Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα κάθε φορά που πηγαίνω στο γραμματοκιβώτιο αγχώνομαι πολύ. Προχωράω όσο πιο αργά μπορώ, αφού πρώτα έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά, έχω πιει καφέ, έχω φιλήσει την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ξέρω σίγουρα ότι δεν θα βρω γράμματα από φίλους, αλλά ούτε και κανένα χαρούμενο νέο. Λογαριασμοί, ειδοποιήσεις, και ο μεγάλος μου φόβος, ΕΦΟΡΙΑ.

Εκείνο το πρωί το ένιωθα πως θα είναι διαφορετικό, ανοίγοντας το γραμματοκιβώτιο. Πρώτος φάκελος μπροστά ήταν Γαλάζιος και με μεγάλα γράμματα έγραφε TAXISNET. Τον κράτησα στο χέρι ευλαβικά και προχώρησα προς το σπίτι. Τον άφησα πάνω στο τραπέζι και κάθισα απέναντί του. Κοιταζόμασταν για ώρα περιμένοντας ποιος θα κάνει …την πρώτη κίνηση. Μετά από μια βασανιστική αναμονή δεν άντεξα και τον έπιασα στα χέρια μου ανοίγοντάς τον. Μου έκανε την μεγάλη έκπληξη…

«ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ»

Είσπραξη χρηματικού ποσού
Σας πληροφορούμε ότι δικαιούστε να εισπράξετε από την υπηρεσία μας το ποσό των 507 Ευρώ βάσει του τάδε ΑΦΕΚ (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό)

Το κοίταξα αρκετές φορές και το έδειξα και αλλού!!! Όλοι διάβαζαν το ίδιο ακριβώς. Μάλιστα με ενημέρωναν ότι μου τα χρωστούσαν από το 2009 και αν δεν πήγαινα να τα πάρω το χρέος θα παραγραφόταν!

Την πρώτη μέρα, και αφού είχα πάρα πολλά χρόνια να συνδιαλλαγώ με Δημόσιες Υπηρεσίες, ξεκίνησα χαλαρός, έχοντας στο μυαλό μου ευχάριστα πράγματα. Δημόσιες Υπηρεσίες μηχανογραφημένες, με ανθρώπους χαμογελαστούς, εξυπηρέτηση και χωρίς πολλά προβλήματα, ίσως να προλάβαινα να πιω και καφέ στην ηλιόλουστη Αθήνα!

Δεν ξέρω πως να περιγράψω την εικόνα, το συναίσθημα, τον πόνο μόλις πέρασα την είσοδο της ΔΟΥ. Έχασα 15 λεπτά κοιτάζοντας τον πίνακα με της υπηρεσίες προσπαθώντας να καταλάβω σε πια από όλες πρέπει να πάω. Γραφείο Πληροφοριών, είναι τεράστια πολυτέλεια φυσικά. ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ. Διάλεξα στην τύχη το Εισόδημα και κατευθύνθηκα προς τα εκεί. Αναμονή 35 λεπτά σε μια ούρα ατελείωτη. Λάθος ουρά και με στέλνουν σε ένα γραφείο που λέει απ’ έξω «ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ». Μια κυρία μέσα με ενημερώνει πως δεν είναι αρμόδια και πρέπει να μιλήσω με την κυρία Ταδοπούλου η οποία λείπει και να περάσω άλλη μέρα!

Η ιστορία μου εξελίσσεται σε ημερήσια επεισόδια, χάνοντας χρόνο από την δουλειά μου, και μετά από 6 επισκέψεις στην ΔΟΥ, 4 στον ψυχολόγο μου, 3 σε δάσκαλο Νέων Ελληνικών Δημόσιων Υπηρεσιών, και 2 αναγνώσεις του εγχειριδίου «ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ», σήμερα ενημερώθηκα πως σίγουρα θα βρω την υπεύθυνη την Δευτέρα στο γραφείο της. Θα μου κάνει τη χάρη να βρίσκεται στην δουλειά της!

Ένιωσα πολλές φορές ότι βρίσκομαι σε έργο του Ψαθά, γυρνώντας από γραφείο σε γραφείο, απέναντι από υπαλλήλους που με θεωρούσαν σκουπίδι, πνιγμένο στην αγένεια, αλλά πάνω απ’ όλα κολυμπώντας στην πλήρη αδιαφορία των υπαλλήλων απέναντι στους πολίτες. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2013, που υποτίθεται πως όλα αλλάζουν και αναμορφώνονται προς το καλύτερο, διότι αυτοί ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Και κάπου εδώ έρχεται το κερασάκι στην τούρτα. Έχοντας μάθει εγώ να δουλεύω με δημόσιες υπηρεσίες του εξωτερικού που παρείχαν πραγματικά σοβαρή εργασία, είχα μάθει επίσης πως οι ιδιωτικές εταιρίες παρείχαν ακόμη περισσότερο σοβαρή υποστήριξη. Σε πρόβλημα λοιπόν που είχα με ιδιωτική εταιρία παροχής τηλεφώνου και internet, και καλώντας την «Εξυπηρέτηση Πελατών» κατέληξα να τηλεφωνώ ανά μισή ώρα για να παίρνω απαντήσεις θα σας καλέσουμε σε 5 λεπτά. Τηλεφωνήματα φυσικά που δεν γίνονταν ποτέ.

Δυστυχώς για μένα, δυστυχώς για όλους μας, απλά δεν είμαστε όλοι όσοι μπορούμε να το ανεχτούμε, δεν μπορώ να το συνηθίσω. Παρόλο που το βλέπω το πρόβλημα, το ζω, δεν μπορώ να το ανεχτώ. Δεν μπορώ να αποδεχτώ πως όταν κάποιοι πληρώνονται για να κάνουν μια δουλειά, δεν παρέχουν το ελάχιστο των υπηρεσιών.

Θα μου πείτε φυσικά κάτσε στην γωνιά σου ρε φίλε και μην μας στέλνεις την ψυχολογία στα Τάρταρα. Εδώ είναι μουσικό περιοδικό και μίλα μας για μουσικές. Μα μουσική είναι και αυτό που λέω. Η μουσική περιέχει αρμονία και όλο αυτό είναι απλά ένα τραγούδι παράφωνο και φάλτσο…

Θέλω την αρμονική μου νότα στην ζωή μου και μόνο έτσι μπορώ να συνεχίζω το τραγούδι μου…

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here