστόσο, ακούγοντας το cd δεν κατάφερα να θυμηθώ πολλά από το παρελθόν του συγκροτήματος, εκτός από αυτά που ήδη ανέφερα, έτσι αποφάσισα να το αντιμετωπίσω σαν κάτι καινούργιο και ας μου το συγχωρέσουν οι παλαιότεροι του σχήματος και οι υπάρχοντες θαυμαστές.

Σαν κάτι καινούργιο λοιπόν, το «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» περιέχει τα κλασικά στοιχεία των σύγχρονων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων, κάποιες ξενόφερτες επιρροές και στίχους με κύριο θέμα το ερωτικό στοιχείο. Στα δώδεκα τραγούδια του cd υπήρχαν κάποια κομμάτια που ξεχώρισα, κάποια που μου τράβηξαν την προσοχή και άλλα που δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Η ίδια η φωνή του γκρουπ, σε κάποια σημεία δείχνει ενδιαφέρουσα, σε άλλα επαρκής, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πιστεύω ότι θα απέδιδε καλύτερα με λίγη περισσότερη δουλειά. Όπως και να έχει, το cd κυλάει ευχάριστα, όπως τα περισσότερα του είδους…

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα, μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του γκρουπ στο myspace (http://www.myspace.com/akrosaporrhton) ή στην προσωπική τους σελίδα www.akrosaporriton.gr

 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Δε μιλάω
02. Μέσα μου κρύβεσαι εσύ
03. Τρέξε
04. Ανύπαρκτη αγάπη
05. Κρυμμένο ναυάγιο
06. Ντυμένη στα μαύρα
07. Μνήμες
08. Πες μου αν μπορεί
09. Χίλιες νύχτες
10. Χίλια μικρά μυστικά
11. Ο άλλος μου εαυτός
12. Χαμένα όνειρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here