Δέκα νέα τραγούδια με διαφορετικό ήχο -σε ρυθμούς ροκ αλλά και μεσογειακούς (latin, tango, εννέα όγδοα)- και ξεχωριστό στίχο θα περιλαμβάνει το νέο album του Γιώργου Νταλάρα που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από την Universal. Στο abum με τον τίτλο “Τι θα πει έτσι είναι” ο Νταλάρας συναντά τον συνθέτη Νίκο Αντύπα, ο οποίος υπογράφει μουσικά όλα τα τραγούδια, καθώς και κάποιους από τους σπουδαιότερους έλληνες στιχουργούς, παλαιούς και νεότερους.

Στα δέκα τραγούδια του album θα βρούμε αναφορές στο δημοτικό τραγούδι, όπως στο «Το Τσάμικο τσακίστηκε» του Μιχάλη Γκανά,τον οποίο θα συναντήσουμε και την «Αριστερόχειρη», την ωραιότερη σουρεαλιστική ερωτική μπαλάντα που γράφτηκε ποτέ.

Το  πρώτο single του δίσκου, το «Ξέχνα τις αναμνήσεις» του Μάνου Ελευθερίου  μας σημάδεψε με την ορμή και την ευθύτητα του υπαρξιακού του στίχου ενώ στο ομότιτλο, στοχαστικό και αισιόδοξο κομμάτι του Άρη Δαβαράκη ο Γιώργος Νταλάρας συνατά την Noa, μια εξαίρετη ερμηνεύτρια από το Ισραήλ.

Ο Νίκος Μωραΐτης με τη μελαγχολική μοναδικότητα του «Κόψε» μας ταξιδεύει με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και της Ανδριάνας Μπάμπαλη σε ένα ροκ τάνγκο, μας  μαγνητίζει με το «Εγώ είμαι εσύ», το κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο και μας χαρίζει μια αριστοτεχνική, αστική κινηματογραφική μπαλάντα με το τραγούδι του, «Τα σπίτια».

Το δεύτερο single του δίσκου (Εισιτήριο) γράφτηκε από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και στον ροκ καλπασμό του πιάνεις αμέσως τον «αέρα» και την ιστορία του προσώπου που το ερμηνεύει, του Γιώργου Νταλάρα. Εξίσου, παράξενα γοητευτικό και το δεύτερο τραγούδι του Ευαγγελάτου, «Στον κόσμο σου (μια μέρα θα χωρέσω)»

Ακούστε εδώ το δεύτερο single του δίσκου σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου με τίτλο “Εισιτήριο”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here